zakupiłem jakiś czas temu taki pakiet Auto Pomoc wariant Super; interpretacja agenta PZU, na podstawie OWU:
AP w.S 175zł na rok bez limitu kilometrów na terenie Polski i za granicą do 1000 kilometrów
ja się tego trzymam, obym nie musiał korzystać
alutka9 napisał(a):ja jestem agentem pzu i wysylalismy zapytania o interpretacje tego punktu-potwierdzono nam ze holowanie z limitem 1000 -do granicy potem w kraju bez limitu.
Piraraq napisał(a):Co do holowania na 1000 km z PZU to wklejam linka:
http://pzu-krakow.com.pl/news/24/72/Hol ... Super.html
alutka9 napisał(a):
te kiero-wypadek ubezpieczeniowy nie jest rowny wypadkowi drogowemu,tez to opisywalam kilka stron wczesniej;wypadek ubezpieczniowy to kazdy przypadek objety ubezpieczeniem czyli tez awaria,brak paliwa,zatrzasniecie kluczykow itd.
KrisM napisał(a):alutka;-) może wyjdę na ignoranta , ale jak z zagranicy dzwoni się na nr PZU 801102102, czy trzeba przed dodać +48?
alutka9 napisał(a):KrisM napisał(a):alutka;-) może wyjdę na ignoranta , ale jak z zagranicy dzwoni się na nr PZU 801102102, czy trzeba przed dodać +48?
na polisach masz podane numery infolinii dzwoniac z kraju (801 102 102) i numery dzwoniac z zagranicy (22 566 55 55).zazwyczaj infolinia po szybkim zgloszeniu oddzwania do ciebie aby koszty polaczenia byly mniejsze.
alutka9 napisał(a):KrisM napisał(a):alutka;-) może wyjdę na ignoranta , ale jak z zagranicy dzwoni się na nr PZU 801102102, czy trzeba przed dodać +48?
na polisach masz podane numery infolinii dzwoniac z kraju (801 102 102) i numery dzwoniac z zagranicy (22 566 55 55).zazwyczaj infolinia po szybkim zgloszeniu oddzwania do ciebie aby koszty polaczenia byly mniejsze.
sicret napisał(a):alutka9 napisał(a):KrisM napisał(a):alutka;-) może wyjdę na ignoranta , ale jak z zagranicy dzwoni się na nr PZU 801102102, czy trzeba przed dodać +48?
Że jak? Pierwszy raz słyszę!
W tym roku dzwoniłem w imieniu znajomka na ten numer, 25 minut rozmowy, bo jeszcze paniusia "proszę czekać, ja przełączę", roaming zeżarł trochę kasy - O JAKIM ODDZWANIANIU TY MÓWISZ?
Sorry, ale mam wrażenie, że teraz mówisz jak... agentka, a nie jak forumowiczka: żeby kasę naganiać PZU. Żeby była jasność - ja też mam w PZU i generalnie nie mam do nich nic.
...ale że niby "oddzwaniają"...? Co to: Pan Marek Konrad i reklama ING?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi