krzygaj napisał(a):Co byś polecił?
Oczywiście takie, gdzie w ciągu 30 dni można zrezygnować
Takiego kryterium nie brałem pod uwagę, więc nie pomogę.
krzygaj napisał(a):walp napisał(a):Lepiej pożegnać się z PZU odpowiednio wcześnie (mowa o staruszkach) i skorzystać z innego TU, który oferuje holowanie w przypadku awarii na odległość dalszą niż 150 km.
Co byś polecił?
Oczywiście takie, gdzie w ciągu 30 dni można zrezygnować
walp napisał(a):Jest jeszcze Compensa z pakietem LUX.
Dla samochodów do 15-go roku eksploatacji, holowanie w Polsce bez limitu, za granicą 1100 km.
ufokking napisał(a):walp napisał(a):Jest jeszcze Compensa z pakietem LUX.
Dla samochodów do 15-go roku eksploatacji, holowanie w Polsce bez limitu, za granicą 1100 km.
Tak ale musisz mieć u nich wykupione OC inaczej się nie da dokupić assistance wiec jeżeli ktoś nie ma OC u nich to się nie da nic zrobić
Marko66 napisał(a):słoma79 napisał(a):Marko66 napisał(a):Ja czuję się oszukany przez PZU, gdyż przy zawieraniu umowy na OC (09-2016) była opcja dokupienia w razie potrzeby (np. wyjazd do CRO) ASS z holowaniem 1000 km. Przepłaciłem więc celowo za OC z uwagi na perspektywę wyjazdu. Teraz agentka PZU poinformowała mnie, że mogę dokupić ASS, ale tylko z holowaniem do 150 km Czy Wy też się z czymś takim spotkaliście Wg mnie jest to robienie z ludzi idiotów Obiecanki - cacanki, a potem ... spadaj ... to już nieaktualne
W tej sytuacji chyba skorzystam z opisanej wcześniej oferty TUeuropa i na pewno już nie wykupię OC w PZU, bo na pewno znajdzie się tańsza (i to dużo tańsza) opcja.
Zmień agenta...też mam umowę od września czy października i agent poinformował mnie w międzyczasie, że zmieniają się warunki i włączył ASS jeszcze na starych zasadach...
Chyba jednak na razie nie zmienię agenta (-tki). Po ostatnim szkoleniu PZU (kilka dni temu) agentka poinformowała mnie, że dla umów zawartych przed zmianą warunków, obowiązują zasady na dzień ich zawarcia. Tak więc wczoraj wykupiłem rozszerzenie polisy o wariant "Super" (Pomoc w drodze) ze zwiększonym limitem holowania do 1000 km. Mam nadzieję, że jednak nie będę musiał z tego korzystać
FM79 napisał(a):Witam. Focus 2005. Do tej pory Pzu 1000 km, od tego roku 150 Pozostaje Compensa 1100 km, Hestia 1000 km. Mowa oczywiście o awarii.
krzygaj napisał(a):Czy w tych towarzystwach można assistance dokupić dodatkowo nie posiadając u nich żadnego ubezpieczenia?
MariuszDG napisał(a):korzystał ktoś z was z TU EUROPA ? myślę żeby tym razem tutaj kupić ubezpieczenie z ASS zawsze to coś i mieć też zdrowotne dla rodzinki.... Proszę o jakieś opinie
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi