Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie asistanse Jest takie

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 28.06.2012 15:56

Proponuje dowiedzieć się jeszcze o Assistance w PZU ,z tego co wiem to ubezpieczenie np na mój samochód kosztowałby na rok 170 zł :)
Casian
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Casian » 28.06.2012 17:01

a korzystał ktoś już z mBanku ? Są z nimi problemy ? miesięcznie wychodzi wariant na Europe 18 zł więc rocznie 216 zł.
Wiem że maja holowanie 2 razy w roku do kwoty 1000 zł.
Bart3z
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bart3z » 28.06.2012 19:00

Poczytajcie warunki w PZU, bo holują owszem, ale tylko do najbliższego warsztatu... samochód zastępczy zwracasz do wypożyczalni na własny koszt itp. :roll:
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 28.06.2012 20:49

Polecam taką porównywarkę - genialnie prezentuje i porównuje zapisy OWU u większości TU:
Porównywarka Assistance
medic
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) medic » 01.07.2012 15:34

Ja kupiłem na wyjazd w AVIWIE nie było limitu wieku auta i z OC było taniej wariant PREMIUM najlepsze warunki na holowanie, warsztaty i nocleg oraz powrót wszystkich w aucie do Polski.

Kupiłem i nie miałem potrzeby skorzystać. Byłem w Maju na objazdówce 12 dni.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 01.07.2012 17:13

A co znaczy zapis w OWU w Generali ,że "opłacenie naprawy pojazdu jest traktowane jako bezgotówkowa pożyczka ,która nie może przekroczyć równowartości 5000 pln"
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 02.07.2012 07:44

jara napisał(a):A co znaczy zapis w OWU w Generali ,że "opłacenie naprawy pojazdu jest traktowane jako bezgotówkowa pożyczka ,która nie może przekroczyć równowartości 5000 pln"

Wystarczy zacytować cały punkt i wszystko jest jasne. Jeżeli zaistnieje sytuacja, że nie będziesz miał wystarczającej ilości pieniędzy, aby na miejscu zapłacić za naprawę, wtedy zrobi to za Ciebie Generali, ale do kwoty 5000PLN.
Bartolski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolski » 02.07.2012 09:15

PETERENZO napisał(a):
Bardzo miła Pani Agent z Katowic ma już moją polisę gotową tylko nie mam jak jej do soboty odebrać. Myślę, że w sobotę rano jak będę ją miał w rękach to potwierdzę wszystkie warunki - nie ma problemu. :wink:

Jak ostatecznie wyszło cenowo i jaki pakiet wziąłeś?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 02.07.2012 17:12

PETERENZO napisał(a):
jara napisał(a):A co znaczy zapis w OWU w Generali ,że "opłacenie naprawy pojazdu jest traktowane jako bezgotówkowa pożyczka ,która nie może przekroczyć równowartości 5000 pln"

Wystarczy zacytować cały punkt i wszystko jest jasne. Jeżeli zaistnieje sytuacja, że nie będziesz miał wystarczającej ilości pieniędzy, aby na miejscu zapłacić za naprawę, wtedy zrobi to za Ciebie Generali, ale do kwoty 5000PLN.

Zapłaci za mnie czy pożyczy mi na zapłacenie?Chyba raczej to drugie.Przepraszam za natarczywość,ale nie jestem pewien własnej interpretacji warunków.
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 02.07.2012 20:24

sprawdzal ktos moze SOSPZMOT pakiet zagraniczny na 30 dni koszt 60 pln?
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 02.07.2012 21:42

Bartolski napisał(a):
PETERENZO napisał(a):
Bardzo miła Pani Agent z Katowic ma już moją polisę gotową tylko nie mam jak jej do soboty odebrać. Myślę, że w sobotę rano jak będę ją miał w rękach to potwierdzę wszystkie warunki - nie ma problemu. :wink:

Jak ostatecznie wyszło cenowo i jaki pakiet wziąłeś?

Jeszcze mi się nie udało, ponieważ Pani się pochorowała, a ja w sobotę rano byłem piątkowy... Ale czeka i umawiamy się w ciągu tygodnia.

Do kompletu biorę jeszcze koszty leczenia, nnw i oc - fajna cena, przynajmniej w porównaniu z Alianz.

PS.
Bez wątpienia dam znać - ale dopiero jak polisa będzie w ręku.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 02.07.2012 21:49

jara napisał(a):
PETERENZO napisał(a):

Zapłaci za mnie czy pożyczy mi na zapłacenie?Chyba raczej to drugie.Przepraszam za natarczywość,ale nie jestem pewien własnej interpretacji warunków.

Tak - pożyczy Ci na zapłacenie. Ponieważ szkodę musisz najpierw zgłosić aby otrzymać odszkodowanie, czy pokrycie kosztów, a w takiej sytuacji nie jesteś tego w stanie zrobić - co dopiero wyciągnąć z ubezpieczalni jakąkolwiek kasę.
Nie obawiaj się. To akurat moim zdaniem dobry zapis. Jak nie masz czasami kasy to nic nie zrobisz i polisę między "barki". Gwarantują Ci w takiej sytuacji pożyczkę. Jak zgłosisz szkodę to i tak ją pokryją, a pożyczkę trzeba zwrócić. Nic na tym nie tracisz, to tylko zabezpieczenie dla Ciebie.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 02.07.2012 21:51

alutka9 napisał(a):sprawdzal ktos moze SOSPZMOT pakiet zagraniczny na 30 dni koszt 60 pln?

Jak słyszę PZMOT to już mnie odstrasza. Nie chcę nikogo zniechęcać, ale ta instytucja dla mnie średnio jest uczciwa...
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 02.07.2012 22:21

Dziękuję,zaczynam łapać skomplikowany język OWU.W Generali mam OC i AC oraz Assistance Komfort,ale to jest tylko na Polskę.Napisz jaka cena za 30 dni to porównam z moim brokerem.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 02.07.2012 22:31

jara napisał(a):Dziękuję,zaczynam łapać skomplikowany język OWU.W Generali mam OC i AC oraz Assistance Komfort,ale to jest tylko na Polskę.Napisz jaka cena za 30 dni to porównam z moim brokerem.

Ja mam Asisstance na 15 dni za 58PLN. Jak dostanę umowę do ręki to napiszę więcej szczegółów. Tak jak pisałem, chciałem załatwić to w weekend, ale nie sprzyjał :wink:
Dam znać myślę w ciągu najbliższych 2-3 dni.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Ubezpieczenie asistanse Jest takie - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone