sicret napisał(a):ANKA_26 napisał(a):FUX napisał(a):Dzisiaj miałem kompleksowo ofertę z PZU na pakiet.
Jeżeli nie namieszali, to bezkonkurencyjna. Awaria, kolizja, fura zastępcza na czas naprawy. Holowanie za granicą 1000km, RP bez limitu.
Oferta przebija Wartę, Allianz.
Posprawdzam jeszcze w szczegółach. Jeżeli będzie pasowało, to czad.
Obsługa pod dom, brak udziałów własnych i wiele innych.
Szukajcie, a znajdziecie...
oferta pzu nie przebija allianz w allianz jest limit holowania wyrażony w EURO - 2000 EUR wystarczy do 1500 km holowania (dodatki takie jak samochód zastępczy i zakwaterowanie też są). W pzu można dokupić assistane do oc w allianz trzeba mieć też ac.
PZU przebija Alianza z innej strony: jak ktoś wykupi dodatkową opcję w assistance, to wynajem auta na koszt PZU jest BEZTERMINOWY, do czasu REALNEGO naprawienia auta
To tak na marginesie, bo o ile "autem zastępczym" to się chwalą wszyscy, o tyle zwykle jest to "na czas naprawy, ale NIE DŁUŻEJ niż 7 czy ileś tam dni". A w PZU jest "na czas naprawy" i kropka
Więc jak naprawiają miesiąc - co nie jest rzadkością, gdy jakieś części blacharskie czy inne trzeba sprowadzić, to miesiąc się jeździ autem zastępczym
henius34 napisał(a):Sicret wiesz to z OWU czy przekonałeś się na własnej skórze???
glonik21 napisał(a):W Allianz w wersji assistance holowanie z zagranicy jest do sumy 2000 Euro, mają umowe podpisaną z Mondial, dzwoniłem do nich i te 2000 Euro wystarczy na 3200 km jeśli holownik jest wysyłany z Polski. Wygląda całkiem nieźle..
JasFasola napisał(a):Sprawdziłem i dokładnie kosztuje 119zł na cały rok. Nie miałem okazji sprawdzać i obym nie miał. Ale myślę sobie, że lepiej mieć taki niż żaden.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi