Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cujo
Podróżnik
Re: Ubezpieczenie Moto-assistance

Nieprzeczytany postnapisał(a) cujo » 01.06.2018 10:13

cujo napisał(a):Ja jestem zadowolony z Assistance w TUW "TUW".
Najwyższy wariant to SUPERIOR. Na terenie kraju i Europy w razie awarii limit za holowanie w wybrane dowolne miejsce - 600 km. Koszt 245 zł przy polisie OC.
Korzystałem już i miałem tą nieprzyjemność mieć awarię w CRO i wszystko było spoko.

Ahaa i nie ma ograniczenia wiekowego pojazdu.
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 02.06.2018 17:40

cujo mam nadzieję, że będziesz zadowolony z usług tej firmy, choć biorąc pod uwagę opinie z internetu, to jej wybór nie jest chyba dobrym krokiem... :roll:
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 02.06.2018 18:48

Przecież napisał, że korzystał już ;)
dawidbryk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dawidbryk » 02.06.2018 19:24

A czy korzystał ktoś z assistance axa direct ?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 03.06.2018 09:57

dawidbryk napisał(a):A czy korzystał ktoś z assistance axa direct ?

Korzystałem w ubiegłym roku. Holowanie z polskiej A4 do domu (ok 80km). Bez problemu.
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 03.06.2018 10:52

stachan napisał(a):cujo mam nadzieję, że będziesz zadowolony z usług tej firmy, choć biorąc pod uwagę opinie z internetu, to jej wybór nie jest chyba dobrym krokiem... :roll:

Mam od 6 lat OC i AC w TUW, korzystałam dwa razy z AC, ( 2 samochody :D ) i raz z assistance w Polsce, wszystko sprawnie i bezproblemowo.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 03.06.2018 10:55

wiola2012 napisał(a):
stachan napisał(a):cujo mam nadzieję, że będziesz zadowolony z usług tej firmy, choć biorąc pod uwagę opinie z internetu, to jej wybór nie jest chyba dobrym krokiem... :roll:

Mam od 6 lat OC i AC w TUW, korzystałam dwa razy z AC, ( 2 samochody :D ) i raz z assistance w Polsce, wszystko sprawnie i bezproblemowo.

też miałem kiedyś i byłem zadowolony, jednak od 2015 jestem w PZU/WARTA...ciężko w to uwierzyć, ale TUW jest droższe...przy tym znacznie więcej km w assistance w przypadku PZU/WARTA...
cujo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cujo » 03.06.2018 12:25

Kto wpisuje opinie ? Ludzie zazwyczaj niezadowoleni. Żadna z firm nie ma dobrych opinii w większości. Korzystałem i polecam :papa:
cujo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) cujo » 03.06.2018 12:27

cujo napisał(a):
cujo napisał(a):Ja jestem zadowolony z Assistance w TUW "TUW".
Najwyższy wariant to SUPERIOR. Na terenie kraju i Europy w razie awarii limit za holowanie w wybrane dowolne miejsce - 600 km. Koszt 245 zł przy polisie OC.
Korzystałem już i miałem tą nieprzyjemność mieć awarię w CRO i wszystko było spoko.

Ahaa i nie ma ograniczenia wiekowego pojazdu.

Nie ma ograniczenia wiekowego pojazdu. Czytałem OWU od kilka razy.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 03.06.2018 20:14

kiedyś były ograniczenia w AC dla krajów poza UE...nie wiem jak teraz...
sirus25
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirus25 » 03.06.2018 20:32

AXA assistance w podróży. "Oświadczam, że okres eksploatacji samochodu osobowego, który ma być objęty ubezpieczeniem nie przekracza 15 lat."

Zastanawiam się jak interpretować sytuację w której rok produkcji mojego auta to 2003 (pierwsza rejestracja luty 2004)

Wiem wiem - najlepiej zadzwonic i zapytac... Tak zrobiłem - po 20 minutach słuchania muzyczki w trakcie łączenia z konsultantem - odpuścilem.
Na maila z zapytaniem - również nikt nie odpowiedział. (zapytanie wysłane w czwartek - może jeszcze uzyskam odp.)
Ktos przerabiał ten temat? Mój wóz łapie się na to ubezpieczenie?
Jarek999
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek999 » 03.06.2018 20:43

Nie wiem jak jest w Axa, ale w PZU gdy była mowa o okresie do 7 lat przy przedłużonym holowaniu, to interpretują to tak, że zdarzenie musi być przed upływem 7 lat od daty produkcji.
nenek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 03.06.2018 20:49

Na pewno dobrze sie dowiedziałes?mi sie wydaje ze ubezpieczenie nie moze byc zawarte na takich warunkach gdy samochod w dniu zawarcia umowy skonczył 7 lat.
Jarek999
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek999 » 03.06.2018 21:05

Nigdzie nie napisałem, że mój skończył. Chodzi o to, że jak zawierasz umowę i jeszcze nie skończył 7 lat, to obowiązuje dopóki nie skończy tych 7 lat. Przykładowo wyjeżdżasz w lipcu, a samochód kończy lata w grudniu, to do grudnia się łapiesz, a po już nie, tak przynajmniej tłumaczyła mi moja agentka, a nie jest osobą "świeżą" w ubezpieczeniach
nenek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 03.06.2018 21:06

Dzieki dobrze wiedziec.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi