Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KarKoz
Cromaniak
Re: Ubezpieczenie Moto-assistance

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 28.07.2015 23:19

Makar..... napisał(a):
mysiaty napisał(a):Ja bym się wstydził świadomie ubezpieczyć samochód na 12 miesięcy, po to by po powrocie z urlopu wypowiedzieć umowę i cieszyć się jaki to jestem sprytny.

Podzielam opinię kolegi...
Niestety, potem jesteśmy postrzegani jako naród "sprytnych ludzi" i tych co parkują w CRO przy Lidlu, bo parking darmowy :oops:

Nie bój nic, każdy ubezpieczyciel wyrucha Cię przy pierwszej nadarzającej się okazji i bądź pewny... wstydzić się nie będzie... wszystko zgodnie z OWU.
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 28.07.2015 23:21

Makar..... napisał(a):
mysiaty napisał(a):Ja bym się wstydził świadomie ubezpieczyć samochód na 12 miesięcy, po to by po powrocie z urlopu wypowiedzieć umowę i cieszyć się jaki to jestem sprytny.

Niestety, potem jesteśmy postrzegani jako naród "sprytnych ludzi" i tych co parkują w CRO przy Lidlu, bo parking darmowy :oops:

Również się zgadzam. Żałosne zachowanie i jeszcze się tym chwalą. A później zdziwieni, że karencja na 1000 km itp,. itd. Tylko czekać aż TU zrobią z tym porządek. Ciekaw jestem czy chałupę też ubezpieczają przed letnimi trąbami, a później biegną 29-ego dnia po podpisaniu polisy by ją wypowiedzieć i dostać te trzy czy cztery stówki, bo we wrześniu już tak nie wieje. Żenada.
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 28.07.2015 23:26

KarKoz napisał(a):
Makar..... napisał(a):

Nie bój nic, każdy ubezpieczyciel wyrucha Cię przy pierwszej nadarzającej się okazji i bądź pewny... wstydzić się nie będzie... wszystko zgodnie z OWU.

Nikt Ciebie nie wyrucha jeśli jest zgodnie z OWU i masz trochę rozumu w głowie. Sprawdzone.
rufus295
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus295 » 29.07.2015 04:20

sirk napisał(a):
Makar..... napisał(a):

Również się zgadzam. Żałosne zachowanie i jeszcze się tym chwalą. A później zdziwieni, że karencja na 1000 km itp,. itd. Tylko czekać aż TU zrobią z tym porządek. Ciekaw jestem czy chałupę też ubezpieczają przed letnimi trąbami, a później biegną 29-ego dnia po podpisaniu polisy by ją wypowiedzieć i dostać te trzy czy cztery stówki, bo we wrześniu już tak nie wieje. Żenada.

Taaa. Frankowicze też cwaniaczki jak brali kredyt, niech frajerzy biorą w złotówkach. A teraz - pomóżcie!!!
Mam prawo do czegoś- to korzystam, mam prawo do przywilejów bo jestem ZHDK-korzystam, czy się to komuś podoba czy nie. Nie wstyd policjantowi iść na emeryturę mając 40 lat. Ehh..
robert22313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert22313 » 29.07.2015 06:56

Tak mi wstyd powiedział polityk wcinając osowiałą ośmiorniczkę za naszą kasę :)
cabaniarz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cabaniarz » 29.07.2015 07:13

Zmieniając temat i wracając do wątku :wink:
Ja dobezpieczyłem/zwiększyłem pakiet na premium w TUW - 105PLN
Załączniki:
Bez tytułu.jpg
robert22313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert22313 » 29.07.2015 07:19

cabaniarz napisał(a):Zmieniając temat i wracając do wątku :wink:
Ja dobezpieczyłem/zwiększyłem pakiet na premium w TUW - 105PLN

Chyba słabe te warunki... szczególnie holowanie
cabaniarz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cabaniarz » 29.07.2015 07:26

Kwestia kasy :roll: Im większa opłata tym lepsze warunki, mi poprostu było żal wydać kilkaset pln. Wziąłem minimum :wink:
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 29.07.2015 07:35

Niestety, potem jesteśmy postrzegani jako naród "sprytnych ludzi" i tych co parkują w CRO przy Lidlu, bo parking darmowy :oops:[/quote]
Również się zgadzam. Żałosne zachowanie i jeszcze się tym chwalą. A później zdziwieni, że karencja na 1000 km itp,. itd. Tylko czekać aż TU zrobią z tym porządek. Ciekaw jestem czy chałupę też ubezpieczają przed letnimi trąbami, a później biegną 29-ego dnia po podpisaniu polisy by ją wypowiedzieć i dostać te trzy czy cztery stówki, bo we wrześniu już tak nie wieje. Żenada.[/quote]

Uwierz mi, że często jest tak jak pisałeś - "niech pani mi ubezpieczy dom bo nadają wichurę - ale odpowiedzialność jest od jutra, - to już nie ", - chcę ubezpieczyć dziadka - ile ma lat -89, - chcę mieć ubezpieczenie zawierające urodzenie dziecka - poród za miesiąc, - ktoś zarysował mi auto na parkingu chce Ac. Można cytować w nieskończoność. Tracą na tym uczciwi ludzie.
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 29.07.2015 07:57

sirk napisał(a):
KarKoz napisał(a):
Makar..... napisał(a):

Nikt Ciebie nie wyrucha jeśli jest zgodnie z OWU i masz trochę rozumu w głowie. Sprawdzone.

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Ubezpieczyciel znajdzie taki zapis w OWU, żeby zminimalizować swoją odpowiedzialność do nawet uniknięcia jej...
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 29.07.2015 08:13

KarKoz a może przeczytaj całe owu,a nie tylko paragraf o rezygnacji z ubezpieczenia,wtedy będziesz wiedział o co chodzi i nie dasz się w....ać? nie będzie uczciwiej?
robert22313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert22313 » 29.07.2015 08:20

alutka9 napisał(a):KarKoz a może przeczytaj całe owu,a nie tylko paragraf o rezygnacji z ubezpieczenia,wtedy będziesz wiedział o co chodzi i nie dasz się w....ać? nie będzie uczciwiej?

Odstąpienie od umowy jest zgodne z prawem o czym jest informacja w OWU - co w tym nieuczciwego?? - należy się jak psu zupa i tyle... jeden potrzebuje na cały rok drugi na krótki termin.
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 29.07.2015 08:28

Kto chce korzysta z prawa, kto nie to nie. Dla mnie EOT.
Pozdro... :papa:

EDIT:
Dziś otrzymałem zwrot nadpłaconej składki... :nice:
Lis-Witalis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lis-Witalis » 05.08.2015 07:04

KarKoz napisał(a):Kto chce korzysta z prawa, kto nie to nie. Dla mnie EOT.

EDIT:

Assistance miałeś wykupione z mini auto casco ? Da się wypowiedzieć tylko assistance a np. mini auto casco zostawić jeśli mam na jednej polisie ?
robert22313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert22313 » 05.08.2015 14:32

KarKoz napisał(a):Kto chce korzysta z prawa, kto nie to nie. Dla mnie EOT.

EDIT:

Bardzo dobra opcja jak z dobrego ubezpieczenia Ass. długoterminowego zrobić krótkoterminowe (jeśli tylko takie ktoś potrzebuje) - sporo lepsza i tańsza opcja niż brać jakieś krótkoterminowe za około 100zł...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi