Adam55 napisał(a):Nie będę brał droższego tylko za 95zł, w pzu mają jakiś assistans za 168 zł na 3 miesiące.
Tak na marginesie to mam wrażenie, że w wątkach o assistans piszą sami agenci ubezpieczeniowi, którzy próbują sprzedać jak najdroższy produkt. Podróżowałem już samochodem, dwukrotnie zrobiłem 5 i 5,5 tyś. km bez żadnego assistans. Mam znajomych i szwagrów którzy co dwa miesiące jeżdzą do holandii, niemiec i danii na arbajt, i nikt nie ma assistance. Szwagier osiem razy był za hamburgiem w kapuście golfem dwójką. Zawsze dojechał tam i z powrotem, nawet przyczepkę ciągnął z klamotami z wystawki.
Sork,i trzy razy podróżowałem. Raz 5 tyś reno kangu alpy albertville, oktawką 5i pół tyś wokół francji i seicento do holandii 2,2 tys km. Nigdy nie miałem assistance.
Co tym postem próbujesz udowodnić ?
Musisz poczytać o warunkach opcji ubezpieczenia.
Na prawdę się różnią i w najtańszej wersji dostaniesz co najwyżej hol samochodu i to w niektórych ubezpieczeniach tylko po dzwonie. Awaria nie będzie objęta holowaniem.
A zapłacisz nawet za przewóz siebie i rodziny. A hotel to może zobaczysz z bliska, a wejdziesz do niego jak dodatkowo zapłacisz.