dids76 napisał(a):Ja jestem w trakcie załatwiania nowej polisy OC i jak co roku dokupuję do niej asisstance. Od jakiś 8 lat byłem w Liberty które w ubiegłym roku zostało wykupione przez AXA. Na razie dostałem telefon od agenta że OWU pozostaje beż zmian, czyli holowanie do 200km cena do tej z ubiegłego roku wzrosła o ok. 100zł za OC+"Premium Asisstance". Niestety nie dostałem nic na maila, więc nie mam potwierdzenia. Z pozostałych towarzystw najkorzystniejszą ofertę dostałem z Avivy, warunki asisstance bardzo podobne, ale łącznie z OC drożej o 120zł niż AXA. U mnie jest ten problem że auto już wiekowe (1998r) i większość TU nie chce dawać assistance, a te które oferują są bardzo drogie.
max21 napisał(a):dids76 napisał(a):Ja jestem w trakcie załatwiania nowej polisy OC i jak co roku dokupuję do niej asisstance. Od jakiś 8 lat byłem w Liberty które w ubiegłym roku zostało wykupione przez AXA. Na razie dostałem telefon od agenta że OWU pozostaje beż zmian, czyli holowanie do 200km cena do tej z ubiegłego roku wzrosła o ok. 100zł za OC+"Premium Asisstance". Niestety nie dostałem nic na maila, więc nie mam potwierdzenia. Z pozostałych towarzystw najkorzystniejszą ofertę dostałem z Avivy, warunki asisstance bardzo podobne, ale łącznie z OC drożej o 120zł niż AXA. U mnie jest ten problem że auto już wiekowe (1998r) i większość TU nie chce dawać assistance, a te które oferują są bardzo drogie.
Witaj,
Próbowałeś może dowiadywać się w HDI ??
Też mają fajne ubezpieczenie OC i na wyjazd ubezpieczenie krótkoterminowe na 15 dni Podróznik 15.
Autko bez ograniczeń wieku pojazdu .
raptorf22 napisał(a):Tak jak wspominałem wcześniej, HDI i Warta to jedno obecnie. Ubezpieczenie Podróżnik 15 dobra propozycja z holowaniem 400 km po EU.
max21 napisał(a):Tylko jest jedno ale trzeba mieć u nich wykupione OC a o tym trzeba pomyśleć wcześniej:)
fly napisał(a):Cze!max21 napisał(a):Tylko jest jedno ale trzeba mieć u nich wykupione OC a o tym trzeba pomyśleć wcześniej:)
...a co, nie można zerwać umowy ze starą, i wziąść polisę w nowej, innej z lepszymi warunkami ubezpieczenia?
pozdro
fℓу
fly napisał(a):A co jeśli...
Spisujemy umowę K/S z mamą, ojcem lub bratem. Przekazujemy kopię tej umowy naszemu ubezpieczycielowi. Nabywca (mama, ojciec lub brat) ubezpiecza pojazd w wybranym przez nas TU i tego samego dnia wypowiada umowę OC zbywcy. Następnie odsprzedaje nam pojazd, którego właścicielem był jeden dzień lub kilka godzin. Jeżeli umowna wartość tej transakcji nie przekroczy 1000 złotych to nie ma obowiązku rejestracji tych umów w US. Nie ma też potrzeby przerejestrowywania pojazdu. Przejmujemy (powrotną) umową K/S polisę OC w wybranym przez nas TU i dostosowujemy składkę do posiadanych zniżek i cieszymy się, że jesteśmy ubezpieczeni tam gdzie chcieliśmy.
pozdro
fℓу
fly napisał(a):Cze!
Na czym oparłeś swoją kalkulację kolego bigredone?
pozdro
fℓу
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi