Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pitor
Turysta
Re: Ubezpieczenie Moto-assistance

Nieprzeczytany postnapisał(a) pitor » 06.03.2017 13:52

Od siebie dodam, że warto sprawdzić Liberty Direct. W OWU występuje wariant Assistane Prestiż z limitem holowania do 800 km choć musiałem sam to znaleźć bo doradca ubezpieczeniowy wspominał tylko o wersji premium...
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 06.03.2017 13:55

pitor napisał(a):Od siebie dodam, że warto sprawdzić Liberty Direct. W OWU występuje wariant Assistane Prestiż z limitem holowania do 800 km choć musiałem sam to znaleźć bo doradca ubezpieczeniowy wspominał tylko o wersji premium...

Tylko że niestety Liberty Direct już nie istnieje, został w ubiegłym roku przejęty przez AXA. Z tego co dowiedziałem się na infolinii jest możliwość przedłużenia umowy na warunkach takie jak dawało Liberty. Ja mam wariant "Premium" i mogę przy nim zostać.
Niestety nadal czekam aby ofertę wraz z OWU przesłali mi na maila. :?
pitor
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pitor » 06.03.2017 14:09

Nie do końca. Faktycznie został przejęty ale oferuje swoje ubezpieczenia. Można sprawdzić OWU na ich stronie.
Edit:
Nie liberty direct ale liberty ubezpieczenia.
reniaf77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) reniaf77 » 06.03.2017 15:19

Poszukajcie u siebie firmy Balcia. ASS 800km zawierane jednocześnie z bardzo tanim OC- sprawdzone osobiście, dodatkowo pracuję w tej branży.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 07.03.2017 07:08

Niestety odchodzę z PZU gdzie zawsze z polisy korzystałem z racji limitu holowania do granicy kraju 1000km, dziś finansuje zakup autka i w salonie wyliczyli mi bardzo korzystną opcje w Hestii OC i AC.Nie przyglądałem sie ASS gdyż autko będzie na gwarancji mobilnej a dodatkowo ASS w podróży mam przy okazji prowadzenia konta w banku, więć jakieś zabezpieczenie na zastepcze autko i noclegi jest ale oby się nigdy nie sprawdzilo:)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 07.03.2017 20:41

pitor napisał(a):Nie do końca. Faktycznie został przejęty ale oferuje swoje ubezpieczenia. Można sprawdzić OWU na ich stronie.
Edit:
Nie liberty direct ale liberty ubezpieczenia.

Otrzymałem dzisiaj ofertę, tak jak mówisz nie jest to już "Liberty Direckt" a "Liberty Ubezpieczenia". Ale na druku przelewu, jako "nazwa odbiorcy" widnieje AXA :oczko_usmiech:
Opcja ASS Prestige dostępna tylko razem z AC, więc w moim przypadku odpada.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 07.03.2017 20:52

Dostalem dzis w salonie ac oc i ass w warcie za 1483 zł, biorę i się nie zastanawiam
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 07.03.2017 20:58

amatus1 napisał(a):Dostalem dzis w salonie ac oc i ass w warcie za 1483 zł, biorę i się nie zastanawiam

daj znać za rok ile zawołają :mrgreen: ale cena super :oczko_usmiech:
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 07.03.2017 21:09

To jest za rok. Liczą od wartości auta bodajże 2.4 procent...Ale nie wiem co się zalicza do assistance, za bardzo mi nie zależało na assistance bo mam w banku i gwarancję mobilnosci ale jak będę odbierał w czwartek autko to się dokładniej dowiem i dam znać.
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 07.03.2017 21:13

amatus1 napisał(a):To jest za rok. Liczą od wartości auta bodajże 2.4 procent...Ale nie wiem co się zalicza do assistance, za bardzo mi nie zależało na assistance bo mam w banku i gwarancję mobilnosci ale jak będę odbierał w czwartek autko to się dokładniej dowiem i dam znać.

za rok...w 2018...jak to się skończy :mrgreen: te pakiety po zakupie zawsze są korzystne, a potem już niekoniecznie :?
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 07.03.2017 21:15

słoma79 napisał(a):
amatus1 napisał(a):To jest za rok. Liczą od wartości auta bodajże 2.4 procent...Ale nie wiem co się zalicza do assistance, za bardzo mi nie zależało na assistance bo mam w banku i gwarancję mobilnosci ale jak będę odbierał w czwartek autko to się dokładniej dowiem i dam znać.

za rok...w 2018...jak to się skończy :mrgreen: te pakiety po zakupie zawsze są korzystne, a potem już niekoniecznie :?

tak tez mam takie wrazenie
pitor
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pitor » 07.03.2017 21:38

Otrzymałem dzisiaj ofertę, tak jak mówisz nie jest to już "Liberty Direckt" a "Liberty Ubezpieczenia". Ale na druku przelewu, jako "nazwa odbiorcy" widnieje AXA :oczko_usmiech:
Opcja ASS Prestige dostępna tylko razem z AC, więc w moim przypadku odpada

Niemożliwe. Sam mam wykupione OC+ASS PRESTIŻ na nowoubezpieczane auto. Skąd ta informacja ze sprzedają to tylko z AC?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 07.03.2017 21:50

pitor napisał(a):
Niemożliwe. Sam mam wykupione OC+ASS PRESTIŻ na nowoubezpieczane auto. Skąd ta informacja ze sprzedają to tylko z AC?

Z "Oferta odnowieniowa" nr..... zaznaczony "wybrany pakiet" mam ASS Premium - w rubryce "najważniejsze korzyści" jest takie info "Wsparcie po awarii lub wypadku, w tym m.in.: auto zastępcze, pomoc w przypadku braku paliwa, rozładowania akumulatora, zatrzaśnięcia lub zgubienia kluczyka, a także usługa holowania (w Assistance Prestiż bez limitu na terenie Polski - dostępne w opcji z AC)." Może to wynikać z wieku mojego samochodu, który od jakiegoś czasu jest już pełnoletni :oczko_usmiech: :mrgreen:
Przeglądałem sporo ofert i ta z Liberty była o ponad 100zł tańsza od innych, no i u mnie jest problem że niewiele firm ubezpieczeniowych oferuje ASS dla tak starego auta
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 07.03.2017 22:31

słoma79 napisał(a):

.... te pakiety po zakupie zawsze są korzystne, a potem już niekoniecznie :?

Rok temu przy zakupie nowego samochodu miałem pakiet w Allianz za 1990zł , w tym roku już wyszło ponad 2600 mimo, że auto wyceniono o prawie 10 000zł mniej , skorzystałem z polisy PZU (OC,AC,NW + 1000km holowania, ochrona zniżek itd) i wczoraj zapłaciłem 2 300zł , tak więc pakiet w pierwszym towarzystwie wyszedł trochę drożej i miał opcję tylko holowania 150km zagranicą . Oczywiście do 3 lat jest gwarancja na naprawy też w zagranicznym ASO. Z tego co słyszałem do pakietów przy zakupie dopłaca Diler a potem już w tym nie ma interesu.
WojtekKRK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojtekKRK » 07.03.2017 22:35

Wiecie co jestem na Cro o 9 lat co roku i mam takie przemyślenia ... dysponuje autem z 2016 roku nadaje się na trase jak tralalala ma dużo elektro itd i mam ... Passata z 98 roku zadbany technicznie bardzo benz z gazem klima dobra wersja i konstrukcja którą w połowie rozkręce i naprawie sam a nie jestem mechanikiem specjalnym i wiem że jak padnie to każdy mechanik na trasie naprawi i wiecie co chyba wybiore wersje Passat i nei kupie żadnego ubezpieczenia PZDR ;-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi