lukasz1701 napisał(a):Witam potrzebuje pomocy bardziej doświadczonych. Potrzebuje taniego ubezpieczenia moto assistance. Co możecie polecić? Sprawa wygląda tak że mam oc w PZU i chciałbym na czas wyjazdu tj. 10 dni wykupić sobie moto assistance. Gdzie mogę to zrobić? W PZU powiedzieli mi ze nie mam takiej możliwości - w grę wchodzi przedłużenie do końca trwania polisy czyli do lutego przyszłego roku. Ale to wcale mi nie potrzebne. W Link 4 powiedziano mi że jeżeli nie mam u nich polisy OC to czegoś takiego nie mogę uczynić. Poradzicie coś?
dodi79 napisał(a):[
mam taka samą sytuacje jak Ty i w Link4 nie było problemu żeby to załatwić ( dzwoniłem na infolinię )...
adi-zab napisał(a):Dziś byłem w agencji ubezpieczeniowej i tam mi powiedzieli że tylko w dwóch towarzystwach Generali i Axa można wykupić ubezpieczenie na wyjazd jeśli nie ma się u nich oc. W Generali wyszło 100zł i zakres holowania to 200km. Natomiast Axa 175zł zakres holowania 350km.
W Generali tak ale limit 100 km.No_Name napisał(a):adi-zab napisał(a):Dziś byłem w agencji ubezpieczeniowej i tam mi powiedzieli że tylko w dwóch towarzystwach Generali i Axa można wykupić ubezpieczenie na wyjazd jeśli nie ma się u nich oc. W Generali wyszło 100zł i zakres holowania to 200km. Natomiast Axa 175zł zakres holowania 350km.
Czy orientujesz się czy ubezpieczenie w Generali lub Axa obejmuje też auta starsze niż 10lat?
lukasz1701 napisał(a):Witam potrzebuje pomocy bardziej doświadczonych. Potrzebuje taniego ubezpieczenia moto assistance. Co możecie polecić? Sprawa wygląda tak że mam oc w PZU i chciałbym na czas wyjazdu tj. 10 dni wykupić sobie moto assistance. Gdzie mogę to zrobić? W PZU powiedzieli mi ze nie mam takiej możliwości - w grę wchodzi przedłużenie do końca trwania polisy czyli do lutego przyszłego roku. Ale to wcale mi nie potrzebne. W Link 4 powiedziano mi że jeżeli nie mam u nich polisy OC to czegoś takiego nie mogę uczynić. Poradzicie coś?
AniaAn napisał(a):Tak więc u osób które mają standardowe AC to nic specjalnego ale już kierowca zastępczy jeśli nie ma takiego w aucie może się przydać. (Tak jak pisałam ja jestem panikarą i mam wizję jak łamię nogę idąc prosto ulicą i zostawiam auto w CRO.....)
AniaAn napisał(a):To sumując i porównując z całkowitym kosztem wakacji nie są gigantyczne pieniądze a dla panikujących to udane spokojne wakacje
rafalllo napisał(a):Witajcie
Może się komuś przyda ta informacja. Też szukałem moto assistance i wygląda to słabo trzeba mieć AC lub OC w towarzystwach ubezpieczeniowych aby wykupić taką polisę ( mówię o takich polisach które były interesujące) ale ostatnio w pewnej wyszukiwarce ubezpieczeń turystycznych wyskoczyła mi AXA z dodatkowym ubezpieczeniem na auto assistance. Przeczytałem dokładnie OWU jak dla mnie jest wystarczające:) nie będę się bił o kilometry bo wszystkie towarzystwa obniżyły limit. Ale koszty naprawy, parkingu (3 doby), hotelu (3 doby), ewentualnego powrotu do kraju - powyżej 8 godzin podróży przysługuje samolot - opłaca AXA i jeszcze kilka innych auto zastępcze na 3 doby itp. I za to wszystko plus ubezpieczenie NNW, medyczne do 200 000 zł na jednego ubezpieczonego, stomatolog 900 zł itp. Oczywiście ubezpieczona jest moja cała rodzinka czyli w sumie 3 osoby i zapłaciłem 194 zł, więc chyba warto. Ubezpieczenie się nazywa "Pakiet wyjazdowy".
Pozdrawiam
Rafał
rafal1435 napisał(a):rafalllo napisał(a):Witajcie
Może się komuś przyda ta informacja. Też szukałem moto assistance i wygląda to słabo trzeba mieć AC lub OC w towarzystwach ubezpieczeniowych aby wykupić taką polisę ( mówię o takich polisach które były interesujące) ale ostatnio w pewnej wyszukiwarce ubezpieczeń turystycznych wyskoczyła mi AXA z dodatkowym ubezpieczeniem na auto assistance. Przeczytałem dokładnie OWU jak dla mnie jest wystarczające:) nie będę się bił o kilometry bo wszystkie towarzystwa obniżyły limit. Ale koszty naprawy, parkingu (3 doby), hotelu (3 doby), ewentualnego powrotu do kraju - powyżej 8 godzin podróży przysługuje samolot - opłaca AXA i jeszcze kilka innych auto zastępcze na 3 doby itp. I za to wszystko plus ubezpieczenie NNW, medyczne do 200 000 zł na jednego ubezpieczonego, stomatolog 900 zł itp. Oczywiście ubezpieczona jest moja cała rodzinka czyli w sumie 3 osoby i zapłaciłem 194 zł, więc chyba warto. Ubezpieczenie się nazywa "Pakiet wyjazdowy".
Pozdrawiam
Rafał
Sprawdzał ktoś Generali? Mają do 1000km holowanie tylko nie wiem czy trzeba mieć OC u nich?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi