Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie asistanse Jest takie

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 13.07.2012 13:17

Ehelon napisał(a):Z tego co ostatnio czytałem na stronie konsulatu polskiego w Zagrzebiu to karta EKUZ nie jest w Chorwacji honorowana ze względu iż kraj teni nie jest w UE. Na tak zwany paszport zostanie Ci udzielona tylko i wyłącznie podstwaowa pomoc ratująca życie w nagłym przypadku.
Zatem wykupienie polisy KL jakiejkolwiek jest jak dla mnie przynajmniej obowiązkowe. Przekonałem się o tym kiedy zobacyzłem fakturę jaką otrzymała moja koleżanka z pracy ze szpitala w USA bo miała przyjemność spędzenia tam wakacji.
W sumie nic się jej nie stało zemdlała na basenie, ratownik wezwał karetkę i ....
Na fakturze było wszytsko : ekg, ilość igieł, rekwaiczek, koców jednorazowych, maseczek itp. itd. na kilometrach przejechanych karetką kończąc. Faktura opiewała jak dobrze pamietam na 3 tysiące dolarów.
Zatem nie pytaj się po co ubezpieczenie KL bo jak nadepniesz na cholernego jezowca lub rozetniesz nogę to albo bedziesz sam się zszywał jak John Rambo albo zapłacisz w szpitalu taki szmal, że Ci zbrzydnie Chorwacja ........
Fak faktem 40 000 zł przy poważniejszych zdarzeniach medycznych to ciut za mało dlatego ja wybiorę chyba opcję 80 tys jest tylko kilka złoty droższa .....

Pozdrawiam i obyśmy nie musieli się przekonywać co i jak z tymi cholernymi polisami .....

zapytalam po co KL na sume ktora na zadna powazna pomoc nie wystarczy!!!to ze jest wazne wiem bardzo dobrze, pracuje w ubezpieczalni i co roku place 350 pln za polise na dwa tygodnie (choroby przewlekle u syna dlatego sporo wyzsza skladka) , nie wyszedlby ode mnie klient z polisa na niecale 10 tys euro kosztow leczenia zagranica,lepiej nie kupowac wcale i korzystac w Chorwacji z paszportu a po drodze z karty ekuz,a na katar wziasc sobie z domu krople.Twojej kolezanki faktura niewielka bo niewiele sie stalo,pomysl jakby doszedl jakis chociaz maly zabieg albo specjalistyczne badanie? przeciw jezowcom nosze buty do wody i nie musze byc jak John Rambo,ktory chyba nie byl kobieta ,a moze byl... :wink:
Ehelon
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ehelon » 13.07.2012 13:28

Skoro Kopernik była Kobietą to może i Rambo :o , ale tak na poważnie zgdzam się że 10 tys euro na zabiegi i opercję nie starczy ale zapewni dostęp do podstwaowej opieki medycznej jak choćby kroplówka przy ostrym zatruciu pokarmowym czy zastrzyki odczulające przy użądleniu szerszenia ..... Alutka wydaje mi się że na paszport takich usług w szpitalu nie załatwisz tylko wystawią ci fakturke do zapłaty .....
Na paszport to tylko resuscytacja ale pobyt na OIOM czy inym oddziale juz płatny extra ...
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 15.07.2012 10:47

tak sobie czytam co radzicie , też czeka mnie wykupienie assistance w sierpniu , czyli najlepiej chyba wychodzi Generali Lew Pomocnik Lux ? patrzyłem też na tej stronie http://www.ubezpieczenie.com.pl/pw/poro ... e/3,0.html mają bogatą ofertę ...
Lubuskie
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuskie » 15.07.2012 12:23

Ktoś kiedyś był zmuszony korzystać z takiego pakietu?Chciałem się dowiedzieć czy wszystko co obiecują jest prawdą
csw1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) csw1 » 19.07.2012 07:19

KrzychuZiom napisał(a):tak sobie czytam co radzicie , też czeka mnie wykupienie assistance w sierpniu , czyli najlepiej chyba wychodzi Generali Lew Pomocnik Lux ? patrzyłem też na tej stronie http://www.ubezpieczenie.com.pl/pw/poro ... e/3,0.html mają bogatą ofertę ...

Własnie kupiłem takie ubezpiczenie - koszt 78 pln. Mam nadzieję że się nie przyda! Musiałem wziać na 30 dni bo w 15 sie nie mieściłem (sprytne zagranie ubezpieczyciela).
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 19.07.2012 07:29

chyba tez wezmę Generali , a dlaczego się nie mieściłęś ? na ile jedziesz?
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 19.07.2012 08:31

Ehelon napisał(a):Z tego co ostatnio czytałem na stronie konsulatu polskiego w Zagrzebiu to karta EKUZ nie jest w Chorwacji honorowana ze względu iż kraj teni nie jest w UE. .....

Ooo to ciekawe, bo dwa lata temu kobieta w aptece w Trogirze poinformowała mnie, że gdybym miała taką kartę to antybiotyk byłby tańszy :?:
grzeslaw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzeslaw » 19.07.2012 08:41

KrzychuZiom napisał(a):chyba tez wezmę Generali , a dlaczego się nie mieściłęś ? na ile jedziesz?

Wczoraj dzwoniłem do swojego agenta Generali. Assistance Europa Lux na 15 dni to koszt 50 zł. Nic tylko brać.
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 19.07.2012 09:40

Cena faktycznie dobra , a mają jakieś ograniczenia ?
no_fear
Croentuzjasta
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) no_fear » 14.08.2012 12:55

PETERENZO napisał(a):...Dodatkowo zakupiłem jeszcze komplet ubezpieczeń KL, Assistance (zdrowotny), NNW i OC za 159PLN również na 16 dni (dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci) warunki oferty poniżej:
Obrazek

dla porównania w mBanku są takie warunki (też 2 dorosłe + 2 dzieci, 16dni):
Obrazek
lukasz_roz
Podróżnik
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz_roz » 27.08.2012 16:35

grzeslaw napisał(a):
KrzychuZiom napisał(a):chyba tez wezmę Generali , a dlaczego się nie mieściłęś ? na ile jedziesz?

Wczoraj dzwoniłem do swojego agenta Generali. Assistance Europa Lux na 15 dni to koszt 50 zł. Nic tylko brać.

trzeba mieć u nich OC? z tego co widzę to chyba najlepsza cena
PETERENZO
Cromaniak
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 28.08.2012 07:16

lukasz_roz napisał(a):
grzeslaw napisał(a):

trzeba mieć u nich OC? z tego co widzę to chyba najlepsza cena

Nie trzeba mieć OC. Ja takie wykupiłem.
Ostatnio edytowano 28.08.2012 20:30 przez PETERENZO, łącznie edytowano 1 raz
lukasz_roz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz_roz » 28.08.2012 09:42

kurde im więcej czytam tych postów tym bardziej utwierdzam sie w przekonaniu żeby kupić mbank za 18zl za miesiąc :

auto powyżej 10lat. a po za tym żaden ubezpieczenie nie ściągnie mi auta do Polski.

gdybym miał auto poniżej 10 lat pewnie zdecydowałbym się na Generali
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 28.08.2012 20:12

lukasz_roz napisał(a):kurde im więcej czytam tych postów tym bardziej utwierdzam sie w przekonaniu żeby kupić mbank za 18zl za miesiąc :

auto powyżej 10lat. a po za tym żaden ubezpieczenie nie ściągnie mi auta do Polski.

gdybym miał auto poniżej 10 lat pewnie zdecydowałbym się na Generali

ADAC ściąga...ale to już inna bajka...
lukasz_roz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz_roz » 28.08.2012 20:38

ta, ściągną . prosze Cie
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Ubezpieczenie asistanse Jest takie - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone