Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie asistanse Jest takie

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 24.07.2011 20:43

RONINEK napisał(a):Polecam fajny artykuł o STARTER24 :D

http://www.wykop.pl/ramka/558367/starte ... -drogowa/#

Wszędzie dobrze jak się płaci , gorzej jak chce się skorzystac z "przysługujących " usług ( trzeba miec ze sobą warunki ogólne ubezpieczenia , lub znac je na pamięc aby pracownika infolinii instruowac co nam przysługuje-żenada).
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 24.07.2011 20:52

"Nie ma ubezpieczenia idealnego. Prawdą jest, że żaden ubezpieczyciel tak na sinienie palcem nie zaholuje Wam pojazdu do Polski jakąkolwiek sumę ubezpieczenia by oferował. W OWU jest zazwyczaj, ze holowanie do kraju tylko w wypadku gdy na miejscu nie uda się naprawić samochodu. Firmy ubezpieczeniowe chętni ściągają od nas składki ale mniej chętnie pomagają najlepiej naszym zdaniem wybrnąć z opresji. Zawsze coś wymyślą.

Oby nikt z nas nie musiał na wakacjach korzystać z tych ubezpieczeń.[/quote]"

Święta prawda , a do życzeń przyłączam się z całego serca. :D
kniaziul
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kniaziul » 26.07.2011 17:24

Ja wykupilem Startera 24 i jest chyba bardziej wiarygodny niz te asistance ubezpieczycieli bo to partner ADAC polecam za 199zl macie pakiet comfort na caly rok i na cala europe .
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 26.07.2011 22:39

Ja od kilku sezonów płacę 100 na miesiąc ( wersjanarok 199) w Link4 assistance chyba europa24.
Warunki przyzwoite, Jestem zadowolony
piter83pl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piter83pl » 26.07.2011 23:10

Ja kupiłem w PTU - bez ograniczenia wieku auta, holowanie do 4500 zł obejmuje całą Europę. Koszt 125 zł na 30 dni więc rozsądnie.

Pozdrawiam
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 27.07.2011 06:09

Bosm@n napisał(a):Ja od kilku sezonów płacę 100 na miesiąc ( wersjanarok 199) w Link4 assistance chyba europa24.
Warunki przyzwoite, Jestem zadowolony

Zadowolony byłem do wczoraj jak się wczytałem w OWU:-)

Ubezpieczenie jest z wyłączeniem krajów byłej Jugosławii z pominięciem Chorwacji i Słowenii - ale Bośnia i Hercegowina jest już bez ubezpieczenia..... w tym roku muszę jednaj wybrać coś innego.....
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 27.07.2011 07:27

Mam Zielona Kartę na Bośnię - to coś daje - może taki zakres wystarczy?
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 27.07.2011 09:13

piter83pl napisał(a):Ja kupiłem w PTU - bez ograniczenia wieku auta, holowanie do 4500 zł obejmuje całą Europę. Koszt 125 zł na 30 dni więc rozsądnie.

Pozdrawiam

Dzwoniłem do PTU, jadę tam jutro ubezpieczyć auto... jestem niemiło zaskokozy wykluczeniem w Link4 Bośni i Hercegowiny, Czarnogórym, Serbii....
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 27.07.2011 09:48

Bosm@n napisał(a):Mam Zielona Kartę na Bośnię - to coś daje - może taki zakres wystarczy?

zielona karta daje ochrone tylko w przypadku twojej odpowiedzialnosci za szkody wyrzadzone osobom trzecim,czyli jak oc w Polsce!
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 27.07.2011 10:30

W ubiegłym roku korzystałem z assistance PZU - jak się później okazało rozładował mi się akumulator (na granicy Hr/Mne).

Kontakt przez infolinię bardzo konkretny i rzeczowy - propozycja tłumacza, załatwiona sprawnie lawetka, na czas naprawy od ręki auto zastępcze - bez ściemy i kręcenia, że może jakie mniejsze czy tańsze :wink: Z kasy wyskoczyłem tylko warsztatowi, reszta mnie nie interesowała.

Na samą naprawę to chyba warto mieć przygotowany limit na karcie, ewentualnie można założyć w tym ubezpieczeniu coś w rodzaju depozytu, to już jak kto lubi.

Holowanie ma limit chyba do 200km, w opcji też są noclegi na czas naprawy lub transport do kraju dla wszystkich pasażerów. Cena ok 200zł za rok.

Pzdr
wikusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikusia » 30.07.2011 16:11

Po analizie forumowicza danielZS(dobra robota :)dzięki, wybieram startera 8)
Bosm@n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 30.07.2011 18:44

Ja kupiłem PTU Lux - 125 zł - oby sie nie przydało....
mr_prestcott
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mr_prestcott » 11.08.2011 12:33

sneer napisał(a):Czy ktoś z Was zakupił może Assistance Auto24h w mBanku?

Nie wiem, czy coś źle patrzę, ale piszą, że obejmuje:

* awarię pojazdu,
* przebicie opony,
* brak paliwa,
* kradzież pojazdu,
* rozładowanie akumulatora,
* wypadek drogowy,
* utratę lub uszkodzenie kluczy,
* zatrzaśnięcie kluczy w aucie.

na Europę można wykupić za 15 złotych / miesiąc :) (chyba, że to cena z 1 dzień :D

http://www.mbank.pl/indywidualny/ubezpieczenia/auto24h/

Hm, gdzie w takim razie jest haczyk?

trzeba się wcześniej decydować na zakup polisy, ja dowiedziałem się o warunkach po fakcie, ale na szczęście przed wyjazdem (wyjeżdżam w najbliższy weekend) i wybrałem finalnie PTU, a mbank mam aktywny na wrzesień (może we wrzesniu jakiś wypad sie trafi, kto wie) :D
forum/viewtopic.php?t=18870&postdays=0&postorder=asc&start=180
medic
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) medic » 25.01.2012 18:34

gosciak napisał(a):
arek71 napisał(a):Polecam Generalli wariant lux.Wczoraj opłacałem -48 zł.na 15 dni.Nie ważne gdzie masz opłacone OC czy AC.Pozdrawiam .Jeszcze 8dni :D (Ty chyba też )

szkoda że wcześniej nie wiedziałem o Generali, kupiłem wczoraj ubezpieczenie LUX w PTU 15 dni 80 zł :( holowanie do 4500 zł i pomoc w załatwieniu spraw

Nie kupujcie assistance w PTU !!!! ZŁODZIEJE

Firma tak okropną opinię że ludzie po sądach się z nimi ciągają, zgarną kasę i adijos... kliencie. poczytajcie wpisy na forum PTU... Koszmar.
r00x
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r00x » 26.01.2012 10:09

Człowieku z choinki się urwałeś ? Czytałeś kiedyś opinie w internecie na temat ubezpieczycieli ? Nie ma takich którzy mają wysoki procent zadowolonych klientów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Ubezpieczenie asistanse Jest takie - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone