Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sirk
Croentuzjasta
Re: Ubezpieczenie Moto-assistance

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 14.07.2015 22:55

beemwu napisał(a):dziś byłem w multiagencji ubezpieczeniowej i dupa... nikt nie ma ubezp na 1000 km. jedynie 100, 150, 250 itp. W PZU trzeba miec OC zeby dali assistance... OC mam w Proama... jakie wyjscie polecanie???

Nieprawda. Trzeba kupić Mini Casco i można mieć Assistance z holowaniem na 1000 km. Sam robiłem, więc wiem :D Chcesz wiedzieć więcej, to daj znać na priva.
Alize 1800
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alize 1800 » 15.07.2015 09:07

KarKoz napisał(a):Idź do innej agencji. Powiedz, że chcesz Minicasco + Assistance...

Potwierdzam. Szukaj, ja i inni znaleźli w PZU MC+ASS cały rok za 327 zł. OC mam w innym TU. Wykupiłem już tydzień temu - choć wyjeżdżam za 1,5 tygodnia.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2015 16:42

Mi gość powiedział w PZU MC+ASS około 550 zł !! :O wstępnie. Kazał przyjść w poniedziałek bo byłem pół godziny przed zamknięciem i mu się chyba liczyć nie chciało ;o to trochę delikatnie mówiąc sporawo, nie sądzicie ????
mfind
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mfind » 17.07.2015 20:03

beemwu napisał(a):Mi gość powiedział w PZU MC+ASS około 550 zł !! :O wstępnie. Kazał przyjść w poniedziałek bo byłem pół godziny przed zamknięciem i mu się chyba liczyć nie chciało ;o to trochę delikatnie mówiąc sporawo, nie sądzicie ????

Sporo, ale nie wiem dokładnie czy tutaj na forum, czy gdzieś indziej też ktoś pisał, że miał około 500 zł :/ Chyba trzeba rozejrzeć się za czymś innym, może troszkę mniejszy limit, albo mniej dodatków. Chyba, że kasa nie gra aż tak istotnej roli to wtedy PZU ;)

Pozdrawiam,
Łukasz
Adam55
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam55 » 18.07.2015 06:37

Wykupiłem ass w Tuw. Wcześniej pisałem, że będzie mnie kosztowało 95 zł, limit napraw 600zł Polska/300 eu Europa, zapłaciłem 110 zł. Od 15.07 podnieśli limit 1000zl Polska/400eu Europa, hotel 3 gwiazdki, limit holowania 300km, kontynuacja podróžy, zorganizowanie powrotu do domu, pomoc w złomowaniu itp. Była jeszcze droższa opcja za 260zł z limitami 2000zł/800eu, holowanie 600km reszta jw. Szczegóły jeszcze studiuję. Ass w Tuw jest tylko dla posiadaczy OC w tej firmie.
biokd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) biokd » 18.07.2015 09:18

sirk napisał(a):
beemwu napisał(a):dziś byłem w multiagencji ubezpieczeniowej i dupa... nikt nie ma ubezp na 1000 km. jedynie 100, 150, 250 itp. W PZU trzeba miec OC zeby dali assistance... OC mam w Proama... jakie wyjscie polecanie???

A to nie masz w proama przy AC od razu pełnego assistance? Ja mam jakiś pakiet mega komfort czy coś i mam full AC i full Assistance na cala Europe.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.07.2015 18:04

ja w Proamie mam tylko OC. AC nie mam i nie miałem nigdy ;P
nuki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) nuki » 20.07.2015 12:24

Alize 1800 napisał(a):
KarKoz napisał(a):Idź do innej agencji. Powiedz, że chcesz Minicasco + Assistance...

Potwierdzam. Szukaj, ja i inni znaleźli w PZU MC+ASS cały rok za 327 zł. OC mam w innym TU. Wykupiłem już tydzień temu - choć wyjeżdżam za 1,5 tygodnia.

Przed chwilą rozmawiałem telefonicznie z agentem PZU, który stwierdził, że wysokość polisy Minicasco w PZU zależy od wartości danego pojazdu. W moim przypadku ( sam. Opel Meriva 2010r) to kwota 1560 zł bez zniżek, sama polisa asisstance z holowaniem do 150 km.- ok. 140zł.
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 20.07.2015 12:48

nuki napisał(a):
Alize 1800 napisał(a):

Przed chwilą rozmawiałem telefonicznie z agentem PZU, który stwierdził, że wysokość polisy Minicasco w PZU zależy od wartości danego pojazdu. W moim przypadku ( sam. Opel Meriva 2010r) to kwota 1560 zł bez zniżek, sama polisa asisstance z holowaniem do 150 km.- ok. 140zł.

Zgoda, że minicasco jest zależne między innymi od wartości auta, ale to absurd - że 1560zł -to chyba pełne AC. Wartość Twojego auta to +/-20tys, dla kierowcy np z Warszawy w wieku 32 lat, składka to 329zł - o ile auto nie jest w leasingu i nie służy np do nauki jazdy czy jako taxi. W kalkulacji nie ma pytania o posiadane zniżki.
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 20.07.2015 13:04

nuki napisał(a):
Alize 1800 napisał(a):

podejrzewam,że liczone było auto casco mini,a to jest rónica
nuki
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) nuki » 20.07.2015 14:51

alutka9 masz rację liczone było auto casco mini, ale nie wiedziałem, że jest jakaś różnica.
SYLWKA_2014- z tą wartością to pojechałaś 8O, nie dopisałem, że jest to Meriva B 2010/2011r 50 tys przebiegu i od takiego samochodu była liczona polisa. Z ciekawości zapytałem o pełne AC i o mało nie zemdlałem ok.3.500 bez zniżek ( może jakieś zniżki uda się naliczyć, ale to na miejscu przy zawieraniu umowy).
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 20.07.2015 15:14

nuki szukaj multiagencji tam jeszcze dostaniesz mini casco
auto casco mini różni się zakresem ubezpieczenia,ważna jest wartość pojazdu i liczone są zniżki jak przy ac,czyli jak nie masz zniżek w ac to nie masz też w ac mini,przy mini casco nie ma to znaczenia.,ale za ubezpieczenie mini casco nabywa się zniżki do pełnego ac i tak po pełnym roku ubezpieczenia mini casco masz już 10 % w ac itd
reniaf77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) reniaf77 » 20.07.2015 17:49

Assistance 1000 km jedynie w Pzu np. z mini casco na minimalną wartość pojazdu, lub w InterRisk z AC. Gothaer 700 km, ale OC też musi być w tej firmie. ErgoHestia max 500 km w najlepszym wariancie zawierane jednocześnie z OC lub AC. Kwotowa Suma Ubezpieczenia w holowaniu np.2000 euro, nie oznacza iż zapewni holowanie do Polski, zawsze są limity km. Czytajcie OWU, jestem multiagentem wiem co piszę. Krótkoterminowe jak już nic nie możecie wymyślić to Axa i Generali- mało kilometró
w ale zawsze coś.
SYLWKA_2014
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SYLWKA_2014 » 20.07.2015 18:49

nuki napisał(a):alutka9 masz rację liczone było auto casco mini, ale nie wiedziałem, że jest jakaś różnica.
SYLWKA_2014- z tą wartością to pojechałaś 8O, nie dopisałem, że jest to Meriva B 2010/2011r 50 tys przebiegu i od takiego samochodu była liczona polisa. Z ciekawości zapytałem o pełne AC i o mało nie zemdlałem ok.3.500 bez zniżek ( może jakieś zniżki uda się naliczyć, ale to na miejscu przy zawieraniu umowy).

Przepraszam, wróżką nie jestem. Często dzwonią Klienci i "pani ile kosztuje najtańsze oc dla opla 1,7, albo ile kosztuje ubezpieczenie na życie".
Ok, to są ceny z Eurotaxu. Podałam Ci przykład, urealniając wg Twoich danych, oczywiście w przybliżeniu Meriva 1,4 Enjoy, benzyna hatchback, benzyna - wartość 31tys (1,7 disel CDTI wartość 32tys) - MC składka 491, pod warunkiem że jesteś Warszawiakiem, przy innym kodzie pocztowym wyjdzie inna składka (często niższa).
Zszokowała mnie składka, dlatego Ci odpisałam. Ale kwestię różnicy Mini Casco a Casco Mini już sobie wyjaśniliście.
ryszard22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryszard22 » 20.07.2015 20:30

Dziś zawarłem umowę ubezpieczeniową na czas podróży do Chorwacji w Generali, ubezpieczenie komunikacyjne ze składką 85 zł (miesięczna), wariant komfort.
Kradzież, wypadek, awaria dla samochodów do 10 lat - holowanie 200 km, w sytuacji, gdy skorzysta się z usługi holowania organizowanej przez specjalne służby drogowe obsługujące zdarzenia
zaistniałe na autostradzie, Centrum Pomocy Generali dokona zwrotu udokumentowanych fakturą kosztów tego holowania do maksymalnej wysokości 2000 zł, na czas naprawy gwarantują zakwaterowanie do 3 dni
w hotelu *** , naprawa pojazdu bez użytych części zamiennych.
W Generali mam też OC.
Czy wystarczy mi to ubezpieczenie?. W razie NW lub awarii, jest szansa że sobie pomożemy, jedziemy na trzy auta.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi