Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 10.06.2008 19:01

Na przykładzie PZU:
-holowanie TAK
-naprawa na miejscu zdarzenia do kwoty 180 EURO
-samochód zastępczy na okres max 4 dni, lub hotel dla podróżujących autem na czas naprawy (max 4 dni), lub powrót do domu lub miejsca docelowego pociągiem 1 klasą, (jeśli podróż pociągiem ma trwać dłużej niż 12 godzin - bilety na samolot).
-dodatkowo parę innych fajnych opcji - najlepiej poszukać info na stronie PZU.
Taka polisa w wersji LUX (najbogatsza) kosztowała mnie dzisiaj 51 złotych, jest ważna przez 1 miesiąc. Myślę że to nie są duże pieniądze za spokój podczas wakacji...
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 10.06.2008 19:48

damiangres napisał(a):No właśnie - ma ktoś może orientację co do konkretnego przykładu:
jadę 9-cio letnim Matizem. CHcę spać, jechać, czy co tam robić spokojnie, w związku z czym interesuje mnie, żeby w razie jakiejkolwiek awarii samochodu, na koszt ubezpieczyciela były załatwione:
- ewentualne holowanie,
- lub naprawa,
- lub jeśli to konieczne oba równocześnie,
- w razie potrzeby podstawione autko zastępcze.
Czy taka opcja w ogóle jest osiągalna, istnieje?
I nie mówcie mi, że tak to tylko w erze;)
pozdrawiam
--
damian

https://www.elvia.pl/selectPolicyProfil ... tId=113539
vqsoft
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) vqsoft » 10.06.2008 21:43

pablo2222 napisał(a):za 25 zł haha. a zauważyłeś jaka jest kwota holowania?! w najlepszym wypasie max 2500 zł, a ja w zeszłym roku płaciłem za holowanie do kraju 1700 ale euro.

to gdzie miałeś ubezpieczenie ? czy buliłeś z własnej kieszeni ?bo ani w warcie ani pzu ani elvia nie widzę takich wielkich limitów.
damiangres
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) damiangres » 11.06.2008 07:35

Puszcza41 napisał(a):Na przykładzie PZU:
-holowanie TAK
-naprawa na miejscu zdarzenia do kwoty 180 EURO
-samochód zastępczy na okres max 4 dni, lub hotel dla podróżujących autem na czas naprawy (max 4 dni), lub powrót do domu lub miejsca docelowego pociągiem 1 klasą, (jeśli podróż pociągiem ma trwać dłużej niż 12 godzin - bilety na samolot).
-dodatkowo parę innych fajnych opcji - najlepiej poszukać info na stronie PZU.
Taka polisa w wersji LUX (najbogatsza) kosztowała mnie dzisiaj 51 złotych, jest ważna przez 1 miesiąc. Myślę że to nie są duże pieniądze za spokój podczas wakacji...

To żadne pieniądze za pewność i spokojny sen :) Byłbym nawet skłonny zapłacić więcej za większy limit napraw. Wiadomo - jak już coś się ma skaszanić - zawsze to jest coś, czego nie ma na miejscu/jest najdroższe/nie mamy tego ze sobą (niewłaściwe skreślić)
pozdrowionka
--
damian
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 11.06.2008 08:06

vqsoft napisał(a):
pablo2222 napisał(a):za 25 zł haha. a zauważyłeś jaka jest kwota holowania?! w najlepszym wypasie max 2500 zł, a ja w zeszłym roku płaciłem za holowanie do kraju 1700 ale euro.

to gdzie miałeś ubezpieczenie ? czy buliłeś z własnej kieszeni ?bo ani w warcie ani pzu ani elvia nie widzę takich wielkich limitów.

Czy limit 2500 zł jest nierealny? Taki miałem w HDI Asekuracja. A jeżeli chodzi o 1700 euro za holowanie z Chorwacji to zapłaciłem je z własnej kieszeni - nie skorzystałem a assistance HDI pomimo posiadania. Pieniądze za holowanie odzyskałem z polisy oc sprawcy kolizji ale to długaaaa historia.
Woj35
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Woj35 » 11.06.2008 08:33

ale generalnie jak to jest- placi sie z wlasnej kieszeni w razie czego i pozniej TU oddaje czy wszystkie czynnosci wymienionwe w OWU są wykonywane bezgotowkowo?
Jestem zainteresowany wykupieniem moto assisatnce wersja LUX w PZU ( auto 10 letnie), pewnie nic sie nie wydarzy, ale lepiej dmuchac na zimne:)
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 11.06.2008 08:42

Haha ja też myślałem że się nic nie stanie a miałem kolizję 1200 km od domu. Nikomu tego nie życzę. Żeby to chociaż była Unia Europejska.
jaranna
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaranna » 11.06.2008 15:51

pablo2222 napisał(a):Haha ja też myślałem że się nic nie stanie a miałem kolizję 1200 km od domu. Nikomu tego nie życzę. Żeby to chociaż była Unia Europejska.

Jeśli to nie tajemnica opisz swoją przygodę...
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 11.06.2008 16:30

A orientuje się ktoś jak wygląda sprawa w Allianz? Bo mam co roku wykupowany pakiet w którym mam OC, AC, NW, Asstance i Mini Car Assistance. Niby tu http://www.allianz.pl/x_main.php?id_kategorii=104 jest opisane co za to mamy ale jak to się ma do rzeczywistości? I nie wiem czy to obowiązuje też za granicami Polski bo obowiązuje w systemie państw objętych zieloną kartą a które Państwa są obięte tym systemem?.
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 11.06.2008 17:27

kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 11.06.2008 17:34

dadr
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dadr » 11.06.2008 19:36

Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 12.06.2008 00:51

Ale co wynika z tych linków? Ok skora mam wykupiony Assistance to należy mi się np. holowanie za granicą z tego ubezpieczenia które mam?
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 12.06.2008 08:26

Seavolv napisał(a):Ale co wynika z tych linków? Ok skora mam wykupiony Assistance to należy mi się np. holowanie za granicą z tego ubezpieczenia które mam?

To zależy od polisy (należy ją uważnie przeczytać). Generalnie należy ci się holowanie za granicą ale ograniczeniem jest kwotowa wartość usługi - zazwyczaj 2000 do 2500 zł w zależności od pakietu. Wiem że w zeszłym roku cena kilometra holowania wynosiła około 2,5 zł czyli odległość bezpłatnego holowania wynosi około 500 km (500 + 500 daje 1000 liczą tam i z powrotem bo laweta musi wrócić) powyżej płacisz z własnej kieszeni.
Cromireczka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cromireczka » 16.06.2008 21:34

A co sądzicie o ubezpieczeniu w ADAC-u? Szczególnie chodzi mi o kartę ADAC plus. Coraz bardziej przekonuję się do ich oferty, ale chętnie zapoznam się z opinią innych osób, które już korzystały z ADAC-a.
Pozdrawiam :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Ubezpieczenie moto-assistance - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies