Re: Ubezpieczenie Moto-assistance
napisał(a) Tomasz61 » 21.05.2015 07:25
Co do Interrisku, trzeba mieć u nich OC żeby dokupić to holowanie do 1000km. Jednak z osobistych doświadczeń z tą firmą szczerze odradzam jakiekolwiek ubezpieczenie u nich. Przed zeszłorocznym wyjazdem, ponieważ miałem u nich OC wpadłem na pomysł żeby też u nich wykupić to holowanie. Podczas wyjazdu na szczęście nie musiałem z niego korzystać. Aż w tym roku w lutym okazało się, że mają jakąś wpłatę ode mnie nieprzypisaną do żadnej polisy. Jak zacząłem sprawę drążyć okazało się że ten wykupiony przeze mnie assistance nie był w ogóle wprowadzony do systemu. Można sobie wyobrazić jak bym się zdziwił gdybym podczas wyjazdu usiłował skorzystać z polisy. Ubezpieczalnia przeprosiła za całą sytuację, w ramach rekompensaty zaproponowali zwrot składki na ten assistane, pod warunkiem odesłania im oryginału polisy, co też uczyniłem. Składkę jak najbardziej zwrócili. I tu cała historia mogłaby zakończyć się w miarę pozytywnie. Ale nie ma tak dobrze. Jakiś miesiąc temu dostaję od Interrisku powiastkę poleconym, że od września zalegam im ze składką za ten assistance i jeżeli w przeciągu tygodnia od daty otrzymania tej powiastki nie ureguluję należności to najłagodniejsza groźba z ich strony to wpisanie do Krajowego Rejestru Długów. Cała historia zakończyła się skargą do KNF, w końcu Interrisk przeprosił za całą historię. Mój osobisty wniosek z całej historii - omijać INTERRISK z daleka.