anlama napisał(a):Czyli dalej nikt mnie nie przekona nad wyższością innych ass nad adac..
rafal1435 napisał(a):Smelbo napisał(a):rafal1435 napisał(a):Smelbo napisał(a):rafal1435 napisał(a):ale sie ciesze ze nie polakomilem sie na pare złotych na OC w PZU i mam assistance do domu z Chorwacji
Gdzie tak masz ? Podaj link OWU
Jak to gdzie? Pakiet Assistance Super Europa z rozszerzonym limitem km do 1000
Wystarczy żeby ze środkowej dalmacji mnie dociągneli do Polski a w PL jest już bez limitu, do tego auto zastepcze na 7dni
Zresztą nawet jak bym na Makarska jechał te 1100km to podejrzewam że niezłego pecha musiał bym mieć żeby mi się zepsuło auto po tych 1000km, a nawet jeśli to tą reszte można dopłacić majątek to nie będzie
Teraz jest zrozumiale, faktycznie dobry limit. Ile płaciłeś?
680zł OC + około 400zł za te Assistance, dokladnie nie pamietam ale wyszlo mnie to coś 1100zł
rafal1435 napisał(a):anlama napisał(a):Czyli dalej nikt mnie nie przekona nad wyższością innych ass nad adac..
Taaa ADAC, niech Ci sie spieprzy auto w Polsce to zobaczymy, korzystałeś już?
anlama napisał(a):rafal1435 napisał(a):anlama napisał(a):Czyli dalej nikt mnie nie przekona nad wyższością innych ass nad adac..
A tu Cię zmartwie bo korzystałem... brat właściwie. Zimą , w styczniu. Pompa paliwa posypała się w aucie przed Wrocławiem i bez problemu w ok 40 min pojawił się holownik i odwiózł brata i auto pod dom...
Brak obsługi w języku pl, tel do Monachium tu się zgodzę... Ale limitów żadnych nie ma. Tak wygląda praktyka...
rafal1435 napisał(a):anlama napisał(a):rafal1435 napisał(a):anlama napisał(a):Czyli dalej nikt mnie nie przekona nad wyższością innych ass nad adac..
A tu Cię zmartwie bo korzystałem... brat właściwie. Zimą , w styczniu. Pompa paliwa posypała się w aucie przed Wrocławiem i bez problemu w ok 40 min pojawił się holownik i odwiózł brata i auto pod dom...
Brak obsługi w języku pl, tel do Monachium tu się zgodzę... Ale limitów żadnych nie ma. Tak wygląda praktyka...
W Polsce jest limit 1000zł o ile sie nie myle, 180km w praktyce wychodzi w jedna strone.
Tak wyglada praktyka bo stanęło mi auto przed Wrocławiem i do Zabrza miałem holowanie za które musiałem dopłacić.
Za to jak bym stanął w np Dreznie to i 1000km bym mogl miec holowanie do domu...
anlama napisał(a):rafal1435 napisał(a):anlama napisał(a):rafal1435 napisał(a):anlama napisał(a):Czyli dalej nikt mnie nie przekona nad wyższością innych ass nad adac..
W Polsce jest limit 1000zł o ile sie nie myle, 180km w praktyce wychodzi w jedna strone.
Tak wyglada praktyka bo stanęło mi auto przed Wrocławiem i do Zabrza miałem holowanie za które musiałem dopłacić.
Za to jak bym stanął w np Dreznie to i 1000km bym mogl miec holowanie do domu...
Dziwne... Ja mówię jak było w obu przypadkach. Poza tym plus jest taki, że ubezp masz na siebie nie na auto. Ps. W obu przypadkach adac pakiety Europa plus
Smelbo napisał(a):rafal1435 napisał(a):Smelbo napisał(a):rafal1435 napisał(a):ale sie ciesze ze nie polakomilem sie na pare złotych na OC w PZU i mam assistance do domu z Chorwacji
Wystarczy żeby ze środkowej dalmacji mnie dociągneli do Polski a w PL jest już bez limitu, do tego auto zastepcze na 7dni
Zresztą nawet jak bym na Makarska jechał te 1100km to podejrzewam że niezłego pecha musiał bym mieć żeby mi się zepsuło auto po tych 1000km, a nawet jeśli to tą reszte można dopłacić majątek to nie będzie
słoma79 napisał(a):Smelbo napisał(a):rafal1435 napisał(a):Smelbo napisał(a):rafal1435 napisał(a):ale sie ciesze ze nie polakomilem sie na pare złotych na OC w PZU i mam assistance do domu z Chorwacji
Też mam...dopłaciłem 23 pln na Eutopę do posiadanego pakietu OC AC Ass Auto Szyba i co tam jeszcze mają w PZU...cały pakiet na rok dla Citroena C5 2005 rok wyszedł ok 1900...w zamian święty spokój
Dopłata mała bo pakiet wychodzi 30.09
rafal1435 napisał(a):Ja mam ten za 84E o ile sie nie myle to jest wlasnie ten Plus, to ze masz na siebie to rzeczywiscie plus, tyle ze ciekawi mnie jak wyglada holowanie np w Chorwacji, czy to wyglada tak jak z Niemiec czy jak z Polski.
Smelbo napisał(a):rafal1435 napisał(a):Ja mam ten za 84E o ile sie nie myle to jest wlasnie ten Plus, to ze masz na siebie to rzeczywiscie plus, tyle ze ciekawi mnie jak wyglada holowanie np w Chorwacji, czy to wyglada tak jak z Niemiec czy jak z Polski.
z tym ADAC to nie jest tak że holowanie jest do warsztatu, a jeśli ten powie że nie naprawi w ciągu 3 dni to dopiero holowanie do domu? Gdzieś tak słyszałem
anlama napisał(a):Smelbo napisał(a):rafal1435 napisał(a):Ja mam ten za 84E o ile sie nie myle to jest wlasnie ten Plus, to ze masz na siebie to rzeczywiscie plus, tyle ze ciekawi mnie jak wyglada holowanie np w Chorwacji, czy to wyglada tak jak z Niemiec czy jak z Polski.
z tym ADAC to nie jest tak że holowanie jest do warsztatu, a jeśli ten powie że nie naprawi w ciągu 3 dni to dopiero holowanie do domu? Gdzieś tak słyszałem
No to z każdym ass tak jest teoretycznie.... Bo to by było za proste ze dzwonisz w Makarskiej przyjeżdża auto i Cię zabiera do domu. To każdy by dzwonił i wracał za free. coś faktycznie musi się spi...ić.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi