Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 25.07.2024 22:42

zag napisał(a):Przepraszam mój błąd napisałem "dyszki" mając na myśli "tysiące" czyli 75 dyszki to 75 000.
Jednak nie zmienia to meritum problemu. Jeszcze rok temu było to realne kiedy na nowe auto czekało się z dziewięć miechów, jak klient miał większe wymagania nawet rok. Obecnie wszystko wróciło do normy i towar przechodzony mocno potaniał..
Ceny dyktuje rynek, nie portal.

Spoko, wiadomo o co chodzi :) U mnie używa się dyszek także, ale od 1 do 9 :) Co do aut jest jak piszesz. Ceny do ubezpieczenia są brane z eurotaxu a jak bejmy przy sprzedaży przechodzą z rąk do rąk to są to zupełnie inne kwoty.
Ale to inny temat niż tytułowy.
Moje auto ma kilka miesięcy, więc jak pojadę to będzie jeszcze na gwarancji. Podpytam w salonie czy warto dokupować jakieś opcje. Najczęściej brałem Wojażera z PZU i w PZU mam ubezpieczenie auta bo było tańsze od
dilerskiego. Przetestowałem jakiś czas temu PZU w zakresie zabrania auta na lawecie z cro i podstawienia zastępczego. Perfekcyjnie.
zag
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zag » 26.07.2024 16:50

Jak już o ubezpieczeniach, bierzecie polisę, czy tylko potwierdzenie?
Kate75
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kate75 » 26.07.2024 17:50

jestem w Srimie i chyba będe korzystał z CUK ubezpieczenia assistance (holowanie do 1000km), auto uległo awarii a w "serwisie Citroena Vodice" nie wiem czy dadzą rade - niby pękł wąż od chłodzenia- ma przyjść w poniedziałek ale czy wymienią bo maja problem z 1 obejmą odkręcić. Do domu mam cos ok 1100km ale w PL mam jeszcze w polisie holowanie 75km.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 26.07.2024 18:04

Kate75 napisał(a):jestem w Srimie i chyba będe korzystał z CUK ubezpieczenia assistance (holowanie do 1000km), auto uległo awarii a w "serwisie Citroena Vodice" nie wiem czy dadzą rade - niby pękł wąż od chłodzenia- ma przyjść w poniedziałek ale czy wymienią bo maja problem z 1 obejmą odkręcić. Do domu mam cos ok 1100km ale w PL mam jeszcze w polisie holowanie 75km.

Współczuję. Zawsze to stres. Tak jak pisałem, pzu sprawiło się super. Na aplikacji widziałem gdzie jest laweta z autem zastępczym i kiedy przyjedzie. Miałem rozszerzenie do 1200km a do domu 1240 i za te 40km musiałem zapłacić mimo, że w PL miałem bez ograniczeń za free.
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 27.07.2024 15:51

Kate75 napisał(a):jestem w Srimie i chyba będe korzystał z CUK ubezpieczenia assistance (holowanie do 1000km), auto uległo awarii a w "serwisie Citroena Vodice" nie wiem czy dadzą rade - niby pękł wąż od chłodzenia- ma przyjść w poniedziałek ale czy wymienią bo maja problem z 1 obejmą odkręcić. Do domu mam cos ok 1100km ale w PL mam jeszcze w polisie holowanie 75km.

Daj znać jak się skończą twoje perypetie.
Też miałem assistance z CUKu, ale udało mi się szczęśliwie objechać bez problemów.
Życzę powrotu na kołach. Trzymam kciuki żeby ci naprawili bo pęknięty wąż to niewielka awaria.

Pozdrowienia.;)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 27.07.2024 16:42

To jeszcze sprecyzujcie w jakim TU konkretnie kupiliście ubezp poprzez CUK.
Kate75
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kate75 » 27.07.2024 17:31

Gonzales napisał(a):

Daj znać jak się skończą twoje perypetie.
Też miałem assistance z CUKu, ale udało mi się szczęśliwie objechać bez problemów.
Życzę powrotu na kołach. Trzymam kciuki żeby ci naprawili bo pęknięty wąż to niewielka awaria.

Pozdrowienia.;)

Wiem, że niewielka ale masakrycznie jest sie dostac do jednej skręcanej obejmy - wszystko na czuja a ręce wyglądają- szkoda gadać całe pocharatane . W razie W 15 l wody destylowanej na dolewkę i jazda .
karoka65
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karoka65 » 28.07.2024 16:17

Bratwojciech napisał(a):
teargas666 napisał(a):Ech, skoro nie da się w PZMot kupić to gdzie brać? :/

Ja robię tak. Mam ubezpieczenie w PZU. Miesiąc przed wyjazdem idę do mojego agenta i produkujemy stosowne pisemko z prośbą o możliwość rozszerzenia as i zwiększenie limitu holowania na 1200km. Pisemko frunie do centrali, a ta wyraża zgodę. Dopłacam i jest gitara. Mi ubezpieczenie kończy się w grudniu, a jadę w tym roku we wrześniu. Dzięki temu nie bule za cały rok.

Niestety tak było ale się skończyło, teraz kiedy byś nie dokupił becalujesz i tak pełną składkę za pełny rok.
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 03.09.2024 22:35

całkiem swierzutkie doświadczenie z ostatnich
dwóch dni i jednej awarii,
Assistance Warta 1kkm,
same +++++,
kilka suchych faktów,
zabrali zepsute auto ,podstawili inne,
kontynujemy wakacje,
brawo Warta,
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 03.09.2024 22:43

599 napisał(a):całkiem swierzutkie doświadczenie z ostatnich
dwóch dni i jednej awarii,
Assistance Warta 1kkm,
same +++++,
kilka suchych faktów,
zabrali zepsute auto ,podstawili inne,
kontynujemy wakacje,
brawo Warta,

Miałem tak w pzu. Nawet pani zadzwoniła i zapytała czy może być dizel i automat. Na aplikacji widziałem gdzie jest jadąca laweta.
greengrass
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) greengrass » 04.09.2024 10:11

Czy poza CUK jest jakiś inny ubezpieczyciel który oferuje assistance na holowanie do 2k km bez limitu wieku pojazdu?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 04.09.2024 11:39

Sprawdź Hestia - nie wiem jaką mamy opcję, ale nie mamy limitu km tylko limit kwotowy, który powinien wystarczyć na 2000 km z lekką górką.
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 04.09.2024 16:45

piekara114 napisał(a):Sprawdź Hestia - nie wiem jaką mamy opcję, ale nie mamy limitu km tylko limit kwotowy, który powinien wystarczyć na 2000 km z lekką górką.

piekara,
a ile kosztowała Ciebie taka opcja?
z czystej ciekawości ,
może się przydać na "później"
no i czy jest limit "starości"auta,
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 05.09.2024 13:46

greengrass napisał(a):Czy poza CUK jest jakiś inny ubezpieczyciel który oferuje assistance na holowanie do 2k km bez limitu wieku pojazdu?

Bez limitu km ma Generali, ale jest limit wieku dla nowego (pierwszego) ubezpieczenia
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 06.09.2024 22:04

greengrass napisał(a):Czy poza CUK jest jakiś inny ubezpieczyciel który oferuje assistance na holowanie do 2k km bez limitu wieku pojazdu?

CUK to nie jest ubezpieczyciel, tylko przedstawiciel kilkunastu towarzystw ubezpieczeniowych.

Ja mam Assistance bez limitu w Uniqa (cały pakiet OC+AC+Assistance Europa) - samochód 15-letni
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi