lutek99 napisał(a):Czy slyszeliscie o assitancach (badz innych polisach) ktore pokrywaja tez koszty naprawy ?
Zasadniczo assistance pokrywają koszty naprawy (ale nie części) jeśli jest dokonana na miejscu zdarzenia, w niektórych ofertach są też opcje dowozu części z Polski (np. ten wariant PZU o którym wszyscy rozmawiamy ma coś takiego).
lutek99 napisał(a):Ja mysle nad takim rozwiazaniem.
Asitance 150-250km AXA i w razie problemow auto na hol do warszatu a ja kontynuuje podroz do miejsca docelowego (o ile jest ono blizej niz miejsce zamieszkania). W ramach assitance mam podwozke po odbior auta po naprawie. Oczywiscie koszt naprawy i czesci bedzie duzo wyzszy. Także to assistance Axy to taki dobry średniak.
Jakie sa Wasze komentarze ?
Ile Ci wyliczyli w Axa ceny za to assistance? W teorii 150 km powinno wystarczyć, aby dociągnęli Cię do warsztatu, ale różnie bywa. Opcja 250 km już lepiej. W obu możesz jednak wybrać miejsce docelowe holowania.
Przewaga oferty PZU polega na tym, że te 1000 km to też nie jest do najbliższego warsztatu (co w sumie byłoby bez sensu), tylko do wybranego przez Ciebie miejsca, np. domu, czy warsztatu w Polsce.