Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ulkinek
Autostopowicz
Re: Ubezpieczenie Moto-assistance

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ulkinek » 30.07.2013 08:17

Przed chwilą dzwoniłam do pzmot (http://www.sospzmot.pl). Ubezpieczają auta powyżej 10 lat, nie ma okresu karencji jak w PZU i co najważniejsze cena: 71,88 zł za 30 dni. he he. Wygląda na ciekawą ofertę. Miał ktoś już z tym ubezpieczeniem do czynienia ?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 30.07.2013 16:25

alutka9 napisał(a):to kiedy holuja a kiedy naprawiaja zapewne zalezy od czasu ,mozliwosci,kosztow naprawy,tego czy jedziemy "tam" czy "z powrotem",ilosci osob na pokladzie itd itd.

Chciałem wykupić Assistance z opcją holowania do 1000 km. Podczas rozmowy przedstawicielka firmy podała pewien przykład z Chorwacji. Poszkodowany, który miał wykupioną taką opcję, zdecydował, że samochód będzie naprawiany na miejscu. Po czym okazało się, że naprawa jest bardzo kosztowna, więc zdecydował, iż wybiera holowanie do kraju. Tu spotkał się z informacją odmowną, bo nie można już było zmienić raz podjętej decyzji. Czy możesz potwierdzić, że tak to wygląda, czyli słuszną decyzję trzeba podjąć od razu :?: :?
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 31.07.2013 08:33

niestety tak moze byc,wszystko zalezy jak sie dogadal z assistancem.jest limit na jedno holowanie do jednego zdarzenia i jezeli juz go do warsztatu holowali to do kraju nie da rady.
jest tez jeszcze jedna wazna rzecz dotyczaca auta zastepczego -przysluguje tylko po holowaniu przez assistance,np.jest zdarzenie dzwonisz,holuja okazuje sie ze naprawa potrwa dlugo -decydujesz sie na auto zastepcze -dostajesz.natomiast jezeli sam sie zholujesz i zadzwonisz tylko po auto zastepcze -to juz sie nie nalezy.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 31.07.2013 08:53

Dziękuję za wyjaśnienie. Najbardziej jednak zdenerwowała mnie inna informacja, dotycząca karencji.
Od lat ubezpieczam wszystko w tej firmie. Moto-assistance wygasa mi 13.08, natomiast dopiero 17.08 wracam do kraju. Ponieważ nie wyjeżdżam bez ubezpieczenia nawet na 1 dzień, postanowiłem podpisać nową umowę, właśnie rozszerzoną o opcję holowania do 1000 km. I tu usłyszałem, że obowiązuje mnie 7-dniowy okres karencji, czyli opcja nie zadziała podczas tego wyjazdu. :(
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 31.07.2013 09:04

okres karencji jest od daty wystawienia polisy,a nie od daty poczatku ubezpieczenia,jezeli wiec polise wykupujesz wczesniej karencja cie nie obejmuje.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 31.07.2013 09:06

Pani widocznie wprowadziła mnie w błąd, bo polisa została wystawiona z datą wczorajszą. Dzięki. :wink:
kinalek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kinalek » 13.08.2013 12:02

Dołączam się do pytania kolegi powyżej odnośnie ubezpieczenia assistance w SOS Pzmot'cie. Brał już ktoś lub miał nieprzyjemność korzystać?
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 13.08.2013 19:57

Pytanko a bardziej prośba do alutka9, masz może gdzieś druk wypowiedzenia assistance...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.08.2013 20:25

Dokupiłem rozszerzenie assistance Super w PZU do 1000km. 70 PLN.
no_fear
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) no_fear » 14.08.2013 10:13

cały czas PZU PZU PZU :wink:

Brak OC w PZU, brak również AC (auto 13letnie) - gdzie warto zakupić jakieś podstawowe "moto-assistance" w rozsądnych $ ? :wink:

Rzućcie swoje typy 8)
maciek127
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciek127 » 14.08.2013 10:55

Mógłbyś napisać coś więcej o tym assistance super w PZU do 1000 km??? bo szukałem takiej opcji i jedyne co doczytałem w tym pakiecie to holowanie do 150 km http://www.ubezpieczeniaonline.pl/pasaz ... nik_84.pdf są to ogólne warunki ubezpieczenia w PZU AUTO POMOC :) i jeszcze mam pytanie czy jesteś klientem PZU bo możliwe że taka opcja jest tylko dla kogoś kto posiada jakiś produkt tej firmy :)
moniq87
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) moniq87 » 14.08.2013 11:18

Prawdopodobnie opcja holowania do 1000km przeznaczona jest wyłącznie dla klientów, którzy mają już OC/AC w PZU. Ja przeszukałam kilku ubezpieczycieli i u każdego znalazłam tylko opcję holowania do 150/250 km lub do pierwszego warsztatu. Nie mieli opcji sprowadzenia auta do Polski. Ja mam OC w Axa i tam wykupiłam Assistance Europa z opcją holowania do 800km za 166zł za cały rok ale chyba to też jest dostępne tylko dla ich klientów.
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 14.08.2013 12:44

Było trochę wcześniej o tym pisane. Holowanie 1000km tylko dla klientów PZU...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.08.2013 13:19

KarKoz napisał(a):Było trochę wcześniej o tym pisane. Holowanie 1000km tylko dla klientów PZU...

Dokładnie. Są dwa warianty, Komfort i Super. Jeśli mamy Komfort i chcemy mieć Super to dla mnie wyliczyli , że kosztowałoby to 246PLN a jeśli mamy Super ale z holowaniem do 150km poza granicą to rozszerzenie tego do 1000km kosztowało mnie 70PLN. Mam OC I AC w PZU.
kodens79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kodens79 » 14.08.2013 14:38

Ja wykupiłem w Generali na 14 dni za 100pln opcja full. Mam nadzieję że nie będzie potrzebne.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi