poczytajcie co pisze kryniu1 o Axie...
namiary-na-mechanikow-samochodowych-w-cro-t37314-315.html#p1767426
cvallo2 napisał(a):Karczu napisał(a):Witam.
2 lata temu wykupiłem w PZU miniCasco + assistance z rozszerzeniem do 1000km mając OC i w innym TU. Robił ktoś tak w tym roku? Da się tak jeszcze?
Jak najbardziej jeszcze działa...tylko nie w oddziałach PZU a u jakichś agencji.
W oddziałach PZU mają inny soft i nie da się tak zrobić.
tomi308 napisał(a):Dziś dzwoniłem do InterRiska w sprawie rozszerzenia Assistance do 1000km-197zł do końca trwania ubezpieczenia (styczeń 2017)
Tomasz61 napisał(a):tomi308 napisał(a):Dziś dzwoniłem do InterRiska w sprawie rozszerzenia Assistance do 1000km-197zł do końca trwania ubezpieczenia (styczeń 2017)
Miałem okazję mieć nieprzyjemność skorzystania z oferty InterRiska, opisywałem to w tym wątku, wklejam treść jeszcze raz ku przestrodze:
Co do Interrisku, trzeba mieć u nich OC żeby dokupić to holowanie do 1000km. Jednak z osobistych doświadczeń z tą firmą szczerze odradzam jakiekolwiek ubezpieczenie u nich. Przed zeszłorocznym wyjazdem, ponieważ miałem u nich OC wpadłem na pomysł żeby też u nich wykupić to holowanie. Podczas wyjazdu na szczęście nie musiałem z niego korzystać. Aż w tym roku w lutym okazało się, że mają jakąś wpłatę ode mnie nieprzypisaną do żadnej polisy. Jak zacząłem sprawę drążyć okazało się że ten wykupiony przeze mnie assistance nie był w ogóle wprowadzony do systemu. Można sobie wyobrazić jak bym się zdziwił gdybym podczas wyjazdu usiłował skorzystać z polisy. Ubezpieczalnia przeprosiła za całą sytuację, w ramach rekompensaty zaproponowali zwrot składki na ten assistane, pod warunkiem odesłania im oryginału polisy, co też uczyniłem. Składkę jak najbardziej zwrócili. I tu cała historia mogłaby zakończyć się w miarę pozytywnie. Ale nie ma tak dobrze. Jakiś miesiąc temu dostaję od Interrisku powiastkę poleconym, że od września zalegam im ze składką za ten assistance i jeżeli w przeciągu tygodnia od daty otrzymania tej powiastki nie ureguluję należności to najłagodniejsza groźba z ich strony to wpisanie do Krajowego Rejestru Długów. Cała historia zakończyła się skargą do KNF, w końcu Interrisk przeprosił za całą historię. Mój osobisty wniosek z całej historii - omijać INTERRISK z daleka.
słoma79 napisał(a):właśnie rozmawiałem z moim agentem i w tym tygodniu ma się zmienić OWU w PZU jeżeli chodzi o Assistance...limit ma być zmieniony z 1000 do 500 km i samochód zastępczy na 5 zamiast na 7 dni...słabo
'lotnikwsk napisał(a):słoma79 napisał(a):właśnie rozmawiałem z moim agentem i w tym tygodniu ma się zmienić OWU w PZU jeżeli chodzi o Assistance...limit ma być zmieniony z 1000 do 500 km i samochód zastępczy na 5 zamiast na 7 dni...słabo
Ale jeśli zapłaciłem w sierpniu na cały rok to chyba 1000 aktualne będzie
amatus1 napisał(a): ... Ja mam do polowy lutego wiec nie będę teraz przedłużał tym bardziej, że planuję zmienić na wiosnę autko. Lipa:(
słoma79 napisał(a):właśnie rozmawiałem z moim agentem i w tym tygodniu ma się zmienić OWU w PZU jeżeli chodzi o Assistance...limit ma być zmieniony z 1000 do 500 km i samochód zastępczy na 5 zamiast na 7 dni...słabo
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi