Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 27.05.2011 20:35

henius34 napisał(a):Znajdziesz kolego :wink: Proponuję przeglądnąć ofertę Hestii (wcale nie jestem jej brokerem :wink: ) Holują do domciu z CRO a w drodze do CRO jak Ci autko padnie, podstawiają zastępcze, lub naprawiają na miejscu (płacisz tylko za ew. części nie za robociznę), a jak naprawa trwa dłużej hotel dla Ciebie i Twoich współtowarzyszy podróży :wink:
Pozdrav

Co nieco się zgadza z tym że jest jedno ale... Hestia posiada wariant ubezpieczenia Car Assistance na Europę pod warunkiem wykupienia u nich AC i jest to wariant Premium, to tak w skrócie. Jeśli chodzi o holowanie to w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia w Wariancie Premium w $16 pkt.3 jest napisane tak:

3) holowania ubezpieczonego pojazdu w razie wystąpienia
wypadku, do miejsca wskazanego przez Ubezpieczonego
na odległość nie większą niż 200 km; w przypadku holowania
na większą odległość koszty holowania powyżej limitu 200 km
pokrywane są przez Ubezpieczonego.

Jest jeszcze Wariant Prestiż tam też trzeba mieć w Hesti wykupione AC aby móc z niego skorzystać, a holowanie jest nie do 200km jak w Wariancie Premium tylko 500km ale aby się zmieścić z holowaniem z Chorwacji do domu czy to w jednym czy drugim wariancie to może być ciężko.

Te informacje znalazłem na stronie Hestii nie doczytałem czy mają ubezpieczenia krótkoterminowe.

Niestety to holowanie niby do domu przeważnie jest obwarowane limitem kilometrów bądź kwotą holowania np. w PTU 4500zł i OK jeżeli to wystarczyło do domu, jeśli nie to reszta idzie już z własnego portfela.

Pozdrawiam
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 28.05.2011 08:57

Panowie! Ja nikogo do Hestii nie namawiam! Mam co prawda wykupione u nich AC i OC. W 2009 roku niedaleko za Plitvicami siadły mi wtryski paliwa (dzieki croackiej ropie), zadzwonłem na asistance po 4 godzinach pdcholowano mnie pod sam dom, w bardzo przyjaznych i komfortowych warunkach. To tyle. Kończe dyskusję. Pozdrawiam i życzę każdemu niekorzystać z pomocy asistance :wink:
makisek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) makisek » 30.05.2011 22:30

Jeżeli znajdą się chętni - to mogę pomóc w uzyskaniu karty Adac. Parę maili i lecą papiery z Niemiec do chętnego. Żeby mnie zaraz nie zbanowali - robię to za FREE (Adac się odwdzięcza) :):)

pozdrawiam
Motoschiza
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Motoschiza » 07.06.2011 15:54

Ubezpieczenie w Warcie MOTO-ASSISTANCE złoty + i mu podobne dostępne są w tym roku tylko dla posiadaczy OC w Warcie :?
I przyszła pora wertowania ofert :roll: Nie cierpię :evil:
adi_m
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) adi_m » 08.06.2011 00:12

sam szukam ofert ASS i jak narazie to najbardziej odpowiada mi oferta Generali, 45tyś zł suma ubezpieczenia cena na 15 dni 64 zł
guniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) guniak » 08.06.2011 08:06

A znacie jakąs firme co ubezpieczy dziadka 98r. na krótki okres?
kuczi74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuczi74 » 08.06.2011 11:24

guniak napisał(a):A znacie jakąs firme co ubezpieczy dziadka 98r. na krótki okres?

Podobno zostało już tylko PTU. W najbliższym czasie będę się z nimi kontaktował.
Ankh
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ankh » 08.06.2011 12:00

W tym wątku opisałem jak kształtują się ceny w PTU http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=31126&start=135 nie ma tam znaczenia wiek samochodu.
r00x
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r00x » 08.06.2011 12:05

W Generali (wersja LUX) na 15 dni wczoraj zapłaciłem 50 zł.
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 08.06.2011 12:26

a jakie warunki daje Generalli? chodzi mi o holowanie (jaki limit), auto zastępcze, nocleg i tego typu rzeczy. bo to bardziej istotne niż sama cena. :)
r00x
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r00x » 08.06.2011 12:43

BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 08.06.2011 13:01

dane ze strony;

Ubezpieczenie Assistance w Generali można zawrzeć w przypadku pojazdu do 10 roku eksploatacji.
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 08.06.2011 13:23

w OWU wyczytałem (Generali), że to oni decydują gdzie Cię odholują. a więc do najbliższego ASO. jeśli nie będę potrafili naprawić to do następnego ASO. jeśli Ci również nie poradzą sobie z usterką to dopiero do domu. :o wyczytałem również, że na autostradach trzeba najpierw samemu zapłacić a dopiero potem ubiegać się o zwrot kosztów. czy inni ubezpieczyciele też tak mają?
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 08.06.2011 13:34

Ochrona Ptu nie obowiazuje na Chorwackich wyspach ... taki mały zonk dla "wyspiarzy".
fabi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fabi » 15.06.2011 07:34

Też zastanawiam sie nad ubezpieczeniem asst. ale mam pytanie z innej beczki. chodzi o ubezpieczenie zdrowotne. co prawda jest ubezpieczenie bezpłatne, które otrzymujemy z NFZ ( karta) tylko, że ono obejmuje UE, nie dotyczy Cro..
Jakie kupujecie ubezp.w miarę zjadliwe ( przystepne cenowo) ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi