bigredone napisał(a):el_grego napisał(a):co prawda muszę jeszcze doczytać, ale podobno w Generalli jest taki mini asisstance na 15 dni za 100 PLN z holowaniem za granicą do 200 km, bez ograniczeń wiekowych auta i bez konieczności posiadania u nich jakiegokolwiek innego ubezpieczenia. Myśle że to byłby dobry ewakuator z autostrady a dla spokoju ducha chyba dokupiłbym drugi w PZU gdzie mam OC a zapewnia holowanie 1000 km w razie "W" jak wypadek oraz 150 km dla mojego 9 letniego auta w razie awarii - to by pozwoliło mi zmienić jakby co mechanika gdyby pierwszy znaleziony się nie sprawdził - co sądzicie o takiej kombinacji
To dobry pomysł tylko sprawdź czy te TU nie mają tego samego operatora ass. Nie wezwiesz lawety do tego samego zdarzenia więcej niż raz.
Ja do tego roku kiedy miałem starsze autko wymyśliłem sobie ze mając ass w banku przy okazji prowadzenia konta opcją z holowania do 800 zł wzywam własnie z tego ass lawete do najbliższego warsztatu(różnice dopłacam)...tam mi oceniają sytuację i jeśli się okaże ze koszt naprawy jest bardzo duży "wypycham" autko z warsztatu na drogę i korzystam z ass z PZU >