Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie asistanse Jest takie

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 01.02.2012 23:15

Dlaczego wprowadzacie w błąd? Starter nie jest tym samym co ADAC ! Firma Starter wykonuje usługi dla ADAC. Przykładowo jeśli członkowi ADAC (z opcją Plus) zepsuje się samochód w Polsce- stanie się to po godzinie 17, to musi zadzwonić na nr alarmowy w Monachium- tam operator wykonując swoją pracę zleca Waszą awarię/wypadek firmie Starter, która musi wykonać wszystko to co należy się członkowi ADAC...

Jeśli ktoś myśli, że wykupując assistance w firmie Starter za 199 zł, to ma złudną nadzieję, że zostanie potraktowany jak członek ADAC. Przeczytajcie OWU Starter, a warunki i korzyści z tytułu bycia w niemieckim klubie motorowym.

Dla przykładu PZMot jest jakby odpowiednikiem niemieckiego ADAC i nasz rodzimy klub sprzedaje ubezpieczenia assistance, które są tyle warte co inne ubezpieczenia. Proszę poczytać OWU- tam jedno z drugim wyklucza się, a do tego te limity nie wiadomo skąd ;)

Nie chcę podawać znów w tym poście linka do strony człowieka, który zapisuje do klubu, bo jeszcze ktoś pomyśli, że mu lobbuje ;) Link znajduje się już w poście o podobnym tonie.

Członkostwo kosztuje, ale mój przykład może się komuś przydać.

W Serbii zdechło mi sprzęgło. Telefon. Zdecydowałem, że jeśli będzie możliwość w ciągu jednego dnia naprawy, to chcę naprawę- za część oczywiście płacę. Czekałem na pomoc ok 45 min. Hol na warsztat. Sprzęgło może być za maks tydzień :) (dziki kraj) Telefon do Monachium, wyjaśnienie sprawy. Decyzja- hol do miejsca zamieszkania. Ja plus partnerka autobusem do Belgradu (mogłem czekać na przelew pieniędzy na podróż, ale nie chciałem, wybrałem opcję zbierania paragonów i biletów) z Belgradu do Budapesztu (nocleg, a jak;) ), a potem Kraków i do swojego miejsca zamieszkania. Reasumując- auto zostało sholowane za free, my musieliśmy płacić z własnej kieszeni za powrót, bo tak zechcieliśmy. Po powrocie zrobiłem (zgodnie z umową) skany biletów, faktur, paragonów i wysłałem do De. Czekałem ok. miesiąca na zwrot kasy.

Zaznaczam, że jeśli komuś "ciągle" będą zdarzać się awarie, to Adac może podnieść składkę lub wymówić umowę. Aha jescze jedno- jeśli członek klubu jest kierowcą auta i jadą z nim inne osoby- są traktowane tak samo jak ja. Członkostwo jest przypisane do osoby nie do auta- jak ma się to w przypadku ubezp. assistance... Więcej nie chcę pisać, bo już za dużo śmiecę ;) Podałem w innym miejscu stronę tego człowieka, na forum są różne opinie członków- w 90 procentach takie jak moje. 10 procent ludzi zostało źle potraktowanych- np. mój kumpel w Grecji, ale wtedy trzeba wszystko zgłaszać do Monachium i takie firemki, które są partnerami maja prze***. Pozdrawiam.
rons
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rons » 06.03.2012 16:07

Czy pojawily sie jakies nowe oferty takiego ubezpieczenia?
Co polecacie?

Aktualna cena PTU na dzien dzisiejszy 14 dni -> 8Ozl // zakres np holowania 45OOzl
pozdrawiam
monia74
Podróżnik
asistance

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia74 » 06.03.2012 18:11

Może niestety ktoś korzystał w ubieglym roku z ubezpieczenia?Podzieli się oceną konkretnej firm ubezpieczeniowej.To chyba najlepszy sposób na wybór firmy,poprzez doświadczenie innych.
makisek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) makisek » 09.03.2012 13:58

Już parę razy temat był poruszany. Z tego co wiem, paru forumowiczów u mnie wylądowało :)

Nie ma nic sensowniejszego niż Adac - przewaliłem mase ofert ubezpieczeń - czegoś o podobnej klasie BRAK!

Może odpychająca jest cena 83,50euro 1sza wpłata - ale to dla kogoś, kto jedzie raz na rok... Ci, którzy więcej jeżdżą - powinni się solidnie zastanowić :)

A jak kolega wyżej pisał - Starter jest partnerem dla ADAC..
Oczywiście są JEDYNYM oficjalnym przedstawicielem na Polskę Adac, nawet swojego czasu mieli przekształcać siew Adac Polska... ale coś nie wyszło (Kasa??)

Póki co - zapraszam - jak będę miał chwilę, to szybko pomogę wyrobić kartę Adac..
Tylko nie dzwonić/pisać 20czerwca, że karta potrzebna od 25czerwca... bo to prawie niemożliwe.... :)
----------> CLICK --> Karta Adac

Pozdrawiam!
tomcioooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 11.03.2012 20:29

ja w 2010 miałem awarie alternatora w Austrii.Ubezpieczenie asistance PZU załatwiło wszystko ,tzn odholowali samochód do warsztatu, a nam zapewnili noclegi w austriackim hotelu.... hmmm gdyby nie ten koszt naprawy w austri :-/ to by było Ok
makisek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) makisek » 12.03.2012 07:41

tomcioooo napisał(a):ja w 2010 miałem awarie alternatora w Austrii.Ubezpieczenie asistance PZU załatwiło wszystko ,tzn odholowali samochód do warsztatu, a nam zapewnili noclegi w austriackim hotelu.... hmmm gdyby nie ten koszt naprawy w austri :-/ to by było Ok

Przypadek awarii alternatora to kategoria lekkich "problemów" - zapewne dojechałeś gdzieś na parking i oczekiwałeś na pomoc.

W praktyce, jak auto stanie "byle gdzie" to zaraz widać, jakie są stawki za holowanie w PL a na Zachodzie.. Ubezpieczenia brakuje, tym bardziej, że często jest nakaz odblokowania drogi, czyli przyjeżdża lokalna pomoc i wystawia rachunek, który powinniśmy skompensować z naszym ubezpieczeniem... Niestety, takie rachunki są wysokie (często wzywający policjant to kolega tego z pomocy) i zjadają natychmiast limit na holowanie z ubezpieczenia PL - a co dalej??

pozdro
rons
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rons » 12.03.2012 09:35

ADAC zapewnia transport do pierwszego dostepnego warsztatu ? Czy moge sobie zazyczyc transportu do miejsca zamieszkania?

pozdrawiam
makisek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) makisek » 12.03.2012 18:34

rons napisał(a):ADAC zapewnia transport do pierwszego dostepnego warsztatu ? Czy moge sobie zazyczyc transportu do miejsca zamieszkania?

pozdrawiam

Żartujesz, czy poważnie pytasz??

Tzn - napijesz się Rakiji cały sagan, odłączysz kabelek w aucie, zadzwonisz do Adac i powiesz ; " do domu prrrooosze" ?

Jak przeglądałem ubezpieczenia różnych firm, to jakoś nigdzie nie trafiłem na takie, które BEZWARUNKOWO oferuje holowanie do miejsca zamieszkania...
Live is Brutal :) TO nie koncert życzeń - niestety :(:(

Zresztą, "róbta co chceta" - ja nie pracuję w Adac, ani nie jestem ich przedstawicielem - co powiem - jest nieistotne :)
ALe kartę mogę pomóc wyrobić :):)

pozdro
rons
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rons » 12.03.2012 23:39

np. PTU przy awari zapewnia transport do miejsca mieszczacego sie w przedziale do [45oozl] ... "wyznaczonego przez własciciela samochodu" wiec moze to byc miejsce zamieszkania.

Mam kilka pytan w sprawie tego ADAC prosił bym o kontakt np na gg 177459O pozdrawiam.
tomcioooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 02.04.2012 15:36

prawie wszystko ładnie pięknie :) Ale zgłaszać awarie , i tłumaczyć wszystkie szczegóły w języku niemieckim to chyba jednak nie jest fajne
Art_Ed
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Art_Ed » 02.04.2012 17:02

A czy mimo wszystko jest ktoś na forum kto korzystał z usług startera?
Bo zastanawiam się czy przedłużać na kolejny rok
tomcioooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomcioooo » 02.04.2012 20:06

z Tym assistance to cięzka sprawa :/ Porównywałem niedawno oferty i sam juz nie wiem :/ moze znow skozystam z niestety sprawdzonego osobiscie PZU
Art_Ed
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Art_Ed » 02.04.2012 20:55

Na papierze zawsze wszystko wygląda ładnie, ciekawy jestem jak to wygląda gdy zostaniemy zmuszeni z owego ubezpieczenia skorzystać ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.04.2012 11:56

Wszystkie te ubezpieczenia assistance to wielka ściema 8) za friko to cię odcholują do 150 km do pierwszego lepszego warsztatu bądż serwisu ,a przy większej jakiejś kolizji :( radz sobie sam :cry: albo wywal 12 tysiaków za hol do PL.
1.Chorwat rozwala znajomemu auto :cry:
2.Szybka kalkulacja na miejscu czy opłaca się auto sciągać do polski
3.Telefon do znajomego za około 30 godzin wyłoniła się znajoma postać pana Juzia z lawetą i drugim autem od teścia.
4.Pan Juzio nigdy nie był w Chorwacji dlatego za lawete skasował tylko za paliwo i winiety no i tradycyjnie polskim zwyczajem Flaszka :wink:
Art_Ed
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Art_Ed » 03.04.2012 17:22

To ja proszę o namiary na pana Józia :wink:
Wykosi ubezpieczalnie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Ubezpieczenie asistanse Jest takie - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone