Alize 1800 napisał(a):Za wszystko 327 zł - przerzucę OWU i lecę płacić, bo się rozmyślą.
Kiedy jedziesz, bo najlepiej 8 dni przed wyjazdem podpisać, żeby na spokojnie po powrocie wypowiedzieć
Alize 1800 napisał(a):Za te pieniądze nie będę wypowiadał, w następnym roku pojadę też na wakacje i skorzystam z tego samego ubezpieczenia a w październiku kończy mi się OC to przejdę do PZU - wyliczono ok. 537 zł.
Alize 1800 napisał(a):Za te pieniądze nie będę wypowiadał, w następnym roku pojadę też na wakacje i skorzystam z tego samego ubezpieczenia a w październiku kończy mi się OC to przejdę do PZU - wyliczono ok. 537 zł.
lukman napisał(a):witam
również wykupiłem MC i ASS w pzu dla auta 16lat cena do kupy to 331 zeta wykupiłem od 19,07.2015 poniewaz jest 7-mio dniowy okres karencji na holowanie do 1000km.Pamietajcie ze zrezygnować z niego mozna również do 7 dni od daty podpisania Pozdrav
.piotrekw. napisał(a):Witajcie tak sobie poczytałem no i widzę, że niezłe jaja są z tymi ubezpieczeniami, tak na dobrą sprawę nigdy nie nabijałem sobie głowy tym że samochód którym jadę może się popsuć - do dzisiaj (a są to w miarę nowe pojazdy), z tego co poczytałem najlepszy Assistance sprzedaje PZU ze względu na limit 1000 kilometrów no tak tylko co dalej dopchną do granicy z Polską bo będzie 1000 km i dalej naprawiaj szukaj sobie sam, dziwne to trochę wszystko ciągle ktoś stosuje jakieś myczki, kruczki, zapisy małą czcionką jak tu coś sprzedać żeby się sprzedało a nabywca z tego skorzystał w minimalny sposób nie można zrobić po prostu holowania z miejsca awarii do miejsca zamieszkania czy jest to 2 km czy 5000 km, każdy przecież ma u siebie jakiegoś znajomego mechanika o którym wie że samochód mu naprawi zrobi to dobrze i pewnie za rozsądne pieniądze, sorry to pytanie nie do CROmaniaków, ja też spróbuję wykupić to ubezpieczenie tylko nie wiem ile będzie kosztowało bo resztę czyli OC, AC mam ERGO Hesti no ale to okaże się jutro po telefonie do PZU
alutka9 napisał(a):.piotrekw. napisał(a):Witajcie tak sobie poczytałem no i widzę, że niezłe jaja są z tymi ubezpieczeniami, tak na dobrą sprawę nigdy nie nabijałem sobie głowy tym że samochód którym jadę może się popsuć - do dzisiaj (a są to w miarę nowe pojazdy), z tego co poczytałem najlepszy Assistance sprzedaje PZU ze względu na limit 1000 kilometrów no tak tylko co dalej dopchną do granicy z Polską bo będzie 1000 km i dalej naprawiaj szukaj sobie sam, dziwne to trochę wszystko ciągle ktoś stosuje jakieś myczki, kruczki, zapisy małą czcionką jak tu coś sprzedać żeby się sprzedało a nabywca z tego skorzystał w minimalny sposób nie można zrobić po prostu holowania z miejsca awarii do miejsca zamieszkania czy jest to 2 km czy 5000 km, każdy przecież ma u siebie jakiegoś znajomego mechanika o którym wie że samochód mu naprawi zrobi to dobrze i pewnie za rozsądne pieniądze, sorry to pytanie nie do CROmaniaków, ja też spróbuję wykupić to ubezpieczenie tylko nie wiem ile będzie kosztowało bo resztę czyli OC, AC mam ERGO Hesti no ale to okaże się jutro po telefonie do PZU
mogę się wypowiedzieć tylko o Pzu :holowanie masz do 1000 km do granicy z Polską w kraju bez limitu,czyli jeżeli do domu masz 1300 z tego do granicy 900 czy 1000 reszta w kraju to holowanie masz całe z ubezpieczenia.natomiast jeżeli do domu masz 1300 ale z tego 1100 do granicy dopłacasz za 100 km,reszta w kraju j/w.
ołowiany napisał(a):alutka9 napisał(a):.piotrekw. napisał(a):Witajcie tak sobie poczytałem no i widzę, że niezłe jaja są z tymi ubezpieczeniami, tak na dobrą sprawę nigdy nie nabijałem sobie głowy tym że samochód którym jadę może się popsuć - do dzisiaj (a są to w miarę nowe pojazdy), z tego co poczytałem najlepszy Assistance sprzedaje PZU ze względu na limit 1000 kilometrów no tak tylko co dalej dopchną do granicy z Polską bo będzie 1000 km i dalej naprawiaj szukaj sobie sam, dziwne to trochę wszystko ciągle ktoś stosuje jakieś myczki, kruczki, zapisy małą czcionką jak tu coś sprzedać żeby się sprzedało a nabywca z tego skorzystał w minimalny sposób nie można zrobić po prostu holowania z miejsca awarii do miejsca zamieszkania czy jest to 2 km czy 5000 km, każdy przecież ma u siebie jakiegoś znajomego mechanika o którym wie że samochód mu naprawi zrobi to dobrze i pewnie za rozsądne pieniądze, sorry to pytanie nie do CROmaniaków, ja też spróbuję wykupić to ubezpieczenie tylko nie wiem ile będzie kosztowało bo resztę czyli OC, AC mam ERGO Hesti no ale to okaże się jutro po telefonie do PZU
mogę się wypowiedzieć tylko o Pzu :holowanie masz do 1000 km do granicy z Polską w kraju bez limitu,czyli jeżeli do domu masz 1300 z tego do granicy 900 czy 1000 reszta w kraju to holowanie masz całe z ubezpieczenia.natomiast jeżeli do domu masz 1300 ale z tego 1100 do granicy dopłacasz za 100 km,reszta w kraju j/w.
A możesz to pokazać w OWU ? Tak żeby mieć czarno na białym.
alutka9 napisał(a):mogę się wypowiedzieć tylko o Pzu :holowanie masz do 1000 km do granicy z Polską w kraju bez limitu,czyli jeżeli do domu masz 1300 z tego do granicy 900 czy 1000 reszta w kraju to holowanie masz całe z ubezpieczenia.natomiast jeżeli do domu masz 1300 ale z tego 1100 do granicy dopłacasz za 100 km,reszta w kraju j/w.
KarKoz napisał(a):Alize 1800 napisał(a):Za te pieniądze nie będę wypowiadał, w następnym roku pojadę też na wakacje i skorzystam z tego samego ubezpieczenia a w październiku kończy mi się OC to przejdę do PZU - wyliczono ok. 537 zł.
Jest jeszcze jeden patent... Pierwszego roku jedziemy w sierpniu a na drugi rok w lipcu... na tym samym ubezpieczeniu...
alutka9 jak w razie konieczności (wypadek, awaria) skorzystam w tym roku z tej opcji holowania to przez rok następny będzie ona działała, czy jednorazowo (na 1 zdarzenie)?
uciu napisał(a):Byłem w PZU pytac sie o moj przypadek (auto 7 letnie, OC,AC AXA)
Za samo assistanece po jakichś maxymalnych zniżkach od agenta...530zł:-/
Z Minicasco prawie tysiąc...
Wykupie wiec chyba tą AXE 99zł z holem na 150km... może nic się nie stanie:]
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi