Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gertstary1
Croentuzjasta
Re: Ubezpieczenie Moto-assistance

Nieprzeczytany postnapisał(a) gertstary1 » 05.06.2017 07:20

Witam,jade do CRO za 2,5 tygodnia 26 letnim autkiem,to już 4 podróz caravelki nad Adriatyk,asistance traktuje raczej jako uspokajacz głowy.Wykupiłem za 21 pln ubezpieczenie premium na miesiac w Mbanku,bez ograniczeń wiekowych,limit na holowanie 1000zl to jakies 250euro,na lawete do warsztatu wystarczy,choć warsztat mam w autku :) dobre jest asistance w PZMsos,ale maja tam limit7 osobowe autko a moja T4 jest 8 osób,pzdr i życze by nie trzeba było z tego korzystać
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 05.06.2017 11:27

zawikatie napisał(a):ja wlasnie wzialem assistance na 17 letnie auto - duzo ubezpieczalni nie chce ubezpieczac staruszków.
Assistance w compensie wyszlo mnie 200 zl na rok. Mam auto zastępcze na czas naprawy lub hotel. drobne naprawy na drodze jesli sie da.
moge w rok wykorzystac maks 3000 euro

mam pakiet komfort i w nim holowanie do 200 km w kraju i za granicą , ale są lepsze pakiety do 1100 km za granicą i bez limitu w polsce

Jak to twoje 200zł i ass na 17-sto latka ma się do tego:

§ 21 ust. 5 OWU otrzymuje następujące brzmienie:
5. Ubezpieczeniem w wariancie STANDARD, KOMFORT, KOMFORT
PLUS i  LUX mogą zostać objęte wyłącznie pojazdy, które na dzień
zawarcia umowy nie są starsze niż 15 lat.

i dalej:

Niniejszy aneks wchodzi w  życie z  dniem 03 marca 2016 roku i ma
zastosowanie do umów ubezpieczenia zawartych od 03 marca 2016 roku.

???
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 05.06.2017 11:47

zawikatie napisał(a):mam pakiet komfort i w nim holowanie do 200 km w kraju i za granicą , ale są lepsze pakiety do 1100 km za granicą i bez limitu w polsce

Teraz widzę, że chodzi o KOMFORT. Ja mam pakiet LUX, ale jak to się ma w Twoim przypadku do ograniczenia wiekowego samochodu,
o którym pisze AdamBeata?
zawikatie
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawikatie » 05.06.2017 16:05

to mnie teraz zdziwiliscie- ubezpieczenie zakupiłem oplaciłem i mam na to kwit.. nie wiem może dlatego ze kontynuuje OC od 3 lat? (wzruszam ramionami xD )
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 05.06.2017 16:39

Aneks nr 1 do OWU dokładnie o tym mówi. Bo w samym OWU tego nie ma. Wszystko jest na stronie Compensy.
Żeby się nie okazało, że trafiłeś na niedoinformowanego agenta bo jak przyjdzie co do czego to powiedzą Tobie, że ass się na to auto nie należy.
zawikatie
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawikatie » 05.06.2017 16:54

kurde... rzeczywiscie :o
musze to wyjasnic.
to jak to sie odbywa? to nie musi byc zatwierdzone przez jakąś centrale? po co zatem agent pobiera ode mnie wszystkie dane jak to nie jest weryfikowane- a kase biora
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 05.06.2017 17:22

te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 05.06.2017 19:02

zawikatie napisał(a):to mnie teraz zdziwiliscie- ubezpieczenie zakupiłem oplaciłem i mam na to kwit.. nie wiem może dlatego ze kontynuuje OC od 3 lat? (wzruszam ramionami xD )

lepiej wyjaśnij, bo agentka PZU chciała mi sprzedać na kolejny rok, mimo że od 11.2016 jest limit wiekowy i pani już na mnie w zakresie tego i innych ubezp. już nie zarobi
śmigacz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) śmigacz » 05.06.2017 20:20

Miałem to samo. Agent zaproponował mi Compense bo mój samochód się łapie na te 15 lat. Jakoś wolałem dopytać u źródła i okazało się że biorą pod uwagę nawet miesiąc produkcji. Więc samochód odpadł z wycieczki już nawet w AXA gdzie mam OC chcieli mi dać 250km holowania. W ostateczności stwierdziliśmy że jedziemy 8 letnim sedanem zamiast kombi też z assistance z AXA z limitem holowania na 250km.
toldi_inc
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) toldi_inc » 05.06.2017 20:34

A Starter24? Co myślicie?
zawikatie
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawikatie » 05.06.2017 21:49

wyjasnione. moglem tylko dlatego ze kiedy zawarlem pierwszą umowę na OC moje auto nie mialo 15 lat. gdybym nie byl w compensie od lat nie dałoby rady. Druga sprawa to, że nie ma takiej możliwości zeby doszło do sporządzenia umowy jeśli klient nie spełnia wymagań( agent wpisuje dane auta itp i jesli coś sie nie zgadza to po prostu nie ma możliwości bo system tego nie dopuszcza)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 05.06.2017 22:14

zawikatie napisał(a):wyjasnione. moglem tylko dlatego ze kiedy zawarlem pierwszą umowę na OC moje auto nie mialo 15 lat. gdybym nie byl w compensie od lat nie dałoby rady.

Nagroda za wierność, godne pochwały. :wink:
zawikatie napisał(a):Druga sprawa to, że nie ma takiej możliwości zeby doszło do sporządzenia umowy jeśli klient nie spełnia wymagań( agent wpisuje dane auta itp i jesli coś sie nie zgadza to po prostu nie ma możliwości bo system tego nie dopuszcza)

O tym samym pomyślałem, bo kiedyś już usłyszałem, że "system tego nie przepuści".
Kiedy różni agenci udzielają informacji, zdarza się, że są rozbieżności, ale system komputerowy to weryfikuje.
Miril
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miril » 05.06.2017 22:30

gertstary1 napisał(a):Witam,jade do CRO za 2,5 tygodnia 26 letnim autkiem,to już 4 podróz caravelki nad Adriatyk,asistance traktuje raczej jako uspokajacz głowy.Wykupiłem za 21 pln ubezpieczenie premium na miesiac w Mbanku,bez ograniczeń wiekowych,limit na holowanie 1000zl to jakies 250euro,na lawete do warsztatu wystarczy,choć warsztat mam w autku :) dobre jest asistance w PZMsos,ale maja tam limit7 osobowe autko a moja T4 jest 8 osób,pzdr i życze by nie trzeba było z tego korzystać

Witam. Nie wyslało więc spróbuję jeszcze raz. :D Czytałeś OWU ? Ubezpieczenie działa od 1 dnia miesiąca po którym je kupiłeś. Jak jedziesz w lipcu to ok. Ja 22.06 więc kicha. Rozmawiałem przed chwilą z konsultantką i twierdziła że kupując w czerwcu za ten miesiąc trzeba zapłacić mimo że ochrona będzie od lipca. Biorą kase za nic!!! Wypowiedzenie jest 3-miesięczne więc płacisz za 5 miesięcy. Jak nie wypowiesz ubezpieczenia sami będą sciągać z konta kasę.
gertstary1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gertstary1 » 06.06.2017 05:59

Witam,owszem ubezpieczenie w Mbanku jest od 1 dnia nastepnego miesiaca,dlatego zawarlem 31 maja ,wypowiedzenie jest 1 miesieczne,dlatego pod koniec czerwca wymawiam,potrzebuje na czerwiec-lipiec,biore ten asistance od 4 lat,nigdy na szczescie nie korzystałem,tak jak pisałem wczesniej to dla spokoju głowy
grzesiek240
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek240 » 06.06.2017 06:12

Witam posiadam OC plus AC w link 4 dzwoniłem o assistance na Europę zaproponowali mi ofertę na 15 dni z cholowaniem do 500km za 120 zł co o tym sadzicie?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi