henius34 napisał(a):Znajdziesz kolego Proponuję przeglądnąć ofertę Hestii (wcale nie jestem jej brokerem ) Holują do domciu z CRO a w drodze do CRO jak Ci autko padnie, podstawiają zastępcze, lub naprawiają na miejscu (płacisz tylko za ew. części nie za robociznę), a jak naprawa trwa dłużej hotel dla Ciebie i Twoich współtowarzyszy podróży
Pozdrav
Co nieco się zgadza z tym że jest jedno ale... Hestia posiada wariant ubezpieczenia Car Assistance na Europę pod warunkiem wykupienia u nich AC i jest to wariant Premium, to tak w skrócie. Jeśli chodzi o holowanie to w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia w Wariancie Premium w $16 pkt.3 jest napisane tak:
3) holowania ubezpieczonego pojazdu w razie wystąpienia
wypadku, do miejsca wskazanego przez Ubezpieczonego
na odległość nie większą niż 200 km; w przypadku holowania
na większą odległość koszty holowania powyżej limitu 200 km
pokrywane są przez Ubezpieczonego.
Jest jeszcze Wariant Prestiż tam też trzeba mieć w Hesti wykupione AC aby móc z niego skorzystać, a holowanie jest nie do 200km jak w Wariancie Premium tylko 500km ale aby się zmieścić z holowaniem z Chorwacji do domu czy to w jednym czy drugim wariancie to może być ciężko.
Te informacje znalazłem na stronie Hestii nie doczytałem czy mają ubezpieczenia krótkoterminowe.
Niestety to holowanie niby do domu przeważnie jest obwarowane limitem kilometrów bądź kwotą holowania np. w PTU 4500zł i OK jeżeli to wystarczyło do domu, jeśli nie to reszta idzie już z własnego portfela.
Pozdrawiam