Bartolski napisał(a):Spróbuj przez jakiegoś brokera, oni potrafią się przebić, ja też mam oc w innej firmie.
To bardzo ciekawe. Przeczytaj sobie OWU i nie bądź zdziwiony jak nie dostaniesz odszkodowania czego Ci oczywiście nie życzę.
PETERENZO napisał(a):A miał ktoś doświadczenia z Generali?
Mają Assistance na 15 dni za jedyne 58zł
PETERENZO napisał(a):A miał ktoś doświadczenia z Generali?
Bartolski napisał(a):PETERENZO napisał(a):A miał ktoś doświadczenia z Generali?
Przeczytaj dokładnie OWU, bo Generali jest strasznie drogie i za taką "niską" składkę może być niewiele i mogą być dodatkowe warunki, żeby z assistance skorzystać. W wersji LUX obowiązuje tylko poza granicami RP
mamax napisał(a):PETERENZO napisał(a):A miał ktoś doświadczenia z Generali?
Miałem tak kilka samochodów i przyznam że byłem bardzo zadowolony.
Wypłaty jak i likwidacja szkody idzie tam w expresowym tępię.
Oględziny pojazdu i kosztorys o ile pamiętam ok 1godz. potem karta do bankomatu i można wypłacać odszkodowanie.
wikusia napisał(a):trudno....Klamka już zapadła. A tak na marginesie, to w Generali powiedzieli, że aby wykupić assistance trzeba mieć u nich OC
PETERENZO napisał(a):Bartolski napisał(a):Spróbuj przez jakiegoś brokera, oni potrafią się przebić, ja też mam oc w innej firmie.
To bardzo ciekawe. Przeczytaj sobie OWU i nie bądź zdziwiony jak nie dostaniesz odszkodowania czego Ci oczywiście nie życzę.
Bartolski napisał(a):PETERENZO napisał(a):Bartolski napisał(a):Spróbuj przez jakiegoś brokera, oni potrafią się przebić, ja też mam oc w innej firmie.
Masz rację, żona ma tam też OC. Dopiero teraz ją sprawdziłem
Właśnie rozmawiałem z tym kolegą i mówił, że firmy powycofywały się z tego rodzaju ubezpieczeń. W Generali też trzeba mieć OC żeby dostać assistance. Jedynie u Siary za 403zł wariant super na rok. Zapytaj u swojego ubezpieczyciela OC czy nie mają zawsze będzie dużo taniej. W zeszłym roku kupiłem Startera, to jeszcze ten wyjazd załapię na nim ale na ten rok już nie zawierają umów.
PETERENZO napisał(a):Bartolski napisał(a):PETERENZO napisał(a):Bartolski napisał(a):Spróbuj przez jakiegoś brokera, oni potrafią się przebić, ja też mam oc w innej firmie.
Właśnie rozmawiałem z tym kolegą i mówił, że firmy powycofywały się z tego rodzaju ubezpieczeń. W Generali też trzeba mieć OC żeby dostać assistance. Jedynie u Siary za 403zł wariant super na rok. Zapytaj u swojego ubezpieczyciela OC czy nie mają zawsze będzie dużo taniej. W zeszłym roku kupiłem Startera, to jeszcze ten wyjazd załapię na nim ale na ten rok już nie zawierają umów.
U swojego już pytałem i w ostateczności z tego skorzystam. Jednak jest tylko ubezpieczenie na rok dlatego myślałem, że uda się coś taniej.
Bartolski napisał(a):PETERENZO napisał(a):Bartolski napisał(a):PETERENZO napisał(a):Bartolski napisał(a):Spróbuj przez jakiegoś brokera, oni potrafią się przebić, ja też mam oc w innej firmie.
U swojego już pytałem i w ostateczności z tego skorzystam. Jednak jest tylko ubezpieczenie na rok dlatego myślałem, że uda się coś taniej.
Z tego, co mi ten kolega mówił, takie ubezpieczenia były strasznie kosztowne dla ubezpieczycieli,a jak wiadomo im zależy tylko dla zysku, nie dla korzyści dla klienta
PETERENZO napisał(a):Bartolski napisał(a):PETERENZO napisał(a):Bartolski napisał(a):PETERENZO napisał(a):Bartolski napisał(a):Spróbuj przez jakiegoś brokera, oni potrafią się przebić, ja też mam oc w innej firmie.
Z tego, co mi ten kolega mówił, takie ubezpieczenia były strasznie kosztowne dla ubezpieczycieli,a jak wiadomo im zależy tylko dla zysku, nie dla korzyści dla klienta
Generali jednak nie ma takiego ograniczenia - związanego z OC. Już umówiłem się w oddziale na podpisanie polisy
Bartolski napisał(a):Jak już nabędziesz, to daj znać, to pewnie więcej osób skorzysta, a ja będę mógł dać lekcje mojemu koledze brokerowi niby zebeściakowi