malony napisał(a):Witam
Jeżeli chodzi o PZU to proszę poszukać w necie ogólnych najnowszych warunków dokument uz/260/2018. Tam zostały poprawione wytyczne czy też wyłączenia assistance. Teraz są wyłączone samochody powyżej 7 osób oraz ciężarowe a zniknęły osobowki powyżej 7 lat. Tak mi przekazał przedstawiciel PZU.
amatus1 napisał(a):,,,,
a i do tego jeszcze zielona karta za 30 zl na caly rok a na infolinii chcieli 100 zl...
599 napisał(a):nie wiem,mogę się mylić
ale wydaje mi się że Zielona Karta "wszędzie" jest za freee,
tyle że trzeba o nią "poprosić",
mogę się jednak mylić,
yarko2000 napisał(a):Zakupiłem w PZU razem z OC, upewniałem się 10 razy , W tym roku znieśli ograniczenie wiekowe (obym nie musiał sprawdzać ).
Assistance za granicą do 1200 km + jakieś drobiazgi typu: podwózka, ochrona zniżek, NNW, hotele dla wszystkich którzy są w aucie, itd. Koszt... może zaboleć: 609 zł na cały rok.
Oczywiście w PL brak ograniczeń kilometrowych. Przypomnę auto powyżej 15 lat.
amatus1 napisał(a):probowalem i nie udalo sie...w salonie gdzie kupilem autko mam 120 zł taniej niz w infolinii a i do tego jeszcze zielona karta za 30 zl na caly rok a na infolinii chcieli 100 zl...
Sol-Wagon napisał(a):w salonie za nowe i po roku (za wznowienie) płaciłem taniej niż u agentów "na mieście"...sami powiedzieli, że salony mają "dofinansowywane" opcje, nie do przebicia...
te kiero napisał(a):Info od kompetentnego Agenta PZU:
"Uprzejmie informuję, że od 18.11.2018 roku zwiększenie limitu holowania do 1200 km dotyczy również pojazdów powyżej 7 roku eksploatacji (przez okres 1 roku było to wyłączone z ubezpieczenia, a w chwili obecnej klient może dokupić takie rozszerzenie).
Link do ogólnych warunków ubezpieczenia:
https://www.pzu.pl/_fileserver/item/1514625 str 20, paragraf 35, pkt 2, podpunkt 2.
Wskazane ogólne warunki ubezpieczenia dotyczą polis zawartych od 18.11.2018 oraz zmian na polisach, dokonanych po tej dacie."
(potwierdził, że wcześniejsza decyzja o wprowadzeniu limitu wiekowego sprawiła, że sporo klientów - w tym jego samego - odeszła od PZU; Ktoś chyba poszedł po rozum do głowy)
Tylko, że w tym roku przez ich niejednoznaczność i niestałość kierunek urlopowy wybrany już inny.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi