Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lis-Witalis
Odkrywca
Re: Ubezpieczenie Moto-assistance

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lis-Witalis » 22.07.2015 14:00

sneer napisał(a):
Lis-Witalis napisał(a):Oferta Axy opcja na 7 dni :
https://www.assistancewpodrozy.pl/wybor ... 643d44451b

Niezbyt ciekawa oferta cena/jakość: 105 zł zł za 7 dni za podobne świadczenia jak w mBanku (21 zł za cały miesiąc).

A czy w mBanku trzeba mieć inne ubezpieczenie lub konto aby zawrzeć ubezpieczenie assistance za 21 zł na miesiąc :?:
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 22.07.2015 14:05

Lis-Witalis napisał(a):
sneer napisał(a):

Niezbyt ciekawa oferta cena/jakość: 105 zł zł za 7 dni za podobne świadczenia jak w mBanku (21 zł za cały miesiąc).

A czy w mBanku trzeba mieć inne ubezpieczenie lub konto aby zawrzeć ubezpieczenie assistance za 21 zł na miesiąc :?:

Niestety chyba trzeba mieć konto i to jest "kruczek": https://www.mbank.pl/indywidualny/ubezpieczenia/assistance-auto24h/

Nie mniej ja chyba skorzystam.
robert22313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert22313 » 22.07.2015 14:44

sneer napisał(a):

daj link do OWU i tych świadczeń za 21zł na miesiąc w mbąku
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 22.07.2015 15:01

robert22313 napisał(a):
sneer napisał(a):

Są tutaj: https://www.mbank.pl/download/ubezpieczenia/OWU/OWU_Assistance_Auto24h-01112011.pdf

D....y to Assistance na pewno nie uryrwa (mówie cały czas o tym najwyższym pakiecie Premium), ale jak widzę, że inni w tym wątku cieszą się, że znaleźli assistance za 100-150 zł na kilka dni, o podobnych parametrach to się zastanawiam, o co tu chodzi.
robert22313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert22313 » 22.07.2015 15:11

sneer napisał(a):
robert22313 napisał(a):
sneer napisał(a):

Są tutaj: https://www.mbank.pl/download/ubezpieczenia/OWU/OWU_Assistance_Auto24h-01112011.pdf

D....y to Assistance na pewno nie uryrwa (mówie cały czas o tym najwyższym pakiecie Premium), ale jak widzę, że inni w tym wątku cieszą się, że znaleźli assistance za 100-150 zł na kilka dni, o podobnych parametrach to się zastanawiam, o co tu chodzi.

czyli ta wersja premium jest za 21zł? trzeba złożyć wypowiedzenie? bo będą co miech kasę pobierać i wkupić też trzeba wcześniej, ubezpieczają auta powyżej 10 lat? na holowanie jest limit 1tys. PLN :

W stosunku do każdego Ubezpieczonego ochrona ubezpieczeniowa
rozpoczyna się pierwszego dnia miesiąca kalendarzowego, następującego
bezpośrednio po miesiącu, w którym Ubezpieczony
wyraził zgodę na przystąpienie do Umowy Ubezpieczenia, pod warunkiem posiadania
aktywnego rachunku bankowego i zgłoszenia
Ubezpieczonego do BRE Ubezpieczenia przez Ubezpieczającego.
Ostatnio edytowano 22.07.2015 15:14 przez robert22313, łącznie edytowano 1 raz
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 22.07.2015 15:13

arek_sosnowiec napisał(a):
Alize 1800 napisał(a):
alutka9 napisał(a):7 dni karencji jest tylko na holowanie 1000 km,reszta działa od podpisania polisy,więc holowanie w podstawowym zakresie 150 km też.

??? tzn, że jak podpisałem polisę w dniu 2.07. na okres 26.07.2015 - 25.07.2016 to opcję 1000 km mam zapewnioną, czy nie? i iść jak najszybciej zmienić daty?

To znaczy, że opcja holowania 1000 km działa u Ciebie od 10.07.2015 i nic nie musisz zmieniać :D

alutka9 napisał(a):dokładnie tak jak napisał arek-sosnowiec :D

Moim zdaniem całe ubezpieczenie, w tym holowanie do 1000 km, rozpoczyna się od 26.07.2015. :hut:

Pzdrv
19Gumis20
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 19Gumis20 » 22.07.2015 15:20

Powiem Wam tak
nie oszczędzajcie na assistance bo nie warto, nie ważne jakie macie autko czy super nowe czy starsze, nigdy nic nie wiadomo.
Wiem z doświadczenia bo wracałem na lawecie z Bratysławy ;)
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 22.07.2015 15:23

kleeberg napisał(a):
Alize 1800 napisał(a):
alutka9 napisał(a):7 dni karencji jest tylko na holowanie 1000 km,reszta działa od podpisania polisy,więc holowanie w podstawowym zakresie 150 km też.

??? tzn, że jak podpisałem polisę w dniu 2.07. na okres 26.07.2015 - 25.07.2016 to opcję 1000 km mam zapewnioną, czy nie? i iść jak najszybciej zmienić daty?

To znaczy, że opcja holowania 1000 km działa u Ciebie od 10.07.2015 i nic nie musisz zmieniać :D

Moim zdaniem całe ubezpieczenie, w tym holowanie do 1000 km, rozpoczyna się od 26.07.2015. :hut:

Pzdrv

oczywiście że cale ubezpieczenie zaczyna się z data początku tego ubezpieczenia,chodziło o datę od kiedy wygasa karencja,moja wina nie jasno się wyraziłam :)
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 22.07.2015 15:34

alutka9 napisał(a):
kleeberg napisał(a):
Alize 1800 napisał(a):

Pzdrv

oczywiście że cale ubezpieczenie zaczyna się z data początku tego ubezpieczenia,chodziło o datę od kiedy wygasa karencja,moja wina nie jasno się wyraziłam :)

W tym przypadku o żadnej karencji nie mogło być mowy.
Ponieważ od daty zawarcia umowy, do daty jej rozpoczęcia jest......24 dni !
Alize 1800
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alize 1800 » 22.07.2015 19:00

Dzięki, ale przy podpisywaniu oto chodziło i na tą chwilę to nic nie zmienia, bo jadę 26.07. i od tej daty najważniejsze jest działanie polisy!
Lis-Witalis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lis-Witalis » 22.07.2015 19:03

A ja wam powiem tak zgadzam się że nie ma co oszczędzać na assistance a więc ja osobiście wykupuje opcję assistance w PZU z limitem holowania do 1000 km a dodatkowo wykupuje assistance w mBank za 21 zł. Pytanie po co już odpowiadam gdyby była mała awaria którą można naprawić na miejscu lub warsztacie to korzystam z mBanku a gdyby awaria była większa korzystam z PZU (ponieważ w czasie zgłoszenia awarii musimy od razu zadecydować czy holujemy do Polski (1000km) czy do najbliższego warsztatu a opcje mamy na jedno zdarzenie ) . Myślę że to optymalne rozwiązanie. I jeszcze raz życzę wszystkim aby nie korzystali z tego ubezpieczenia. Oczywiście z PZU można zrezygnować i wypowiedzieć umowę w ciągu 30 dni od zawarcia umowy. Pozdrawiam
robert22313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert22313 » 22.07.2015 19:28

Lis-Witalis napisał(a):A ja wam powiem tak zgadzam się że nie ma co oszczędzać na assistance a więc ja osobiście wykupuje opcję assistance w PZU z limitem holowania do 1000 km a dodatkowo wykupuje assistance w mBank za 21 zł. Pytanie po co już odpowiadam gdyby była mała awaria którą można naprawić na miejscu lub warsztacie to korzystam z mBanku a gdyby awaria była większa korzystam z PZU (ponieważ w czasie zgłoszenia awarii musimy od razu zadecydować czy holujemy do Polski (1000km) czy do najbliższego warsztatu a opcje mamy na jedno zdarzenie ) . Myślę że to optymalne rozwiązanie. I jeszcze raz życzę wszystkim aby nie korzystali z tego ubezpieczenia. Oczywiście z PZU można zrezygnować i wypowiedzieć umowę w ciągu 30 dni od zawarcia umowy. Pozdrawiam

Wracam z wakacji i wypowiadam umowę i PZU odda kasę za pozostałe 11msc.? i to mini casco + Ass do 1000km wyjdzie nas 40 parę złotych? PZU ubezpieczy na MC + Ass auto powyżej 10lat? jeśli nie mam u nich OC?
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 22.07.2015 22:09

robert22313 napisał(a):czyli ta wersja premium jest za 21zł? trzeba złożyć wypowiedzenie? bo będą co miech kasę pobierać i wkupić też trzeba wcześniej, ubezpieczają auta powyżej 10 lat? na holowanie jest limit 1tys. PLN :

Tak, wersja premium jest za 21 zł. Miałem to wykupione jakiś czas temu, nie miałem jednak (na szczęście) okazji, aby z niego skorzystać, więc nie wiem, czy dobrze działa w praktyce. Widzę jednak, że teraz obsługuje je AXA, więc tragedii (chyba) nie ma.

Z ważnością jest tak jak piszesz, w tej chwili wykupić można już tylko od 1 sierpnia (płaci się za cały miesiąc z góry). Co do wypowiedzenia, wystarczy zadzwonić na mLinie i anulować "odnawianie" się ubezpieczenia. Czyli w praktyce, najlepiej zadzwonić od razu po zakupie (w lipcu), żeby anulować z góry od września (i aby nie ściągnęli z konta kasy w sierpniu).

Co do wieku aut nie wiem, ale z tego co się orientuję, ubezpieczenie jest przypisane "do osoby", a nie do auta, więc wiek auta nie ma chyba znaczenia. Holowanie do 1000 PLN, więc optymistycznie pewnie 200-250 km, tak jak niektóre (znacznie droższe) oferty linkowane wcześniej w tym temacie.
Lis-Witalis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lis-Witalis » 23.07.2015 19:36

robert22313 napisał(a):
Lis-Witalis napisał(a):A ja wam powiem tak zgadzam się że nie ma co oszczędzać na assistance a więc ja osobiście wykupuje opcję assistance w PZU z limitem holowania do 1000 km a dodatkowo wykupuje assistance w mBank za 21 zł. Pytanie po co już odpowiadam gdyby była mała awaria którą można naprawić na miejscu lub warsztacie to korzystam z mBanku a gdyby awaria była większa korzystam z PZU (ponieważ w czasie zgłoszenia awarii musimy od razu zadecydować czy holujemy do Polski (1000km) czy do najbliższego warsztatu a opcje mamy na jedno zdarzenie ) . Myślę że to optymalne rozwiązanie. I jeszcze raz życzę wszystkim aby nie korzystali z tego ubezpieczenia. Oczywiście z PZU można zrezygnować i wypowiedzieć umowę w ciągu 30 dni od zawarcia umowy. Pozdrawiam

Wracam z wakacji i wypowiadam umowę i PZU odda kasę za pozostałe 11msc.? i to mini casco + Ass do 1000km wyjdzie nas 40 parę złotych? PZU ubezpieczy na MC + Ass auto powyżej 10lat? jeśli nie mam u nich OC?

Ja osobiście nie wypowiadałem umowy Ass ale agent mnie poinformował że po powrocie będę ją mógł wypowiedzieć oczywiście kasę zwrócą lub przejdzie na ubezpieczenie MC tak mi się wydaje ale na 100 % nie wiem bo Ass i Mc będę miał na jednej umowie a więc może trzeba będzie nową umowę na Mc zawrzeć albo nie :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2015 20:07

sneer napisał(a):

zobaczcie to
http://ksiegarnia.produktyfinansowe.pl/e/lead/69/

,bankier sprzedaje razem z ubezpieczeniem turystycznym krótkoterminowe asistance w TU EUROPA nie wychodzi dużo ,holowanie do 500 euro
tu sa owu
https://bankierdirect.inseco.pl/wyswiet ... -2738.html
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi