Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie asistanse Jest takie

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.04.2012 17:31

Art_Ed napisał(a):To ja proszę o namiary na pana Józia :wink:
Wykosi ubezpieczalnie.

Nie będzie tanio :oops: Pan Juzio nie jest przyjacielem twojego ojca :lol: :lol: :lol:
tomcioooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 03.04.2012 19:00

Ja skorzystałem z usług assistance:/ Muszę przyznać ze gdybym go nie miał, to samo odholowanie z drogi było by bardzo kosztowne
Piotr.H
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr.H » 03.04.2012 20:01

Ja parę lat temu niestety musiałem wybulić 1200 zł i to po ciężkim targowaniu za wyciągnięcie z rowu i holowanie Voyagera z pod Wrocławia do Krakowa.
tomcioooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 03.04.2012 20:07

w Austrii tez pewnie by kosztowało 1200, ale euro :/
Piotr.H
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr.H » 03.04.2012 20:09

:D
tomcioooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 03.04.2012 20:43

Czyli jednak warto mieć całoroczne na Polskę i Europe, na pewno ograniczy koszty awarii w trasie
makisek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) makisek » 03.04.2012 21:43

Panie i Panowie!

Być może za niedługi czas, pojawi się coś ciekawego w ubezpieczeniach..

Z propozycją współpracy zawitała w moje skromne progi firma niemiecka, specjalizująca się w ubezpieczeniach assistance.

Zwrócili się do mnie (jako właściciela strony www.mojeadac.pl) z zapytaniem, jaki widzę potencjał POLSKICH klientów na NIEMIECKIE assistance na całą Europę.

Pierwsze rozmowy zwaliły mnie z nóg - przyznaję...
Bo jeżeli ktoś mi zadaje pytanie - czego oczekuje potencjalny POLSKI klient - to oni takie ubezpieczenie stworzą, wycenią i mogą sprzedawać... To jest wręcz niebywałe :)

Reasumując - być może uda się skonstruować coś, co będzie zlepkiem "dobrych" praktyk innych ubezpieczycieli - pytanie brzmi - ile to będzie kosztowało.....

Z drugiej jednak strony - w assistance oczekujemy przecież najprostszych rozwiązań, bez gwiazdki na dole :):)

pozdro

ps
Ale niech mi nikt nie mówi, że będąc gdziekolwiek w Europie "kwit" niemieckiego ubezpieczenia nie budzi większego szacunku, niż z jakiegokolwiek innego kraju- o demoludach nie wspomnę :)
krasiu666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krasiu666 » 03.04.2012 22:24

makisek napisał(a):Panie i Panowie!

Być może za niedługi czas, pojawi się coś ciekawego w ubezpieczeniach..

Z propozycją współpracy zawitała w moje skromne progi firma niemiecka, specjalizująca się w ubezpieczeniach assistance.

Zwrócili się do mnie (jako właściciela strony www.mojeadac.pl) z zapytaniem, jaki widzę potencjał POLSKICH klientów na NIEMIECKIE assistance na całą Europę.

Pierwsze rozmowy zwaliły mnie z nóg - przyznaję...
Bo jeżeli ktoś mi zadaje pytanie - czego oczekuje potencjalny POLSKI klient - to oni takie ubezpieczenie stworzą, wycenią i mogą sprzedawać... To jest wręcz niebywałe :)

Reasumując - być może uda się skonstruować coś, co będzie zlepkiem "dobrych" praktyk innych ubezpieczycieli - pytanie brzmi - ile to będzie kosztowało.....

Z drugiej jednak strony - w assistance oczekujemy przecież najprostszych rozwiązań, bez gwiazdki na dole :):)

pozdro

ps
Ale niech mi nikt nie mówi, że będąc gdziekolwiek w Europie "kwit" niemieckiego ubezpieczenia nie budzi większego szacunku, niż z jakiegokolwiek innego kraju- o demoludach nie wspomnę :)
    Kolego bardzo interesująca ta oferta kontroluj ją, a jak coś ustalisz to dawaj na forum.
makisek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) makisek » 04.04.2012 06:11

Oczywiście dam znać :)

Dzisiaj znowu krótkie rozmowy - bo firma reprezentująca Adac w PL, zmniejszyła masę pojazdów na które można wykupić assistance z 3,5t do 2,8 i teraz busiarze... leżą...

Bo durne Traffici czy Vivaro mają dmc pod 3,5tony...

Tylko kasę brać i asekurować się na maxa - made in Poland cholera...
kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 04.04.2012 09:07

makisek osobiście jestem bardzo zainteresowany ofertą. ADAC odpada ze względu na ewentualną obsługę w języku niemieckim. Myślę, że zapewnienie kontaktu w języku polskim znacząco zwiększy zainteresowanie.
agabe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agabe » 10.04.2012 08:06

czytam temat i sie zastanawiam co wybrac.jedziemy z 2 dzieci i nie wiem co bedzie korzystniejsze czy osobno auuuuto i osobno ludziochy czy jakis fajny kpl , jeszcze nie rozglądałam sie za czymś konkretnym ale w moze ktos z forum jest na bierzaco w temacie i cos poleci :D :D :D
agabe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agabe » 10.04.2012 08:30

czy chorwacja honoruje europejska karte ubezpieczenia EKUZ? to tak poza tematem
Ostatnio edytowano 10.04.2012 09:06 przez agabe, łącznie edytowano 1 raz
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 10.04.2012 09:04

agabe napisał(a):czy chorwacja honoruje europejska karte ubezpieczenia EKUZ?

Co ma to wspolnego z tematem?

Odpowiadajac w temacie to ....

A poszukaj sobie trochę :)

EKUZ daja za friko od reki, tak czy inaczej choćby ze względu na tranzyt warto mieć :)
malina1959
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) malina1959 » 10.04.2012 09:19

agabe napisał(a):czy chorwacja honoruje europejska karte ubezpieczenia EKUZ? to tak poza tematem

Za każdym razem, kiedy odbierałam w NFZ-cie karty EKUZ, pani lub pan w okienku informowali, że karta obowiązuje tylko w państwach UE.
Pozdrawiam Gośka :)
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 10.04.2012 09:49

malina1959 napisał(a):
agabe napisał(a):czy chorwacja honoruje europejska karte ubezpieczenia EKUZ? to tak poza tematem

Za każdym razem, kiedy odbierałam w NFZ-cie karty EKUZ, pani lub pan w okienku informowali, że karta obowiązuje tylko w państwach UE.
Pozdrawiam Gośka :)

Tak jak pisze Gośka EKUZ obowiązuje tylko w EU i w zakresie zależnym od ustawodawstwa danego kraju. PL ma z HR podpisaną umowę i tam pierwsza pomoc również jest darmowa na podstawie paszportu. więc warto mieć darmowy EKUZ ale i ubezpieczenie (dobre) również. jeśli chodzi o assistance to najlepiej chyba wykupić je w pakiecie. ja w zeszłym roku przed wyjazdem do Cro wykupiłem sobie w mBanku, ale nie wiem czy z tego nie zrezygnuję (choć nawet jeszcze z tego nie korzystałem). ale od zeszłego roku podnieśli cenę (opłaca się miesięcznie) i zmniejszyli limity. w ofercie premium holowanie było do 1500 zł, teraz zmniejszyli do 1000, więc na niewiele km to wystarcza.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Ubezpieczenie asistanse Jest takie - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone