napisał(a) PETERENZO » 02.07.2012 21:49
jara napisał(a):PETERENZO napisał(a):jara napisał(a):A co znaczy zapis w OWU w Generali ,że "opłacenie naprawy pojazdu jest traktowane jako bezgotówkowa pożyczka ,która nie może przekroczyć równowartości 5000 pln"
Wystarczy zacytować cały punkt i wszystko jest jasne. Jeżeli zaistnieje sytuacja, że nie będziesz miał wystarczającej ilości pieniędzy, aby na miejscu zapłacić za naprawę, wtedy zrobi to za Ciebie Generali, ale do kwoty 5000PLN.
Zapłaci za mnie czy pożyczy mi na zapłacenie?Chyba raczej to drugie.Przepraszam za natarczywość,ale nie jestem pewien własnej interpretacji warunków.
Tak - pożyczy Ci na zapłacenie. Ponieważ szkodę musisz najpierw zgłosić aby otrzymać odszkodowanie, czy pokrycie kosztów, a w takiej sytuacji nie jesteś tego w stanie zrobić - co dopiero wyciągnąć z ubezpieczalni jakąkolwiek kasę.
Nie obawiaj się. To akurat moim zdaniem dobry zapis. Jak nie masz czasami kasy to nic nie zrobisz i polisę między "barki". Gwarantują Ci w takiej sytuacji pożyczkę. Jak zgłosisz szkodę to i tak ją pokryją, a pożyczkę trzeba zwrócić. Nic na tym nie tracisz, to tylko zabezpieczenie dla Ciebie.