Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rufus295
Croentuzjasta
Re: Ubezpieczenie Moto-assistance

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufus295 » 26.06.2015 14:39

Alize 1800 napisał(a):Za wszystko 327 zł - przerzucę OWU i lecę płacić, bo się rozmyślą.

Kiedy jedziesz, bo najlepiej 8 dni przed wyjazdem podpisać, żeby na spokojnie po powrocie wypowiedzieć :wink:
Alize 1800
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alize 1800 » 26.06.2015 17:22

Za te pieniądze nie będę wypowiadał, w następnym roku pojadę też na wakacje i skorzystam z tego samego ubezpieczenia a w październiku kończy mi się OC to przejdę do PZU - wyliczono ok. 537 zł.
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 26.06.2015 17:29

Alize 1800 napisał(a):Za te pieniądze nie będę wypowiadał, w następnym roku pojadę też na wakacje i skorzystam z tego samego ubezpieczenia a w październiku kończy mi się OC to przejdę do PZU - wyliczono ok. 537 zł.

Jest jeszcze jeden patent... Pierwszego roku jedziemy w sierpniu a na drugi rok w lipcu... na tym samym ubezpieczeniu... :wink:
lukman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukman » 26.06.2015 17:32

witam
również wykupiłem MC i ASS w pzu dla auta 16lat cena do kupy to 331 zeta wykupiłem od 19,07.2015 poniewaz jest 7-mio dniowy okres karencji na holowanie do 1000km.Pamietajcie ze zrezygnować z niego mozna również do 7 dni od daty podpisania Pozdrav
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2015 17:38

Alize 1800 napisał(a):Za te pieniądze nie będę wypowiadał, w następnym roku pojadę też na wakacje i skorzystam z tego samego ubezpieczenia a w październiku kończy mi się OC to przejdę do PZU - wyliczono ok. 537 zł.

Właśnie, może lepiej zostawić, bo w przyszłym roku okaże się, że już ta opcja jest nie dostępna.
Choć wolałbym, aby oferty były coraz lepsze, a nie gorsze.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2015 17:48

lukman napisał(a):witam
również wykupiłem MC i ASS w pzu dla auta 16lat cena do kupy to 331 zeta wykupiłem od 19,07.2015 poniewaz jest 7-mio dniowy okres karencji na holowanie do 1000km.Pamietajcie ze zrezygnować z niego mozna również do 7 dni od daty podpisania Pozdrav

A może jednak 30 dni na rezygnację?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.06.2015 19:39

Właśnie dzwoniłem na infolinię PZU, i też wykupię ubezpieczenie OC z minicasco (żeby nie tracić zniżek w AC) +holowanie do 1000km (dla świętego spokoju) auto 13 lat i od razu podali mi namiar na agenta, mam zadzwonić i kolo sam przyjedzie do domu :)
.piotrekw.
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) .piotrekw. » 28.06.2015 12:48

Witajcie tak sobie poczytałem no i widzę, że niezłe jaja są z tymi ubezpieczeniami, tak na dobrą sprawę nigdy nie nabijałem sobie głowy tym że samochód którym jadę może się popsuć - do dzisiaj 8O (a są to w miarę nowe pojazdy), z tego co poczytałem najlepszy Assistance sprzedaje PZU ze względu na limit 1000 kilometrów no tak tylko co dalej dopchną do granicy z Polską bo będzie 1000 km i dalej naprawiaj szukaj sobie sam, dziwne to trochę wszystko ciągle ktoś stosuje jakieś myczki, kruczki, zapisy małą czcionką jak tu coś sprzedać żeby się sprzedało a nabywca z tego skorzystał w minimalny sposób nie można zrobić po prostu holowania z miejsca awarii do miejsca zamieszkania czy jest to 2 km czy 5000 km, każdy przecież ma u siebie jakiegoś znajomego mechanika o którym wie że samochód mu naprawi zrobi to dobrze i pewnie za rozsądne pieniądze, sorry to pytanie nie do CROmaniaków, ja też spróbuję wykupić to ubezpieczenie tylko nie wiem ile będzie kosztowało bo resztę czyli OC, AC mam ERGO Hesti no ale to okaże się jutro po telefonie do PZU
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 28.06.2015 17:24

.piotrekw. napisał(a):Witajcie tak sobie poczytałem no i widzę, że niezłe jaja są z tymi ubezpieczeniami, tak na dobrą sprawę nigdy nie nabijałem sobie głowy tym że samochód którym jadę może się popsuć - do dzisiaj 8O (a są to w miarę nowe pojazdy), z tego co poczytałem najlepszy Assistance sprzedaje PZU ze względu na limit 1000 kilometrów no tak tylko co dalej dopchną do granicy z Polską bo będzie 1000 km i dalej naprawiaj szukaj sobie sam, dziwne to trochę wszystko ciągle ktoś stosuje jakieś myczki, kruczki, zapisy małą czcionką jak tu coś sprzedać żeby się sprzedało a nabywca z tego skorzystał w minimalny sposób nie można zrobić po prostu holowania z miejsca awarii do miejsca zamieszkania czy jest to 2 km czy 5000 km, każdy przecież ma u siebie jakiegoś znajomego mechanika o którym wie że samochód mu naprawi zrobi to dobrze i pewnie za rozsądne pieniądze, sorry to pytanie nie do CROmaniaków, ja też spróbuję wykupić to ubezpieczenie tylko nie wiem ile będzie kosztowało bo resztę czyli OC, AC mam ERGO Hesti no ale to okaże się jutro po telefonie do PZU

mogę się wypowiedzieć tylko o Pzu :holowanie masz do 1000 km do granicy z Polską w kraju bez limitu,czyli jeżeli do domu masz 1300 z tego do granicy 900 czy 1000 reszta w kraju to holowanie masz całe z ubezpieczenia.natomiast jeżeli do domu masz 1300 ale z tego 1100 do granicy dopłacasz za 100 km,reszta w kraju j/w.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.06.2015 18:05

alutka9 napisał(a):
.piotrekw. napisał(a):Witajcie tak sobie poczytałem no i widzę, że niezłe jaja są z tymi ubezpieczeniami, tak na dobrą sprawę nigdy nie nabijałem sobie głowy tym że samochód którym jadę może się popsuć - do dzisiaj 8O (a są to w miarę nowe pojazdy), z tego co poczytałem najlepszy Assistance sprzedaje PZU ze względu na limit 1000 kilometrów no tak tylko co dalej dopchną do granicy z Polską bo będzie 1000 km i dalej naprawiaj szukaj sobie sam, dziwne to trochę wszystko ciągle ktoś stosuje jakieś myczki, kruczki, zapisy małą czcionką jak tu coś sprzedać żeby się sprzedało a nabywca z tego skorzystał w minimalny sposób nie można zrobić po prostu holowania z miejsca awarii do miejsca zamieszkania czy jest to 2 km czy 5000 km, każdy przecież ma u siebie jakiegoś znajomego mechanika o którym wie że samochód mu naprawi zrobi to dobrze i pewnie za rozsądne pieniądze, sorry to pytanie nie do CROmaniaków, ja też spróbuję wykupić to ubezpieczenie tylko nie wiem ile będzie kosztowało bo resztę czyli OC, AC mam ERGO Hesti no ale to okaże się jutro po telefonie do PZU

mogę się wypowiedzieć tylko o Pzu :holowanie masz do 1000 km do granicy z Polską w kraju bez limitu,czyli jeżeli do domu masz 1300 z tego do granicy 900 czy 1000 reszta w kraju to holowanie masz całe z ubezpieczenia.natomiast jeżeli do domu masz 1300 ale z tego 1100 do granicy dopłacasz za 100 km,reszta w kraju j/w.

A możesz to pokazać w OWU ? Tak żeby mieć czarno na białym.
uciu
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) uciu » 28.06.2015 19:25

Byłem w PZU pytac sie o moj przypadek (auto 7 letnie, OC,AC AXA)
Za samo assistanece po jakichś maxymalnych zniżkach od agenta...530zł:-/
Z Minicasco prawie tysiąc...

Wykupie wiec chyba tą AXE 99zł z holem na 150km... może nic się nie stanie:]
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 29.06.2015 08:00

ołowiany napisał(a):
alutka9 napisał(a):

A możesz to pokazać w OWU ? Tak żeby mieć czarno na białym.

owu pzu auto z dnia 5 grudnia 2014 paragraf 32 punkt 2 o holowaniu w przypadku gdy naprawa na miejscu nie jest możliwa i o dopłacie ponad limit holowania 150 km ,paragraf 34 punkt 2 o zmianie za dopłatą limitu holowania ze 150 na 1000 na terytorium Europy.
Alize 1800
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alize 1800 » 29.06.2015 08:32

alutka9 napisał(a):mogę się wypowiedzieć tylko o Pzu :holowanie masz do 1000 km do granicy z Polską w kraju bez limitu,czyli jeżeli do domu masz 1300 z tego do granicy 900 czy 1000 reszta w kraju to holowanie masz całe z ubezpieczenia.natomiast jeżeli do domu masz 1300 ale z tego 1100 do granicy dopłacasz za 100 km,reszta w kraju j/w.

Dla mnie i pewnie pozostałych kierowców, którzy mają - w moim przypadku - ok. 510 km od miejsca zamieszkana do granicy PL i ok. 1200 km od granicy do miejsca docelowego to polisa jest ok.
Tylko się cieszyć, że takie opcje jeszcze są - oby nie korzystać z tych uprawnień.
KarKoz napisał(a):

Jest jeszcze jeden patent... Pierwszego roku jedziemy w sierpniu a na drugi rok w lipcu... na tym samym ubezpieczeniu... :wink:

I właśnie z tego powodu nie będę wypowiadał tej polisy, zawrze 17.07 (wyjazd 26.07.) to w przyszłym roku skorzystam na początku lipca.
alutka9 jak w razie konieczności (wypadek, awaria) skorzystam w tym roku z tej opcji holowania to przez rok następny będzie ona działała, czy jednorazowo (na 1 zdarzenie)?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2015 09:42

alutka9 jak w razie konieczności (wypadek, awaria) skorzystam w tym roku z tej opcji holowania to przez rok następny będzie ona działała, czy jednorazowo (na 1 zdarzenie)?

Jak dzwoniłem na infolinię to pan powiedział że to holowanie (1000km) działa po każdej NOWEJ awarii.
Ale lepiej przeczytać OWU :roll:
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 29.06.2015 10:17

uciu napisał(a):Byłem w PZU pytac sie o moj przypadek (auto 7 letnie, OC,AC AXA)
Za samo assistanece po jakichś maxymalnych zniżkach od agenta...530zł:-/
Z Minicasco prawie tysiąc...

Wykupie wiec chyba tą AXE 99zł z holem na 150km... może nic się nie stanie:]

Pytanie wówczas pozostaje CO CI TO DA ?
Dystans holowania daje możliwość dociągnięcia fury jak najbliżej Polski, a najlepiej do samego kraju.
Zachodni warsztat zrobi Ci taki przeciąg w kieszeni, że hol okaże się małą częścią wydatków.
Moim zdaniem takie hole 100km to o kant tyłka roztrzaskać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi