Re: Ubezpieczenie Moto-assistance
napisał(a) Jarek999 » 02.09.2013 20:36
Ja w tym roku miałem wykupione assistance w PZU w wersji Super i Zagranica na cały rok na Europę za 134 zł - na odległość powyżej 20 km od domu. I przydało się, bo w Austrii w okolicach Gratzu była awaria. Telefon na infolinię, na lawetę czekaliśmy ok. 1,5 godz, ale kontakt telefoniczny i z Polski i od miejscowego operatora częsty, tylko trochę problemów językowych, bo u mnie z niemieckim i angielskim nie za bardzo. Kierowca lawety bardzo sympatyczny i chcący pomóc. Najpierw jazda do najbliższego warsztatu, ale tam już zamykali i nie bardzo chcieli przyjąć, więc jedziemy do następnego jakieś 15-20 km dalej. Tam też już zamykają, ale przyjmują auto i od rana mają robić. Więc telefon na infolinię, po ok. godzinie mamy załatwiony hotel w pobliskiej miejscowości ok. 5 km od warsztatu. Po jakiś 15-20 min podjeżdża taksówka i zawozi nas do hotelu. Rano też możemy zamówić taxi przez infolinię, ale dla oszczędności czasu załatwiamy ją sobie prywatnie ( koszt 9 euro) i wracamy do warsztatu.
Okazało się że padła cewka wysokiego napięcia i o 10.30 ruszamy w dalszą drogę do Polski.
Myślę, że spełniło się to co oczekiwałem od assistance, jedyne co było trochę flustrujące to przełączanie z infolinii do działu zagranicznego i oczekiwania na połączenie przez kilkadziesiąt sekund, ale jeśli oczekiwanie miało być trochę dłuższe, albo wyjaśnienie wątpliwości miało trochę potrwać, to oni oddzwaniali.
Pozdrawiam