Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
karoka65
Croentuzjasta
Re: Ubezpieczenie Moto-assistance

Nieprzeczytany postnapisał(a) karoka65 » 03.03.2019 22:25

yarko2000 napisał(a):Zakupiłem w PZU razem z OC, upewniałem się 10 razy :), W tym roku znieśli ograniczenie wiekowe (obym nie musiał sprawdzać :) ).
Assistance za granicą do 1200 km + jakieś drobiazgi typu: podwózka, ochrona zniżek, NNW, hotele dla wszystkich którzy są w aucie, itd. Koszt... może zaboleć: 609 zł na cały rok.
Oczywiście w PL brak ograniczeń kilometrowych. Przypomnę auto powyżej 15 lat.

Pisałem ze 3 strony wcześniej :)
Trochę Cię rąbnęli na ASS, mi moja pani agent dzwoniła zaraz jak się zmiany dokonały i była propozycja za bodajże 360, opłacam sobie na Polskę od tak zwanej furtki chyba coś 160pln a dokupię Europę przed wyjazdem. Trzeba tylko pamiętać że dokupienie Europy ma karencję i trzeba wykupić 14 dni przed wyjazdem, dwa lata temu dopłaciłem 70pln bo polisa kończyła się w pażdzierniku i nie wiele było do dopłaty.
Yarko moja babunia kończy w tym roku 20 lat :) silniczek też ma pokaźny, w zeszłym roku obleciała 2 razy chorwację bez ASS ale jak przyjdzie mi dopłacić teraz znowu 70pln to dopłacę :)
porto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) porto » 04.03.2019 00:01

karoka65 napisał(a):
yarko2000 napisał(a):Zakupiłem w PZU razem z OC, upewniałem się 10 razy :), W tym roku znieśli ograniczenie wiekowe (obym nie musiał sprawdzać :) ).
Assistance za granicą do 1200 km + jakieś drobiazgi typu: podwózka, ochrona zniżek, NNW, hotele dla wszystkich którzy są w aucie, itd. Koszt... może zaboleć: 609 zł na cały rok.
Oczywiście w PL brak ograniczeń kilometrowych. Przypomnę auto powyżej 15 lat.

Pisałem ze 3 strony wcześniej :)
Trochę Cię rąbnęli na ASS, mi moja pani agent dzwoniła zaraz jak się zmiany dokonały i była propozycja za bodajże 360, opłacam sobie na Polskę od tak zwanej furtki chyba coś 160pln a dokupię Europę przed wyjazdem. Trzeba tylko pamiętać że dokupienie Europy ma karencję i trzeba wykupić 14 dni przed wyjazdem, dwa lata temu dopłaciłem 70pln bo polisa kończyła się w pażdzierniku i nie wiele było do dopłaty.
Yarko moja babunia kończy w tym roku 20 lat :) silniczek też ma pokaźny, w zeszłym roku obleciała 2 razy chorwację bez ASS ale jak przyjdzie mi dopłacić teraz znowu 70pln to dopłacę :)

Karencja na wariant Super wynosi 7 dni, a nie jak piszesz 14. 8)
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 04.03.2019 06:54

yanek37 napisał(a):
Sol-Wagon napisał(a):w salonie za nowe i po roku (za wznowienie) płaciłem taniej niż u agentów "na mieście"...sami powiedzieli, że salony mają "dofinansowywane" opcje, nie do przebicia...

To dziwne.....
Bo w salonie chcieli 3300zł....
Bez sumy gwarancyjnej w AC...

Dla mnie nie jest dziwne. Mam auto od nowości i przez 7 lat żaden ubezpieczyciel nie był w stanie zaproponować lepszych warunków od tych, które proponował salon samochodowy. To tzw. ubezpieczenie dilerskie. Dopiero teraz przeszedłem do PZU, gdzie znajoma jest agentem i coś tam mniej zaproponowała no i te 1200 km.
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 04.03.2019 07:14

kadetdudi napisał(a):
yanek37 napisał(a):
Sol-Wagon napisał(a):w salonie za nowe i po roku (za wznowienie) płaciłem taniej niż u agentów "na mieście"...sami powiedzieli, że salony mają "dofinansowywane" opcje, nie do przebicia...

To dziwne.....

Dla mnie nie jest dziwne. Mam auto od nowości i przez 7 lat żaden ubezpieczyciel nie był w stanie zaproponować lepszych warunków od tych, które proponował salon samochodowy. To tzw. ubezpieczenie dilerskie. Dopiero teraz przeszedłem do PZU, gdzie znajoma jest agentem i coś tam mniej zaproponowała no i te 1200 km.

Jak dla Ciebie różnica 900zł między ubezpieczeniem w salonie a na "mieście" nie jest dziwna .... to kupuj w salonie nikt Ci nie broni...
Ja mam 900zł "do przodu"..... sumę gwarancyjną AC przez trzy lata i też te 1200km...
kadetdudi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kadetdudi » 04.03.2019 07:32

yanek37 napisał(a):
kadetdudi napisał(a):
yanek37 napisał(a):

To dziwne.....

Jak dla Ciebie różnica 900zł między ubezpieczeniem w salonie a na "mieście" nie jest dziwna .... to kupuj w salonie nikt Ci nie broni...
Ja mam 900zł "do przodu"..... sumę gwarancyjną AC przez trzy lata i też te 1200km...

A gdzie ja napisałem, że mam taką różnicę? U mnie najtaniej i najlepsze warunki były w salonie. Tak samo ma mój ojciec, który kupił nowy samochód. I wersję tą potwierdziło kilku ubezpieczycieli. Jednak zaznaczam, że dotyczy to nowych aut, max. do 6 lat.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 04.03.2019 10:17

yanek ma rację, kiedy kupowalem auto w salonie to ubezpieczenie oc, acc, nww, ass u dilera wyniosło mnie 1850 zl a u agentow roznice byly kolosalne sięgające nawet 1200 zl...
maarec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maarec » 07.03.2019 09:09

kadetdudi napisał(a):
yanek37 napisał(a):

To dziwne.....

Każda sytuacja jest inna. Upraszczając - klient ma zniżki (takie prawdziwe, np zero szkód przez ostatnie 10 lat OC/AC - a nie że jedna szkoda 13 miesięcy temu, innym autem w sumie to służbowym więc się nie liczy i takie tam opowieści). Jest opcja zrobić ofertę dużo tańszą niż diler / leasing. Przykład - Skoda w salonach najtaniej dawała ostatnio 3,3% od wartości za pakiet (dodajmy z kiepskim ass). Taka promocyjna cena dla nowego Superba to ok 4200-4600zł. Ten sam klient u mnie w biurze kupił polisę za 2500zł, z ass na 1200km, autem zastępczym na 30 dni, szybami na 4000 i wszystkimi możliwymi dodatkami plus ubezpieczenie mieszkania w cenie).

Drugi przypadek - klient nie ma zniżek, lub gorzej - ma dużo szkód. U agentów, brokerów, infoliniach będzie miał cenę takiego superba np 8000-10000zł za pakiet. U dilera dalej działa 3,3% razy wartość auta. Gdzie będzie taniej ?

Jak już pisano, ZK w większości T.U. jest do OC za darmo, czasami trzeba dopłacić 19,20,30zł. Najlepiej mając pewność, że będzie potrzebna prosić przy zakupie, ułatwicie życie sobie i agentowi. Rekordzista odbierał u mnie ZK o 3:30 w nocy w drodze do Grecji.
maarec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maarec » 07.03.2019 09:11

amatus1 napisał(a):yanek ma rację, kiedy kupowalem auto w salonie to ubezpieczenie oc, acc, nww, ass u dilera wyniosło mnie 1850 zl a u agentow roznice byly kolosalne sięgające nawet 1200 zl...

takie są właśnie rozbieżności - klient z Warszawy kupił u mnie pakiet za 3750 na land rovera. Oferta salonu startowała od 5700zł i nie miała ass (gdyż holowanie na 300km się nie liczy :)
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 07.03.2019 11:11

maarec napisał(a):
kadetdudi napisał(a):
yanek37 napisał(a):

To dziwne.....

Każda sytuacja jest inna. Upraszczając - klient ma zniżki (takie prawdziwe, np zero szkód przez ostatnie 10 lat OC/AC - a nie że jedna szkoda 13 miesięcy temu, innym autem w sumie to służbowym więc się nie liczy i takie tam opowieści). Jest opcja zrobić ofertę dużo tańszą niż diler / leasing. Przykład - Skoda w salonach najtaniej dawała ostatnio 3,3% od wartości za pakiet (dodajmy z kiepskim ass). Taka promocyjna cena dla nowego Superba to ok 4200-4600zł. Ten sam klient u mnie w biurze kupił polisę za 2500zł, z ass na 1200km, autem zastępczym na 30 dni, szybami na 4000 i wszystkimi możliwymi dodatkami plus ubezpieczenie mieszkania w cenie).

Drugi przypadek - klient nie ma zniżek, lub gorzej - ma dużo szkód. U agentów, brokerów, infoliniach będzie miał cenę takiego superba np 8000-10000zł za pakiet. U dilera dalej działa 3,3% razy wartość auta. Gdzie będzie taniej ?

Jak już pisano, ZK w większości T.U. jest do OC za darmo, czasami trzeba dopłacić 19,20,30zł. Najlepiej mając pewność, że będzie potrzebna prosić przy zakupie, ułatwicie życie sobie i agentowi. Rekordzista odbierał u mnie ZK o 3:30 w nocy w drodze do Grecji.

Gdzie takie super oferty mają:)?
Ja akurat przez dwa lata miałem w Skodzie ubezpieczenie i żaden agent, nawet ten u którego ubezpieczałem od lat stare auto nie był w stanie dać zbliżonej ofert na OC i ACC, żadne rankomaty i dzwoniący co chwilę agenci...a historię mam od 15 lat bez wypadkową, pełen pakiet zniżek.
Tak jak zostało to już powiedziane wcześniej trzeba szukać i kalkulować bo gdybym został przy moim starym ubezpieczycielu to bym zapłacił 1200 zł więcej...
maarec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maarec » 12.03.2019 20:55

amatus1 napisał(a):
maarec napisał(a):
kadetdudi napisał(a):
yanek37 napisał(a):

To dziwne.....

Gdzie takie super oferty mają:)?
Ja akurat przez dwa lata miałem w Skodzie ubezpieczenie i żaden agent, nawet ten u którego ubezpieczałem od lat stare auto nie był w stanie dać zbliżonej ofert na OC i ACC, żadne rankomaty i dzwoniący co chwilę agenci...a historię mam od 15 lat bez wypadkową, pełen pakiet zniżek.
Tak jak zostało to już powiedziane wcześniej trzeba szukać i kalkulować bo gdybym został przy moim starym ubezpieczycielu to bym zapłacił 1200 zł więcej...

odezwij się na priv. zapamiętaj kontakt. Na Skody aktualnie mam dodatkowe 20% zniżki na AC (nie na całą polisę, zawsze 3-4 stówki kolejne w dół). Nie każdy agent równy drugiemu, robiąc dla konkretnego ubezpieczyciela obrót liczony w mln można ugrać wiele dla swoich klientów i w ten sposób karuzela sama się rozpędza.

ostatnio pokonałem Rankomat, RCU, CUK w ofercie dla klienta o 50%, taka ciekawostka przy samym OC nie ? 1400 a 700zł. Co zabawne wszystkie te 3 multiagencje (pomyślcie jaka kasa na reklamę i kto za to płaci....) miały i liczyły ofertę od tego ubezpieczyciela :)
zag
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zag » 12.03.2019 21:39

Kolego pisałem już wiele razy i napiszę jeszcze raz.
Każda polisa jest indywidualnie dobrana do klienta i tylko kontakt z jakimś agentem da odpowiedź ile będzie kosztowała (zależy również od indywidualnych potrzeb).
W Rankomacie to wrażenie robi tylko "laska".
Ps.Czy musicie cytować wszystkie poprzednie wpisy?
maarec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maarec » 14.03.2019 09:58

zag napisał(a):Ps.Czy musicie cytować wszystkie poprzednie wpisy?

niestety, z telefonu raczej tak
domi_1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) domi_1 » 21.03.2019 19:18

https://www.shellsmart.com/smart/promot ... site=pl-pl coś dla tych co nie posiadają żadnego assistance. Obejmuje tylko teren Polski ale jest bezpłatne. Lepsze coś niż nic.
coolin
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) coolin » 24.03.2019 22:04

Umowa w Gothaer OC i AC przedłużona i wykupiony Auto Assistance Plus Lux Europa, wyszło niecałe 400 zł.i można spokojnie jechać.
Twister85
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Twister85 » 24.03.2019 22:58

Jaki zasięg assistance?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi