dids76 napisał(a):W AXA limit holowania zagranicą jest 800km (wariant "prestiż"), w Pl bez limitu. https://axa.pl/fileadmin/produkty/centr ... czenia.pdf
Mnie ASS kosztowało 260zł (375zł OC). Przez internet jest taniej niż na infolinii
Czas zakończyć temat.
Wszedłem dziś na stronę AXA, żeby zrobić kalkulację. Wybrałem wariant OC+AC+Assistance Prestiż (holowanie za granicą 800 km, samochód zastępczy). Na rok wyszło 1085 zł. Chyba nieźle.
Z ciekawości zrobiłem kalkulację ponownie, ale nie wskazywałem drugiego kierowcy młodocianego, czyli w wieku poniżej 26 lat i z prawem jazda poniżej 3 lat). Chciałem zobaczyć jaka będzie różnica, bo spodziewałem się, że kalkulacja powinna być na kwotę niższą. Wyszło więcej, bo 1385 zł.
Zadzwoniłem na infolinię, żeby zapytać, czy to jest OK. Pani była też zdziwiona. Zrobiła sama kalkulację (bez kierowcy młodocianego) i wyszło jej 1090 zł.
Od razu jednak powiedziała, że jeśli chcę być spokojny, to zrobi mi kalkulację z drugim kierowcą młodocianym i wyśle na maila pdf-a, który będzie wiążący do zapłaty. Przysłała.
Nie dawało mi to spokoju (te różnice). W domu zrobiłem ponowną kalkulację z kierowcą młodocianym. Wyszło tyle, co za pierwszym razem, czyli 1085 zł. Jeszcze jedna próba (bez kierowcy młodocianego). Wiecie ile wyszło? 1496 zł
Czy to wina kalkulatora na stronie www, czy ja coś źle robię?