Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bodzio_gdańsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodzio_gdańsk » 17.06.2011 06:27

znalazłem dzisiaj taką ofertę http://www.starter24.pl/ wydaję sie dosyć ciekawa ,niestety na rok ale ubezpieczają każde auto
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 17.06.2011 08:19

bodzio_gdańsk napisał(a):znalazłem dzisiaj taką ofertę http://www.starter24.pl/ wydaję sie dosyć ciekawa ,niestety na rok ale ubezpieczają każde auto

Mają moim zdaniem kiepskie warunki, np. holowanie:
"...W przypadku zdarzeo zaistniałych poza terenem Polski Towarzystwo organizuje i pokrywa koszty transportu (holowania) ubezpieczonego pojazdu z miejsca zdarzenia do dowolnego miejsca wskazanego przez kierowcę w odległości nie większej niż 100 km od miejsca zdarzenia..."
100 km to w zasadzie kropla w morzu....tak mi się wydaje, że to mało.
bodzio_gdańsk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bodzio_gdańsk » 17.06.2011 08:45

faktycznie oni skupuaja się bardziej na naprawie to chyba plus za granicą sa w znanej sieci ARC EUROPA http://www.arceurope.com/en/ranetwork.aspx
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 20.06.2011 15:27

Czy ktoś miał do czynienie z ubezpieczeniem SKIP?
Tzn miał jakąś awarie i był ubezpieczony w SKIP-e :roll:
kacpernik
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kacpernik » 22.06.2011 10:57

makisek napisał(a):Jeżeli znajdą się chętni - to mogę pomóc w uzyskaniu karty Adac. Parę maili i lecą papiery z Niemiec do chętnego. Żeby mnie zaraz nie zbanowali - robię to za FREE (Adac się odwdzięcza) :):)

pozdrawiam

witam,
jestem zainteresowany, pisz co potrzebujesz ode mnie - adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
lillylive
Croentuzjasta
Skip

Nieprzeczytany postnapisał(a) lillylive » 25.07.2011 10:32

Uwaga na SKIP.W czerwcu wykupiłam roczny assistans w SKIP.Po 4tygodniach dostałam meila że SKIP rezygnuje z ubezpieczen assistans i tym samym nie posiadam już ubezpieczenia.Zapłaciłam 150zł składki na rok z czego skorzystałam 4tygodnie.Dobrze ze byłam juz po urlopie i że w trakcie nie musiałam korzystać z ich pomocy.Oczywiście pisałam meila,dzwoniłam w sprawie zwrotu pieniędzy(częsci chociaż)ale cisza jak do tej pory.....NIE POLECAM!
astw
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) astw » 02.08.2011 19:30

Witam,

też otrzymałem maila z zapowiedzią zwrotu składki. Pytała Pani kiedy ma nastąpić?
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 03.08.2011 10:49

gaceq napisał(a):Asisstance chyba dotyczy tylko aut do 10 lat a przynajmniej tak widziałem na stronce jednego z ubezpieczycieli. Czy toś wykupywał dla starszego samochodu ??
PZU dodaje do Oc Auto Pomoc dla starych samochodów, ale tylko na teren Polski.

A może Starter (bez związku z ubezpieczeniem) - na stronie pisze, że nie ma ograniczenia wiekowego.
Walk3r
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Walk3r » 03.08.2011 11:07

W mbanku ubezpieczenie Auto24. W najwyższym pakiecie obejmującym całą europę kosztuje 15 zł miesięcznie. Nie ma ograniczeń wieku auta.
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 03.08.2011 11:08

weger napisał(a):wolę 15 letnie auto (oczywiście zadbane) niż nówkę z system "non stop beep" która po najechaniu na byle krawężnik zapala milion żółtych lampek i przez satelitę wzywa lawetę :) ale to tylko moje zdanie
coś w tym jest - w lipcu 2010 jechałem autocestą na Spłit i na poboczu widywałem tylko nowe!!! wypasione!!!! luksusowe!!!! fury. Wszystkie sztrucle jechały dziarsko do przodu :D

Pewnie te ich awarie to były głównie wariacje elektroniki - ale krwi pewnie napsuły.

Aldonka napisał(a):
bodzio_gdańsk napisał(a):znalazłem dzisiaj taką ofertę http://www.starter24.pl/ wydaję sie dosyć ciekawa ,niestety na rok ale ubezpieczają każde auto

Mają moim zdaniem kiepskie warunki, np. holowanie:
"...W przypadku zdarzeo zaistniałych poza terenem Polski Towarzystwo organizuje i pokrywa koszty transportu (holowania) ubezpieczonego pojazdu z miejsca zdarzenia do dowolnego miejsca wskazanego przez kierowcę w odległości nie większej niż 100 km od miejsca zdarzenia..."
100 km to w zasadzie kropla w morzu....tak mi się wydaje, że to mało.
ale to chodzi o holowanie do najbliższego warsztatu, a taki chyba w promieniu 100 km można znaleźć. Przynajmniej żeby usprawnić autko, żeby pojechać dalej albo wrócić, a to też nieraz jest ważne. A po powrocie robisz z autkiem co chcesz. Grunt, żeby mieć najmniej zepsuty urlop.

A poza tym w OWU starter podaje, że

"W razie zajścia zdarzenia poza granicami Polski oraz gdy naprawa pojazdu w zagranicznym warsztacie, do którego ubezpieczony pojazd został przetransportowany (zaholowany) nie jest możliwa (w tym z powodu braku możliwości zorganizowania wysyłki niezbędnych części) lub
potrwałaby powyżej 5 dni na wniosek właściciela ubezpieczonego pojazdu Towarzystwo zorganizuje i pokryje koszty transportu ubezpieczonego pojazdu do miejsca zamieszkania kierowcy na terytorium Polski."
dakard
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dakard » 04.08.2011 11:43

W tym roku padł mi rozrząd w Grand Scenicu ( wymieniony 27 tys. km temu ) miałem ubezpieczenie w AXA ( Europa Maxi ) zapewnili mi bezpłatenie: holowanie do wybranego przezemnie warsztatu w HR, samochód zastępczy i hotel w Zadarze od poniedziałku do soboty. Za naprawę musiałem sam zapłacić ( 9600 Kuna ), teraz próbuję jakoś to odzykać z AC, zgłosiłem również problem do Renault Polska.

P.S. Zna może ktoś jakieś Assistance gdzie pokrywają koszt naprawy po awarii?

Pozdr.
mr_prestcott
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mr_prestcott » 04.08.2011 13:39

Walk3r napisał(a):W mbanku ubezpieczenie Auto24. W najwyższym pakiecie obejmującym całą europę kosztuje 15 zł miesięcznie. Nie ma ograniczeń wieku auta.

trzeba jednak pamiętać aby aktywować usługę odpowiednio wcześniej tzn. ochrona działa dopiero od następnego miesiąca :(
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 04.08.2011 14:58

No a ma ktoś doświadczenia ze Starterem w drodze? Korzystał ktoś?
razal
Turysta
Re

Nieprzeczytany postnapisał(a) razal » 05.08.2011 08:47

Dokładnie tak jest. mBank ma AUTO24, ale jak się wyśle wniosek o ubezpieczenie między 01.08 - 31.08 to ubezpieczenie będzie działało dopiero od 01.09. także dla tych co wyjeżdżają w sierpniu to nic nie daje takie ubezpieczenie - no chyba, że wracają z urlopu we wrześniu to w połowie da się skorzystać.

Jednyną firmą (chyba), która na dzień dzisiejszy jest w stanie ubezpieczyć samo assistance to PTU, mają taką usługę, ale co do samej firmy to nie mam pojęcia. Nie wiem jak działają w razie potrzeby...
Casian
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Casian » 01.07.2012 17:51

W tym roku mBank na Europe ma za 18 zł /m-c wiek auta bez limitu (dobre dla aut starszych). Miał ktoś przyjemność skorzystać z tego assistance ?

Co ważne musimy wykupić ubezpieczenie m-c przed czyli na dzień dzisiejszy asistance mamy dopiero na sierpień.. :(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi