Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
be-ja
Croentuzjasta
Re: Ubezpieczenie Moto-assistance

Nieprzeczytany postnapisał(a) be-ja » 04.07.2015 10:18

Szanowni Koledzy, szukam tematu o ubezpieczeniu w ADAC, było kiedyś opisane na Forum że jest to jedno z najlepszych ubezpieczeń, wystawiane na osobę a nie auto. Moje pytanie; czy jest to możliwe i ewentualnie jak tego dokonać.

Pzd be-ja
mfind
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mfind » 04.07.2015 10:32

be-ja napisał(a):Szanowni Koledzy, szukam tematu o ubezpieczeniu w ADAC, było kiedyś opisane na Forum że jest to jedno z najlepszych ubezpieczeń, wystawiane na osobę a nie auto. Moje pytanie; czy jest to możliwe i ewentualnie jak tego dokonać.

Pzd be-ja

Tego konkretnego ADACA czyli Plus sprzedają agenci, czasami się ogłaszają na portalach ogłoszeniowych, ewentualnie można próbować na niemieckiej stronie ADACa ;) W Polsce bezproblemowo można kupić przez Starter24 i w sumie ich pakiety to bardziej jak ubezpieczenie turystyczne (swoją drogą dobre) niż assistance choćby ze względu na niskie limity holowania.

Pozdrawiam,
Łukasz
be-ja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) be-ja » 04.07.2015 10:46

Hmmm, Dałeś do myślenia. Rozważam jeszcze ubezpieczenie w Axa lub Link
Dzięki za szybką odpowiedz.

Pzd be-ja
robert22313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert22313 » 04.07.2015 10:47

Ja brałem w AXA na 7 dni za 105zł, na szczęście nie musiałem korzystać :)
be-ja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) be-ja » 04.07.2015 11:02

Ja wybieram się na 18 dni, więc cena będzie inna. Bardzo prawdopodobne że załapię się na polisę miesięczną (AXA 170zł mc).

Pzd be-ja
mfind
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mfind » 04.07.2015 11:06

be-ja napisał(a):Ja wybieram się na 18 dni, więc cena będzie inna. Bardzo prawdopodobne że załapię się na polisę miesięczną (AXA 170zł mc).

Pzd be-ja

To już nie tak mało jak za miesięczną ochronę, ja na szybko przeliczyłem i najwyższy pakiet (czyli ten sensowny) kosztuje 240 zł za miesiąc. Za podobną cenę możesz mieć co najmniej takie assistance na cały rok, a holowanie w kraju też się może przydać ;)

Pozdrawiam,
Łukasz
be-ja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) be-ja » 04.07.2015 11:16

Na kraj mam pakiet OC AC w Gothaer.. 240zł też jestem skłonny zaakceptować za w miarę sensowną ochronę.

Pzd be-ja
Adax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adax » 04.07.2015 11:21

Ja też mam OC+AC w Gothaer "all risk" ale nawet nie pamiętam zakresu assistance. Dowiem się w pon. bo Gothaer ma wariant "Podróż i wypoczynek" -zobaczymy :)
mfind
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mfind » 04.07.2015 11:22

be-ja napisał(a):Na kraj mam pakiet OC AC w Gothaer.. 240zł też jestem skłonny zaakceptować za w miarę sensowną ochronę.

Pzd be-ja

No to jak tak to super :) Ewentualnie możesz sobie przeliczyć jeszcze to PZU, jakby była taka sama cena to wtedy nie ma co się zastanawiać tylko brać to (ale z powiększonymi limitami), jak będzie cena jak za mokre zboże to wtedy ta Axa ładnie wychodzi :)

Pozdrawiam,
Łukasz
be-ja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) be-ja » 04.07.2015 16:38

Do wyjazdu prawie dwa miechy więc mam sporo czasu nad zastanowieniem się i wyborem optymalnie dobrej oferty
Pzd be-ja
mendoza1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mendoza1973 » 04.07.2015 20:17

Ja od 2 lat korzystam z SosPzmot..
Limity może nie duże ale płace 72 pln za rok na Polskę (assistance jest na kierowce ) a jak jadę do Cro to kupuję na Europę za 2.50 pln dziennie (tu ass. jest już na auto)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.07.2015 15:43

dziś byłem w multiagencji ubezpieczeniowej i dupa... nikt nie ma ubezp na 1000 km. jedynie 100, 150, 250 itp. W PZU trzeba miec OC zeby dali assistance... OC mam w Proama... jakie wyjscie polecanie???
mfind
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mfind » 14.07.2015 18:29

beemwu napisał(a):dziś byłem w multiagencji ubezpieczeniowej i dupa... nikt nie ma ubezp na 1000 km. jedynie 100, 150, 250 itp. W PZU trzeba miec OC zeby dali assistance... OC mam w Proama... jakie wyjscie polecanie???

Eeee to w sumie dziwnie Ci powiedzieli, bo właśnie jeden z plusów oferty PZU to to, że można je wykupić nawet jeśli nie masz u nich OC/AC - wtedy jedynie jest droższe. Zadzwoń dla porównania na infolinię, tam będziesz miał info z pierwszej ręki.

Pozdrawiam,
Łukasz
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 14.07.2015 19:04

Idź do innej agencji. Powiedz, że chcesz Minicasco + Assistance...
nowy100
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowy100 » 14.07.2015 20:01

mfind napisał(a):
beemwu napisał(a):dziś byłem w multiagencji ubezpieczeniowej i dupa... nikt nie ma ubezp na 1000 km. jedynie 100, 150, 250 itp. W PZU trzeba miec OC zeby dali assistance... OC mam w Proama... jakie wyjscie polecanie???

Eeee to w sumie dziwnie Ci powiedzieli, bo właśnie jeden z plusów oferty PZU to to, że można je wykupić nawet jeśli nie masz u nich OC/AC - wtedy jedynie jest droższe. Zadzwoń dla porównania na infolinię, tam będziesz miał info z pierwszej ręki.

Pozdrawiam,
Łukasz

Wykupić można w PZU, ale jak nie masz u nich OC to czy wtedy na pewno jest holowanie 1000km, nawet jak zapłacisz więcej? Bo mi znajoma "robiąca" ubezpieczenie dla mnie powiedziała, że 1000km tylko jak masz OC. Tak swoją drogą kończy mi się OC więc wziąłem komplet, gdzie o dziwo OC wyszło taniej niż do tej pory L...4. ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi