yarko2000 napisał(a):Jeżeli ktoś jest przed zakupem ubezpieczenia OC AC i assistance, to warto roważyć Generali. Od niedawna mają fajną ofertę dla aut do 13 lat.
Cena jest naprawde konkurencyjna, ale najważniejsze że assiatance jest bez ograniczeń kilometrowych. Oczywiście auto i hotele na 10 dni w cenie - ale niechciałbym aby to brzmiało jak reklama. Najważniejsze - assistance bez ograniczeń kilometrowych. Sprawdziłem, zakupiłem.
yarko2000 napisał(a):Tak jest taki pkt i mówi o transporcie pasażerów do 100 km. Nie wiem, może odnosi się do tego, że awarię masz na autostradzie ale np w duzym Państwie typu Hiszpania, zabiora pasażerów do najbliższego miasta w obrębie 100 km (aby nikt nie czekał na autostradzie), a nie do tego którego byś chciał. Jest jeszcze kilka pkt mówiacych o tym że podstawią auto na 10 dni. Oczywiście to jest nadal problem w razie awarii na poczatku 2 tygodniowego urlopu i pytanie co robić, czy 10 dni wystarczy i skrócić urlop? Czy dopłacić?
Ale to - zastępcze auto na określony czas, dotyczy wszystkich ubezpieczeń na rynku
yarko2000 napisał(a):Jest jeszcze kilka pkt mówiacych o tym że podstawią auto na 10 dni. Oczywiście to jest nadal problem w razie awarii na poczatku 2 tygodniowego urlopu i pytanie co robić, czy 10 dni wystarczy i skrócić urlop? Czy dopłacić?
Ale to - zastępcze auto na określony czas, dotyczy wszystkich ubezpieczeń na rynku
yarko2000 napisał(a):Bez limitu w Polsce i całej Europie. To jest wariant assiatce lux.
grab56 napisał(a):yarko2000 napisał(a):Jest jeszcze kilka pkt mówiacych o tym że podstawią auto na 10 dni. Oczywiście to jest nadal problem w razie awarii na poczatku 2 tygodniowego urlopu i pytanie co robić, czy 10 dni wystarczy i skrócić urlop? Czy dopłacić?
Jeśli już jesteś na wakacjach i zepsuje ci się auto, to przecież zawsze możesz zgłosić awarię troszkę później.
W zeszłym roku rozważałem wszelkie warianty, bo miałem problem, który objawiał się tak, jakby kończyło się paliwo. Na szczęście po zdalnych konsultacjach z paroma mechanikami udało się dojść do przyczyny usterki - wypiął się czujnik położenia wału korbowego
fly napisał(a):grab56 napisał(a):Jeśli już jesteś na wakacjach
...czyli że co? -w drodze na urlop koczują na autostradzie powiedzmy przez tydzień a potem zgłaszają ?
Heis napisał(a):Cześć,
Chciałem się z Wami podzielić informacją, którą dostałem właśnie z Link4. W assistance Komfort, które zapewnia holowanie w kraju bez limitu kilometrów, za granicą do 500 kilometrów, nie można łączyć tych limitów.
Teraz szukam dodatkowego assistance :/
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi