Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 11.05.2011 20:51

mnie również interesuje czy ktoś miał do czynienia z ubezpieczeniem w SKIP. niektórzy zachwalają tutaj ADAC, ale mam wrażenie, że działa to super tylko w Niemczech. w innych krajach i tak usługi wykonują firmy, które mają umowy z ADAC. w Polsce jest to firma STARTER. poza tym limit holowania w ADAC to 200 euro. pewnie wystarczy to na 150 - 200 km. SKIP w największym pakiecie ma limit holowania w Polsce - do każdego wskazanego przez kierowcę miejsca a poza krajem do 800 km. więc to chyba lepsza oferta niż ADAC. ponawiam zapytanie Asi - czy ma ktoś z Was doświadczenie z tym assistance?
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 11.05.2011 21:47

Ja mam z warta ... i to bardzo dobre a w tym roku chyba ptu wersja lux bo super warunki 4500 limit holowania
wierny62
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wierny62 » 12.05.2011 01:15

KrisM napisał(a):mnie również interesuje czy ktoś miał do czynienia z ubezpieczeniem w SKIP. niektórzy zachwalają tutaj ADAC, ale mam wrażenie, że działa to super tylko w Niemczech. w innych krajach i tak usługi wykonują firmy, które mają umowy z ADAC. w Polsce jest to firma STARTER. poza tym limit holowania w ADAC to 200 euro. pewnie wystarczy to na 150 - 200 km. SKIP w największym pakiecie ma limit holowania w Polsce - do każdego wskazanego przez kierowcę miejsca a poza krajem do 800 km. więc to chyba lepsza oferta niż ADAC. ponawiam zapytanie Asi - czy ma ktoś z Was doświadczenie z tym assistance?

Tak kolego, z tego co wiem ADAC ma 200 euro do holowania do warsztatu, a jeżeli nie idzie naprawic auta to to do miejsca zamieszkania nawet z Chorwacji za darmo, także w innym towarzystwie tego nie znajdziesz....
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 13.05.2011 19:33

Ja za kilka-kilkanaście dni jadę motocyklem pojeżdzić po HR.
Znajomy agent nie może zaproponować mi ani jednego ubezpieczyciela gdzie mógłbym ubezpieczyć się - assistance dla motocykla.
I to jest konkurencja :!: Nikt nie ubezpiecza bo im się nie chce :?:
Co prawda zawsze wykupywałem takowe w PZU ale się wycwanili i ubezpieczają tylko rocznie, a po co mi rocznie na jeden wyjazd?
Wiadomo, cena :!:
xdominikax
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) xdominikax » 14.05.2011 12:01

http://skip.com.pl/
Ubezpieczenie assistance również na motocykl.
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 14.05.2011 19:03

Składka też nie mała a wiek motocykla ograniczony do 8 lat, mój jest niestety starszy, a co to ma za znaczenie jak np złapię gumę?
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 14.05.2011 21:51

Dario85 napisał(a):Ja mam z warta ... i to bardzo dobre a w tym roku chyba ptu wersja lux bo super warunki 4500 limit holowania

A wiesz już może jakie to koszta? Jaki koszt polisy znaczy się :)
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 15.05.2011 11:28

Aldonka 80zł http://www.ptu.pl/?page=1043&group_id=5 ... d_id=58267 tu masz ogolne warunki. mowie oczywiscie o opcji 15 dniowej Europa .

Tylko dziwi mnie bo agenci jakos specjalnie nie promuja tej oferty, jak spytalem czy rzeczywiscie np bedac pod budapesztem na autostradzie z zepsutym wozem zazycze sobie odwoz do domu pod Krakowem to odpowiedzilismy ze mam takie prawo i jesli kwota nie przekroczy 4500zl odholuja ... ale mimo wszystko warta to warta tamto ... warta pewna wiem bo mialem z nia wiele przygod ale warunki duzo lepsze ma to ptu, i narazie jeszcze nie kupilem ale jestem na tak bo nie spotkalem sie jeszcze z rzeczowym konkretnym przykladem zaniedban z ich strony. Oczywiscie mowie o assistance w Europie ... nie OC AC NWW i innych produktach bo te mnie nie interesuja.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 16.05.2011 08:30

Dzięki Dario.
Wydaje się być ciekawe. Dotąd korzystałam z Warty, na szczęście nie mam doświadczeń z likwidacją szkód więc bazuję na doświadczeniu innych.
michalek_101
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michalek_101 » 16.05.2011 09:49

Witam mam pytanie , czy wykupić ubezpieczenie w PTU można przez internet czy tylko u przedstawiciela ?
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 16.05.2011 11:44

Tego Ci niestety nie powiem, ale wydaje mi się, że to nie żadne "Direct" więc Agent albo bezposrednio w Ptu
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 17.05.2011 10:29

xdominikax a czy Ty masz jakieś doświadczenie ze SKIPem??
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 27.05.2011 18:44

Jest jakieś dobre ubezpieczenie na samochód powyżej 10 lat?
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 27.05.2011 20:03

wierny62 napisał(a):
KrisM napisał(a):mnie również interesuje czy ktoś miał do czynienia z ubezpieczeniem w SKIP. niektórzy zachwalają tutaj ADAC, ale mam wrażenie, że działa to super tylko w Niemczech. w innych krajach i tak usługi wykonują firmy, które mają umowy z ADAC. w Polsce jest to firma STARTER. poza tym limit holowania w ADAC to 200 euro. pewnie wystarczy to na 150 - 200 km. SKIP w największym pakiecie ma limit holowania w Polsce - do każdego wskazanego przez kierowcę miejsca a poza krajem do 800 km. więc to chyba lepsza oferta niż ADAC. ponawiam zapytanie Asi - czy ma ktoś z Was doświadczenie z tym assistance?

Tak kolego, z tego co wiem ADAC ma 200 euro do holowania do warsztatu, a jeżeli nie idzie naprawic auta to to do miejsca zamieszkania nawet z Chorwacji za darmo, także w innym towarzystwie tego nie znajdziesz....

Znajdziesz kolego :wink: Proponuję przeglądnąć ofertę Hestii (wcale nie jestem jej brokerem :wink: ) Holują do domciu z CRO a w drodze do CRO jak Ci autko padnie, podstawiają zastępcze, lub naprawiają na miejscu (płacisz tylko za ew. części nie za robociznę), a jak naprawa trwa dłużej hotel dla Ciebie i Twoich współtowarzyszy podróży :wink:
Pozdrav
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 27.05.2011 20:18

no coś mi się nie zgadza. przede wszystkim na stronie ergo hestia widzę, że aby wykupić tam assistance trzeba być klientem hestii, a więc mieć u nich ac lub oc. a większośc z nas interesuje assistance niezależne i raczej krótkoterminowe.
poza tym mają limity holowania. w wersji Premium do 200 km a w wersji prestiż 500 km. więc jak to się ma do twierdzenia, iż odholują z Cro do Polski?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi