Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sicret
Croentuzjasta
Re: Ubezpieczenie Moto-assistance

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 01.03.2013 08:08

Oczywiście! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
adamola
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamola » 21.04.2013 10:42

Witam,mam do Was pytanie odnosnie kwesti ubezpieczenia dodatkowego Moto-assistance.
Posiadam nowe auto na gwarancji + ubezpieczenie AC+Moto-Assitans za granica.
W związku z tym moje pytanie czy coś jeszcze wykupywac (jakieś dodatkowe ubezpieczenie na samochód )
Zawsze jezdziłem starszym autem i tam to sprawa oczywista z ubezpieczeniem dodatkowym.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.04.2013 11:57

Jak w okolicy waszego pobytu będzie ASO twojego auta ( po trasie myślę że też znajdziecie coś do 200 km) to nic więcej bym nie brał.
A tak z ciekawości to co masz za auto :?:
arek_sosnowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek_sosnowiec » 21.04.2013 12:10

Skoro jest gwarancja, to ja bym nie wykupywał niczego dodatkowego (tym bardziej że w tym momencie masz nawet podwójny assistance. Producenta i od ubezpieczyciela z tytułu AC).
rych19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rych19 » 21.04.2013 12:40

Wystarczy! Chyba, że planujesz odwiedzić kraj nie należący do UE np. Bośnię, to potrzeba będzie zielona karta.....
glonik21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) glonik21 » 29.04.2013 19:55

Nie wiecie ile kosztuje assistance w pzu z holowaniem do 1000 km np. z Chorwacji ??;)
tnt
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tnt » 29.04.2013 20:58

Ja nie spotkałem się z tak dużym limitem na holowanie 1000km. Sam bym takowe zakupił ,a mam właśnie w pzu.
Na Polskę są podobne limity, ale za granicą raczej nie. Jeśli ktoś zna proszę podać, takie informacje będą zapewne pomocne.
wajheczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wajheczka » 29.04.2013 21:10

Z miesiąc temu pytałem się w pzu i do 1000 km kosztuje ok.380zł.
glonik21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) glonik21 » 29.04.2013 21:35

wajheczka napisał(a):Z miesiąc temu pytałem się w pzu i do 1000 km kosztuje ok.380zł.

W pakiecie ??
jaceek1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaceek1 » 29.04.2013 21:49

Hej ja mam assistance w Mbanku jest to ubezpieczenie na osobę nie ważne jakim pojazdem jedzie i kto jest właścicielem pojazdu. Jestem zadowolony bo autko jeszcze nie odmówiło posłuszeństwa, także nie musiałem korzystać z ubezpieczenia i oby tak dalej :lol:
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 29.04.2013 22:04

w pakiecie w PZU 176zł
sicret
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sicret » 29.04.2013 22:10

jaceek1 napisał(a):Hej ja mam assistance w Mbanku jest to ubezpieczenie na osobę nie ważne jakim pojazdem jedzie i kto jest właścicielem pojazdu. Jestem zadowolony bo autko jeszcze nie odmówiło posłuszeństwa, także nie musiałem korzystać z ubezpieczenia i oby tak dalej :lol:

Z pełnym szacunkiem :) Ale zadowolonym z ubezpieczenia to można być DOPIERO jak się z niego korzysta.
Jak się TYLKO płaci, to ja też wezmę kasę i tak się uśmiechnę szczerze i otwarcie, że będziesz jeszcze bardziej zadowolony. :D :oczko_usmiech:
rafgrzeg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafgrzeg » 30.04.2013 07:07

sicret napisał(a):
jaceek1 napisał(a):Hej ja mam assistance w Mbanku jest to ubezpieczenie na osobę nie ważne jakim pojazdem jedzie i kto jest właścicielem pojazdu. Jestem zadowolony bo autko jeszcze nie odmówiło posłuszeństwa, także nie musiałem korzystać z ubezpieczenia i oby tak dalej :lol:

Z pełnym szacunkiem :) Ale zadowolonym z ubezpieczenia to można być DOPIERO jak się z niego korzysta.
Jak się TYLKO płaci, to ja też wezmę kasę i tak się uśmiechnę szczerze i otwarcie, że będziesz jeszcze bardziej zadowolony. :D :oczko_usmiech:

Dokładnie tak ja piszesz...
Mnie przyszło swego czasu skorzystać z asistance m-banku... i o zgrozo nigdy więcej u nich tego nie kupię...
A działo się to w sercu Toskanii...praktycznie na wsi :D
Nic nie wiedzieli, nie znali się, nie mieli zielonego pojęcia jak mają zareagować, dodatkowo auto wywieźli do jakiegoś podejrzanego warsztatu, chociaż tam gdzie mieszkałem był serwis Renault. Trzymali się tego, że mogą holować tylko do 50 km a miasto w którym mieszkałem było oddalone o ... 55 km od miejsca zdarzenia :D
Później powiedzieli, że naprawa kosztuje 400 euro, po czym gdy pojawiłem się w warsztacie to okazało się że do zapłaty jest 1200 euro... koszmar...
Działo się to bodajże w 2008 roku, więc może zmienili praktyki, ale ja póki co nie chcę się przekonać :papa:
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 30.04.2013 07:37

aż się nóż w kieszeni otwiera jak się słyszy takie opowieści ..................
a przy zawieraniu umowy "Proszę się nie martwić nasze ubezpieczenie jest najlepsze na rynku itp. itd"
rafgrzeg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafgrzeg » 30.04.2013 07:47

pawelli napisał(a):aż się nóż w kieszeni otwiera jak się słyszy takie opowieści ..................
a przy zawieraniu umowy "Proszę się nie martwić nasze ubezpieczenie jest najlepsze na rynku itp. itd"

jeszcze dołożę ciekawostkę... pytałem panią na infolinii czy mogą wynająć mi samochód na koszt assistance skoro wywieźli mi samochód tak daleko, oczywiście powiedziała, że nie...że ubezpieczenie tego nie obejmuję...
więc wypożyczyłem samochód, pojechałem po naprawiony samochód...po czym, gdy już w domu przeczytałem owu, to oczywiście powinni mi zapewnić samochód zastępczy do chyba 3 dni...

Wiadomo później pisma, rzecznik praw ubezpieczonych i takie tam boksowanie...
nauczka dla mnie - od tamtej pory mam wydrukowane OWU w samochodzie - na szczęście nie skorzystałem :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi