bodzio_gdańsk napisał(a):znalazłem dzisiaj taką ofertę http://www.starter24.pl/ wydaję sie dosyć ciekawa ,niestety na rok ale ubezpieczają każde auto
makisek napisał(a):Jeżeli znajdą się chętni - to mogę pomóc w uzyskaniu karty Adac. Parę maili i lecą papiery z Niemiec do chętnego. Żeby mnie zaraz nie zbanowali - robię to za FREE (Adac się odwdzięcza) :)
pozdrawiam
PZU dodaje do Oc Auto Pomoc dla starych samochodów, ale tylko na teren Polski.gaceq napisał(a):Asisstance chyba dotyczy tylko aut do 10 lat a przynajmniej tak widziałem na stronce jednego z ubezpieczycieli. Czy toś wykupywał dla starszego samochodu ??
coś w tym jest - w lipcu 2010 jechałem autocestą na Spłit i na poboczu widywałem tylko nowe!!! wypasione!!!! luksusowe!!!! fury. Wszystkie sztrucle jechały dziarsko do przoduweger napisał(a):wolę 15 letnie auto (oczywiście zadbane) niż nówkę z system "non stop beep" która po najechaniu na byle krawężnik zapala milion żółtych lampek i przez satelitę wzywa lawetę ale to tylko moje zdanie
ale to chodzi o holowanie do najbliższego warsztatu, a taki chyba w promieniu 100 km można znaleźć. Przynajmniej żeby usprawnić autko, żeby pojechać dalej albo wrócić, a to też nieraz jest ważne. A po powrocie robisz z autkiem co chcesz. Grunt, żeby mieć najmniej zepsuty urlop.Aldonka napisał(a):bodzio_gdańsk napisał(a):znalazłem dzisiaj taką ofertę http://www.starter24.pl/ wydaję sie dosyć ciekawa ,niestety na rok ale ubezpieczają każde auto
Mają moim zdaniem kiepskie warunki, np. holowanie:
"...W przypadku zdarzeo zaistniałych poza terenem Polski Towarzystwo organizuje i pokrywa koszty transportu (holowania) ubezpieczonego pojazdu z miejsca zdarzenia do dowolnego miejsca wskazanego przez kierowcę w odległości nie większej niż 100 km od miejsca zdarzenia..."
100 km to w zasadzie kropla w morzu....tak mi się wydaje, że to mało.
Walk3r napisał(a):W mbanku ubezpieczenie Auto24. W najwyższym pakiecie obejmującym całą europę kosztuje 15 zł miesięcznie. Nie ma ograniczeń wieku auta.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi