Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
brys
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) brys » 04.07.2012 19:21

W mBanku jest tak, że jak wyjazd jest 01.08 to ubezpieczenie możesz kupić np. 25.07 i też będzie OK natomiast ono będzie dopiero obowiązywać od 01.08. Wiem bo przed chwilą się dowiadywałem i wykupiłem takie. Zapłaciłem 18 zł + dodatkowo wziąłem polisę turystyczną za którą zapłaciłem 97 zł na 5 osób na dwa tygodnie
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 04.07.2012 21:50

Ta polisa turystyczna to jest coś w rodzaju NNW? Też jestem zdecydowany na to assistance w mBanku.
Frisco
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Frisco » 05.07.2012 06:01

Bardzo ciekawą wg mnie ofertę ma PZU.
Chodzi mi o Kartę PZU Pomoc w drodze Europa
http://www.pzu.pl/edu/pzu-pomoc#
Nie ma limitu wieku pojazdu.
Sam ją sobie wykupiłem ale na szczęście nie korzystałem.
Karta 365 dnia działa od dnia zakupu
Karta 60 dni w przypadku awarii ochrona ubezpieczeniowa rozpoczyna się od 15 dnia po dniu aktywacji, a w przypadku wypadku działa od razu.
Dlatego warto ją wykupić 15 dni przed wyjazdem.
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 05.07.2012 06:30

dakard napisał(a):
P.S. Zna może ktoś jakieś Assistance gdzie pokrywają koszt naprawy po awarii?

Pozdr.

Takie rzeczy to chyba tylko w erze :) no ale może... przyłączam się do pytania,takie assistance byłoby dobre
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 05.07.2012 06:38

KarKoz napisał(a):
dakard napisał(a):
P.S. Zna może ktoś jakieś Assistance gdzie pokrywają koszt naprawy po awarii?

Pozdr.

Takie rzeczy to chyba tylko w erze :) no ale może... przyłączam się do pytania,takie assistance byłoby dobre

olciap napisała, że niby takie uzyskali - niby ich brokerka miała to na piśmie - nie wiem jak się takie rzeczy załatwia, które są sprzeczne z OWU - ale może jednak podeszli do nich indywidualnie.
Osobiście nie jestem przekonany, że olciap miała takie ubezpieczenie.
forum/viewtopic.php?t=37257&postdays=0&postorder=asc&start=180
brys
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) brys » 05.07.2012 10:14

sandomingo napisał(a):Ta polisa turystyczna to jest coś w rodzaju NNW? Też jestem zdecydowany na to assistance w mBanku.

Z tej polisy pokrywane są koszty leczenia, leków, hospitalizacji, transportu zwłok itp.
biokd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) biokd » 06.07.2012 07:31

Ja wykupilem moto assistance w elvii na 2 tyg 76zł a dodatkowe ubezpieczenie podróżne na 2 tyg dla 2 osob w generali i zaplacilem tez 76zł. Generali ma assistance do 80tys zl, NNW do 10tys, OC na osobie 20tys a OC na mieniu 2tys i taki pakiecik dla 2 osob kosztuje 76zł:) a z ubezpieczeniem bagazu to koszt 99zl. Oczywiscie hospitalizacja, wszelkie transporty, zakup lekow itp tez jest w to wliczony.
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 06.07.2012 10:06

biokd napisał(a):Ja wykupilem moto assistance w elvii na 2 tyg 76zł a dodatkowe ubezpieczenie podróżne na 2 tyg dla 2 osob w generali i zaplacilem tez 76zł. Generali ma assistance do 80tys zl, NNW do 10tys, OC na osobie 20tys a OC na mieniu 2tys i taki pakiecik dla 2 osob kosztuje 76zł:) a z ubezpieczeniem bagazu to koszt 99zl. Oczywiscie hospitalizacja, wszelkie transporty, zakup lekow itp tez jest w to wliczony.

a możesz powiedzieć co Ci gwarantują za te 76 zł assistance??
biokd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) biokd » 06.07.2012 18:45

- naprawa pojazdu na miejscu zdarzenia
- holowanie pojazdu
- zakwaterowanie w hotelu dla kierowcy i pasażerów
- kontynuacja podróży do miejsca docelowego bądź powrót do miejsca zamieszkania na terenie Rzeczypospolitej Polskiej
- pojazd zastępczy
- odbiór naprawionego pojazdu
- usługi informacyjne

http://www.elvia.pl/ubezpieczenia/samochodowe.html
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 06.07.2012 19:10

biokd napisał(a):- naprawa pojazdu na miejscu zdarzenia
- holowanie pojazdu
- kontynuacja podróży do miejsca docelowego bądź powrót do miejsca zamieszkania na terenie Rzeczypospolitej Polskiej
- pojazd zastępczy
- usługi informacyjne

Holowanie pojazdu do 50 km lub wartości 650 pln, za taką kasę to gość od holowania to Ci linkę holowniczą zapnie albo na lawetę wciągnie :D
Tika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tika » 06.07.2012 19:10

Życie mnie nauczyło- za darmo umarło - dlatego przy wyborze ofetry proponuję dogłebnie przestudiować warunki udzielenia pomocy a nie zachłystywać sie szerokim wachlarzem oferty z kruczkami wpisanymi drobnym druczkiem .-dokładasz do polisy dziesiąt złotych , które w przypadku nieszczęścia dają Ci pełny komfort-znam to z autopsji
Bart3z
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bart3z » 06.07.2012 19:19

biokd napisał(a):- naprawa pojazdu na miejscu zdarzenia
- holowanie pojazdu
- pojazd zastępczy
- usługi informacyjne

Wszystko fajnie extra, ale holowanie max. do 50km i równowartości 650zł :roll:

P.S.
Dubel - wczytałem się w warunki OWU :P
biokd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) biokd » 06.07.2012 19:23

gdybym miał starego rzęcha to pewnie zaplacilbym wiecej, a takie ubezpieczenie jest tylko i wylacznie dla mojego wewnetrznego spokoju. To po jaka cholere mam wydawac pelno kasy na 5 letnie auto, ktore na kazdym przegladzie nie ma zadnych wad, a holowanie to przeciez ostatecznosc...:) Czy ktos potrafi nienarzekac?:) to jest proste, naprawde:)
Bart3z
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bart3z » 06.07.2012 19:27

biokd napisał(a):gdybym miał starego rzęcha to pewnie zaplacilbym wiecej, a takie ubezpieczenie jest tylko i wylacznie dla mojego wewnetrznego spokoju. To po jaka cholere mam wydawac pelno kasy na 5 letnie auto, ktore na kazdym przegladzie nie ma zadnych wad, a holowanie to przeciez ostatecznosc...:) Czy ktos potrafi nienarzekac?:) to jest proste, naprawde:)

Nieważne ile ma lat, bo po drodze można spotkać nowe modele w, których coś tam siadło, a przegląd przecież przeszły bez problemu :wink:
To są zdarzenia losowe, że może np. siąść jakiś czujnik - na przeglądzie go sprawdzą? :wink:
Ale każdy kupuje co mu się podoba, więc miłego i bezproblemowego wyjazdu :D
biokd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) biokd » 06.07.2012 19:47

Nieważne ile ma lat, bo po drodze można spotkać nowe modele w, których coś tam siadło, a przegląd przecież przeszły bez problemu :wink:
To są zdarzenia losowe, że może np. siąść jakiś czujnik - na przeglądzie go sprawdzą? :wink:
Ale każdy kupuje co mu się podoba, więc miłego i bezproblemowego wyjazdu :D

Dzięki!:) Wychodzi na to że nowe auto napakowane elektroniką to też nie jest dobry pomysl;)
Trzeba jeszcze ominąć słoweńskie platne drogi;) ale to juz poszukam gdzies tu na forum, jak najlepiej dotrzec z Krakowa do Trogiru (glownie chodzi mi o przejazd przez Slowenie i juz w samej HR)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi