Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie moto-assistance

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lukasz1701
Globtroter
Re: Ubezpieczenie Moto-assistance

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz1701 » 12.07.2016 13:46

fabio007 napisał(a):
lukasz1701 napisał(a):więc gdzie najlepiej to ubezpieczyć i jakie koszta się przygotować?

Sensownego ubezpieczenia na urlop to chyba nie ma :) Wykupienie na dwa tygodnie jest relatywnie drogie, biorąc pod uwagę zakup ubezpieczenia na cały rok. Ja mam kupione w PZU assistance, ale na cały rok, bo tak się bardziej opłaca, niż tylko na urlop :) Ale tu trzeba wykupić z miniAC (PZU).

W sumie lepiej mieć jakieś, niż żadne, ale które się sprawdzi to będzie wiadome jak się z niego skorzysta :)

Opisywałem swój przypadek skorzystania z mojego kilka stron wcześniej i nie mam zastrzeżeń, ale to było w kraju. Poza krajem mam nadzieję nie będę musiał tego sprawdzać :P

Żebyś nie musiał szukać to ja za swoje (18-letnie auto) zapłaciłem 400 zł z groszami, ale za cały rok, więc jeśli oferta za 129 zł jest tylko na wyjazd to sam widzisz, że bardziej opłaca się kupić na rok. Mi na pewno, bo zimą jeżdżę w góry, latem też kilka razy robię dłuższe trasy, w tym właśnie za granicę.

Oferta za 129 zł jest ważna do końca trwania mojej polisy - czyli do października tego roku.
fabio007
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fabio007 » 12.07.2016 13:52

lukasz1701 napisał(a):
fabio007 napisał(a):
lukasz1701 napisał(a):więc gdzie najlepiej to ubezpieczyć i jakie koszta się przygotować?

Sensownego ubezpieczenia na urlop to chyba nie ma :) Wykupienie na dwa tygodnie jest relatywnie drogie, biorąc pod uwagę zakup ubezpieczenia na cały rok. Ja mam kupione w PZU assistance, ale na cały rok, bo tak się bardziej opłaca, niż tylko na urlop :) Ale tu trzeba wykupić z miniAC (PZU).

W sumie lepiej mieć jakieś, niż żadne, ale które się sprawdzi to będzie wiadome jak się z niego skorzysta :)

Opisywałem swój przypadek skorzystania z mojego kilka stron wcześniej i nie mam zastrzeżeń, ale to było w kraju. Poza krajem mam nadzieję nie będę musiał tego sprawdzać :P

Żebyś nie musiał szukać to ja za swoje (18-letnie auto) zapłaciłem 400 zł z groszami, ale za cały rok, więc jeśli oferta za 129 zł jest tylko na wyjazd to sam widzisz, że bardziej opłaca się kupić na rok. Mi na pewno, bo zimą jeżdżę w góry, latem też kilka razy robię dłuższe trasy, w tym właśnie za granicę.

Oferta za 129 zł jest ważna do końca trwania mojej polisy - czyli do października tego roku.

Jeśli chodzi o czas ubezpieczenia to nie jest źle, ale limit holowania niewielki niestety. Zawsze to lepsze niż nie mieć nic, ale to już do Ciebie należy decyzja, czy wybrać to, czy kombinować coś innego.
anlama
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anlama » 12.07.2016 13:58

Ja właśnie ADAC wykupilem za 84€ na rok. Pakiet "plus" na całą Europę...przypisane do mnie a nie na konkretne auto :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2016 15:20

Oferta za 129 zł jest ważna do końca trwania mojej polisy - czyli do października tego roku.[/quote]
zobacz to
http://ksiegarnia.produktyfinansowe.pl/ ... ?source=lt

wklepalem tak jak jedziesz 8 dni na miejscu jeden na dojazd,mozesz sobie poprawić.Z ubezpieczeniem turystycznym podstawowym masz za 100 zł.Ale holowanie do 500 euro.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 12.07.2016 15:42

mkbojarczuk napisał(a):
lukasz1701 napisał(a):na załączniku opcja super. Holowanie do 180 km.

słabe.kilka stron wczesniej były linki do holowania za 500 euro.kupowało się wraz z ubezpieczeniem turystycznym.

Myślisz, że za 500 E dalej można sholować niż 180 km?
mkbojarczuk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkbojarczuk » 12.07.2016 16:27

Sol-Wagon napisał(a):
mkbojarczuk napisał(a):
lukasz1701 napisał(a):na załączniku opcja super. Holowanie do 180 km.

słabe.kilka stron wczesniej były linki do holowania za 500 euro.kupowało się wraz z ubezpieczeniem turystycznym.

Myślisz, że za 500 E dalej można sholować niż 180 km?

Myślę ,że da się dalej zholować

500 euro to ok.2200
czyli kilometr holowania kosztowałby 12 zł.Cena troche duża.

https://www.gothaer.pl/pl-aktualnosci-czytaj/73926/
Artur&Justyna
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur&Justyna » 13.07.2016 16:10

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2016 16:47

freon napisał(a):Już to gdzieś wcześniej pisałem. Trzeba czytać OWU - a nie patrzeć na cenę. Niestety dobry poziom zabezpieczenia musi kosztować. Ja mimo że jadę nowiutkim samochodem dokupiłem do AC assistance - z opcją holowania do 1000 km i z wieloma innymi udogodnieniami.

Zresztą jak Fabioo potrzebuję też opcję i na zimę na narty. Więc kupuję na cały rok:)

Psychiczny spokój...bezcenne...:)

pozdr

Po co ?
Nowiutkie auta mają zwykle swoje gwarancyjne ass. Chyba, że sponsorujesz Pzu.;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2016 18:42

bigredone napisał(a):
porto napisał(a):
bigredone napisał(a):porto, Ford12 działa tylko w PL.

mam warunki przed sobą i raczej się mylisz - działa również za granicą... :) :) :)

Cieszę się, że masz lepsze warunki niż ja.

U mnie art7 - ograniczenia terytorialne stanowi, że umowa obowiązuje dla samochodu zarejestrowanego w Polsce i obejmuje awarie, które wystąpiły na terenie Polski.

edit. Faktycznie aktualne warunki ubezp. Ford12 obejmują Europę. Moje jest z poprzedniego roku. Minusem tego ubezpieczenia jest możliwość holowania tylko do ASO Ford ( czemu trudno się jednak dziwić) i &5 pkt. 7, który muszę wyjaśnić.

Przeglądałem dziś znów warunki dotyczące w/w i niestety muszę sprostować tą informację.

"§ 2
Przedmiot i zakres Kontraktu Ford Gwarancja 12
1. Kontraktem Ford Gwarancja 12 objęte jest pokrycie kosztów usunięcia awarii w pojeździe
wymienionym w Certyfikacie, zaistniałej na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej i
naprawianej przez Dealera lub Dealera Naprawiającego. ",

a wynika to z warunków na stronie:
http://www.ford.pl/Serwis/Gwarancja
Natomiast w Europie działa Assistance12:
http://www.ford.pl/Serwis/PomocWDrodze/tabid=tab3
Co w sumie ma dużo mniejszy sens.
Smelbo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Smelbo » 24.07.2016 18:15

Cześć,
gdzie w tym roku kupujecie Assistance? Opcja indywidualna a nie przy OC.
mkbojarczuk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkbojarczuk » 24.07.2016 18:38

w tym roku to kilka watków wyżej :D
Smelbo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Smelbo » 24.07.2016 18:43

mkbojarczuk napisał(a):w tym roku to kilka watków wyżej :D

?
Smelbo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Smelbo » 27.07.2016 06:42

Ponawiam pytanie
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 27.07.2016 09:46

A co powiecie na ofertę Goather'a?
Ubezpieczenie krótkoterminowe (30 dni) w wariancie LUX
"Holowanie samochodu osobowego, ciężarowego o DMC do 2 t, kempingowego, przyczepy lekkiej, kempingowej, motocykla:
700 km (holowanie do Polski)
albo
350 km (holowanie do innego miejsca za granicą)"

"holowanie pojazdu – zorganizowanie i pokrycie kosztów holowania unieruchomionego pojazdu do:
a) najbliższego warsztatu mogącego dokonać jego naprawy w razie braku możliwości usprawnienia pojazdu na
miejscu zdarzenia, także wówczas, gdy nie jest możliwa wymiana opony lub koła na miejscu zdarzenia. Gdy
zdarzenie zaszło poza godzinami pracy warsztatu, odholowanie pojazdu nastąpi na najbliższy czynny parking,
a następnie do najbliższego warsztatu mogącego dokonać naprawy pojazdu, albo
b) do miejsca zamieszkania,
albo
c) do warsztatu wybranego przez kierowcę, pod warunkiem, że odległość do tego warsztatu nie jest większa niż
odległość do miejsca zamieszkania,
albo
d) do dowolnie wskazanego przez Kierowcę miejsca (wyłącznie w ramach ubezpieczenia w wersji LUX),
w granicach limitów dla tej usługi, o których mowa w §§ 2-3."
Smelbo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Smelbo » 27.07.2016 10:02

Jaka cena i czy da sie zwiększyć zasieg?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi