rufus295 napisał(a):Kolega ma tanio bo bez AC. Z wyspy holują, nic cie nie interesuje. Prom nie wlicza się do limitu kilometrów.
Ale ja też mam bez AC, tylko assistance prestiż
To dobre info, że holują z wyspy bez problemów
rufus295 napisał(a):Kolega ma tanio bo bez AC. Z wyspy holują, nic cie nie interesuje. Prom nie wlicza się do limitu kilometrów.
wiolek_lp napisał(a):Nic zero... Plus wszystkie zniżki. Właściciel mąż i ja współwłaściciel, kupione w tym samym województwie, tak samo rejestrowane
Myślałam, że im młodsze auto tym te warunki lepsze, jedyne co przychodzi mi do głowy, że teraz mamy suva, chociaż nie do końca, bo to Fiat Freemont, a kiedyś Renaulta Grand Senica
Bratwojciech napisał(a):wiolek_lp napisał(a):Nic zero... Plus wszystkie zniżki. Właściciel mąż i ja współwłaściciel, kupione w tym samym województwie, tak samo rejestrowane
Myślałam, że im młodsze auto tym te warunki lepsze, jedyne co przychodzi mi do głowy, że teraz mamy suva, chociaż nie do końca, bo to Fiat Freemont, a kiedyś Renaulta Grand Senica
Bo w ubezpieczeniu OC liczy się pojemność samochodu, zniżki i miejsce rejestracji.
yarko2000 napisał(a):Bratwojciech napisał(a):wiolek_lp napisał(a):Nic zero... Plus wszystkie zniżki. Właściciel mąż i ja współwłaściciel, kupione w tym samym województwie, tak samo rejestrowane
Bo w ubezpieczeniu OC liczy się pojemność samochodu, zniżki i miejsce rejestracji.
Dodałbym sposób użytkowania auta, oraz jako miejsce - chodzi o wielkość miasta.
Nie wiadomo jaki silnik - benzyny miały zawsze powyżej 2 l.
wiolek_lp napisał(a):yarko2000 napisał(a):Bratwojciech napisał(a):wiolek_lp napisał(a):Nic zero... Plus wszystkie zniżki. Właściciel mąż i ja współwłaściciel, kupione w tym samym województwie, tak samo rejestrowane
Dodałbym sposób użytkowania auta, oraz jako miejsce - chodzi o wielkość miasta.
Nie wiadomo jaki silnik - benzyny miały zawsze powyżej 2 l.
To tak jak napisałam, wszystko to samo oprócz auta. Miasto to samo, garaż ten sam, właściciele i zniżki też. Oba silniki 2.0, różnica w Scenicu, że benzyna + LPG i miał jakieś 13 lat, a Fiat jest w dieslu i ma 9 lat. Różnica w cenie przy tych samych warunkach ( assistance prestiż) i tej samej ofercie ubezpieczenia jest duża. Renault wtedy 943 zł, fiat teraz 1488, rok temu 1350
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi