mendoza1973 napisał(a):Sprawdzone ubezpieczenie dla starszego auta ma SosPzmot
75 kilometrów holowania to chyba nie jest dobra oferta.
mendoza1973 napisał(a):Sprawdzone ubezpieczenie dla starszego auta ma SosPzmot
Trajgul napisał(a):Dużo się tu pisze o holowaniu, ja natomiast nie rozumiem tego:
Holowanie w razie awarii, braku paliwa i innych zdarzeń losowych - do 400 km za granicą.
Ja to rozumiem na 2 sposoby: albo te 400km to liczymy od miejsca zdarzenia (włącznie z dojazdem pojazdu holującego) albo te 400km to liczymy od granicy polskiej. To drugie wykluczam na 99% ale w razie co liczę, że ktoś to potwierdzi
PZU - Pomoc w Drodze napisał(a):Holowanie bez limitu
Standardowo w wariancie Super holujemy pojazd do 150 km. Jeśli masz pojazd osobowy lub ciężarowy do 3,5 t DMC, możesz wykupić opcję holowania w Polsce bez limitu. Możesz także rozszerzyć swoje ubezpieczenie o opcję holowania za granicą do 1000 km w razie wypadku dla pojazdów osobowych i ciężarowych o DMC do 3,5 tony oraz holowania za granicą do 500 km w razie awarii dla samochodów osobowych do 7 roku eksploatacji i do 7 miejsc w dowodzie rej.
te kiero napisał(a):może jest tu na forum jakiś agent, który się odniesie...
AdamBeata napisał(a):ADAC odpada bo chociaż była to naprawdę dobra opcja za granicą to cwaniaki mi wypowiedzieli po drugim skorzystaniu z ich "usług".
awaq napisał(a):AdamBeata napisał(a):ADAC odpada bo chociaż była to naprawdę dobra opcja za granicą to cwaniaki mi wypowiedzieli po drugim skorzystaniu z ich "usług".
Ale w ADAC podpisujesz umowę na osobę a nie na samochód, podpisz teraz na żonę i w drogę. Sam się zastanawiam nad ADAC , bo ofertę mają bardzo dobrą w cenie chyba 100 Euro za cały rok . Chcę kupić po niemieckiej stronie , tylko zastanawiam się jak się dogadam po niemiecku w razie awarii?? Adam jak już korzystałeś z ich usług to napisz jak to wygląda w praktyce.
Pozdro