Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 27.04.2010 22:50

Przeglądam właśnie ofertę startera, tylko jest jeden problem - oni pokrywają holowanie do 50km, natomiast PTU do 4000zł.

Pozdrawiam
Sebastian34
Plażowicz
Jakie ubezpieczenie wykupić przed wyjazdem na wakacje?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sebastian34 » 28.04.2010 21:39

Witam

Interesuje mnie u kogo i jakie ubezpieczenie wykupić aby w razie nieszczęścia nie być zdanym tylko na siebie. Generalnie chodzi mi o coś w razie awarii samochodu co jest honorowane w europie.
grinderss
Globtroter
Ubezpieczenie samochodu

Nieprzeczytany postnapisał(a) grinderss » 28.04.2010 22:03

Jak samochodowe, to assistance. Wykupuję zawsze w pakiecie rocznym (CU), nie wiem czy można dokupić tylko na wyjazd.
Sprawdzone w praktyce 2 lata temu. :?
Bardzo pozytywnie pomogli:
Awaria na Jadrance >> tel do Polski z podaniem miejsca awarii >> 2 godziny czekania (z Polski ubezpieczyciel dzwonił do oddziału w CRO) >> Laweta do warsztatu i taksówka dla pasażerów.

Po tym doświadczeniu polecam, bo awaria samochodu nie jest przyjemna, a już poza granicami robi się bardzo kosztowna. O zepsuciu wypoczynku nie wspomnę ;)

Podobny wątek:
forum/viewtopic.php?t=18870&postdays=0&postorder=asc&start=0
Ostatnio edytowano 28.04.2010 22:19 przez grinderss, łącznie edytowano 1 raz
andre2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andre2 » 28.04.2010 22:04

Też jestem zainteresowany które towarzystwo ubezpieczeniowe jest ok
jazuu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jazuu » 03.05.2010 11:56

Witam,

Czy przerabial ktos oferte assistance PZMOTu ?
W czerwcu planuje wyjazd do CRO i zastanawiam sie na ich propozycja
http://sospzmot.com.pl/
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 03.05.2010 15:49

andre2 napisał(a):Też jestem zainteresowany które towarzystwo ubezpieczeniowe jest ok

W zeszłym toku wybrałem Wartę - ZTCP mieli największy limit kwotowy na holowanie, a i reszta usług była w porównaniu z innymi TU na wyższym poziomie.
pimael
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pimael » 03.05.2010 17:16

Warta wprowadza nowe warunki w swoim assistance od 01.05. Podobno lepsze od poprzednich.
kolix
Turysta
ASSISTANCE co możecie polecić?

Nieprzeczytany postnapisał(a) kolix » 12.05.2010 18:51

Zastanawiam się nad assistance HDI , PZMot , LIBERTY proszę o info i z góry dzięki.Czy korzystał ktoś z PZMotu ?
jazuu
Podróżnik
Re: ASSISTANCE co możecie polecić?

Nieprzeczytany postnapisał(a) jazuu » 12.05.2010 19:06

. .
Ostatnio edytowano 12.05.2010 23:10 przez jazuu, łącznie edytowano 1 raz
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 12.05.2010 19:38

kokos0 napisał(a):Dla starszego chyba nie ma :(

Jest, jest Assisatance dla starszych zwłaszcza jak masz u ubezpieczyciela polisę
pawelli
Mistrz Świata FIFA
Re: Ubezpieczenie samochodu

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 12.05.2010 19:41

grinderss napisał(a):Jak samochodowe, to assistance. Wykupuję zawsze w pakiecie rocznym (CU), nie wiem czy można dokupić tylko na wyjazd.

Można wykupić do polisy np. od dnia wyjazdu do końca polisy.
Pomniejszają składkę o różnicę miesiący w których nie miało się polisy.
Ja też to dokupuje na kilka dni przed wyjazdem :lol: Podobno nawet paliwo dowożą ;)
Nie korzystałem - i mam nadzieję że nie będę musiał - ale widzę że Kolega poleca !
tnt
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tnt » 12.05.2010 20:27

witam
Czy istnieje w ogóle jakieś assistance, które w przypadku poważniejszej awarii, gdzie koszty naprawy za granicą mogą być kosmiczne, zaholuje nam pojazd do miejsca zamieszkania? Z tego co się orientuje większość ma niskie limity, a i zastrzeżenia ze "holowanie do miejsca wskazanego przez ubezpieczającego". Czy ktoś może orientuje się czy możliwe jest np. łączenie rożnych assistance, lub jakieś inne rozwiązanie, żeby w takiej sytuacji jakoś "dokulać" się do domu?:)
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 12.05.2010 22:51

Ja przerabiałem ten temat 2 tygodnie temu przed wyjazdem.

Konkluzja:
PZU - nie robi już wariantu na okres mniej niż rok - podobno była b.duża szkodowość :D

Warta - nie ma limitu wieku auta, ale holowanie ma dość niski limit.

PTU - tu ciekawe zaskoczenie - holowanie jak już wcześniej napisałem do 4000zł i to chyba jest najważniejsze. Cała reszta, typu usprawnienie auta na miejscu itd. prawie identyczne jak w Warcie. Cena na 15 dni to troszkę ponad 80zł (82 chyba).

Ja wybrałem ostatnie z powodu holowania. Powód? Jeżeli coś się na prawdę popsuje to na miejscu i tak tego szybko ani tanio nie zrobią, a za 4000zł to solidna kwota na holowanie. Dodam też, że w PTU podaje się miejsce holowania w razie problemów i można podać adres domowy.

Pozdrawiam
kolix
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kolix » 13.05.2010 12:17

Ja dzwoniłem do PZMotu i powiedzieli mi że jest opcja że jężeli auto nie da się naprawić w ciągu 7 dni to holują do domu --czy ma ktoś jakieś doświadczenia na ten temat z tą firmą - trochę mnie zastanawia ten okres 7 dni bo teoretycznie w takim czasie można wiele naprawić tylko pyt za ilę ?
kolix
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kolix » 13.05.2010 13:46

jestem po rozmowie z PTU, opcja lux krótkoterminowa -30dni 125złoty naprawa do 100euro holowanie do 6 000 (sam decydujesz dokąd) tak więc całkiem dobrze w porównaniu do innych
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ubezpieczenie moto-assistance - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies