Re: Ubezpieczenie Moto-assistance
napisał(a) sneer » 22.07.2015 22:09
robert22313 napisał(a):czyli ta wersja premium jest za 21zł? trzeba złożyć wypowiedzenie? bo będą co miech kasę pobierać i wkupić też trzeba wcześniej, ubezpieczają auta powyżej 10 lat? na holowanie jest limit 1tys. PLN :
Tak, wersja premium jest za 21 zł. Miałem to wykupione jakiś czas temu, nie miałem jednak (na szczęście) okazji, aby z niego skorzystać, więc nie wiem, czy dobrze działa w praktyce. Widzę jednak, że teraz obsługuje je AXA, więc tragedii (chyba) nie ma.
Z ważnością jest tak jak piszesz, w tej chwili wykupić można już tylko od 1 sierpnia (płaci się za cały miesiąc z góry). Co do wypowiedzenia, wystarczy zadzwonić na mLinie i anulować "odnawianie" się ubezpieczenia. Czyli w praktyce, najlepiej zadzwonić od razu po zakupie (w lipcu), żeby anulować z góry od września (i aby nie ściągnęli z konta kasy w sierpniu).
Co do wieku aut nie wiem, ale z tego co się orientuję, ubezpieczenie jest przypisane "do osoby", a nie do auta, więc wiek auta nie ma chyba znaczenia. Holowanie do 1000 PLN, więc optymistycznie pewnie 200-250 km, tak jak niektóre (znacznie droższe) oferty linkowane wcześniej w tym temacie.