Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ubezpieczenie asistanse Jest takie

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 28.06.2012 12:24

Bartolski napisał(a):Spróbuj przez jakiegoś brokera, oni potrafią się przebić, ja też mam oc w innej firmie.

To bardzo ciekawe. Przeczytaj sobie OWU i nie bądź zdziwiony jak nie dostaniesz odszkodowania czego Ci oczywiście nie życzę.
mamax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamax » 28.06.2012 12:25

Nie będę się rozpisywał.
PTU nie ma działu likwidacji szkód w terenie (tylko w centrali-warszawa)
Wszystko załatwiasz wyłącznie telefonicznie z konsultantem-Nie ma możliwości przełączenia do kogoś innego, kompetentnego.
Mogą jedynie podać ci meila do kierownika lub rzeczoznawcy-którego i tak pewnie nikt nie czyta.
W moim przypadku odzyskanie pieniędzy za szkodę (wycena rzeczoznawcy) trwało od.16.01 do 26.07 (szkoda nie z mojej winy).
Wszystkie dokumenty wysyłałem po 2-3razy bo ciągle dziwnym trafem gdzieś się zawieruszały. Dopiero jak zacząłem zbierać potwierdzenia wysyłki i przedstawiłem pismo od prawnika, ruszyła sprawa.
Długo by pisać jakie kruczki mają i ile mnie to nerwów kosztowało.
Jedno jest pewne sporo ubezpieczycieli już przerobiłem ale oni biją wszystkich na głowę.
Oczywiście to tylko moje prywatne zdanie.
Bartolski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolski » 28.06.2012 12:25

PETERENZO napisał(a):A miał ktoś doświadczenia z Generali?
Mają Assistance na 15 dni za jedyne 58zł 8O

Przeczytaj dokładnie OWU, bo Generali jest strasznie drogie i za taką "niską" składkę może być niewiele i mogą być dodatkowe warunki, żeby z assistance skorzystać. W wersji LUX obowiązuje tylko poza granicami RP
mamax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamax » 28.06.2012 12:31

Miałem tak kilka samochodów i przyznam że byłem bardzo zadowolony.
Wypłaty jak i likwidacja szkody idzie tam w expresowym tępię.
Oględziny pojazdu i kosztorys o ile pamiętam ok 1godz. potem karta do bankomatu i można wypłacać odszkodowanie.
:D
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 28.06.2012 12:34

Bartolski napisał(a):

Przeczytaj dokładnie OWU, bo Generali jest strasznie drogie i za taką "niską" składkę może być niewiele i mogą być dodatkowe warunki, żeby z assistance skorzystać. W wersji LUX obowiązuje tylko poza granicami RP

Jeżeli biorę pod uwagę 15 dni to tani - jednak w skali roku to już prawie 1 400 PLN - więc nie tak tanio.
OWU przeczytam na bank - to podstawa. Lubię wiedzieć za co płacę i czego mogę oczekiwać.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 28.06.2012 12:35

mamax napisał(a):

Miałem tak kilka samochodów i przyznam że byłem bardzo zadowolony.
Wypłaty jak i likwidacja szkody idzie tam w expresowym tępię.
Oględziny pojazdu i kosztorys o ile pamiętam ok 1godz. potem karta do bankomatu i można wypłacać odszkodowanie.
:D

Dzięki za odpowiedź.
wikusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikusia » 28.06.2012 12:36

trudno....Klamka już zapadła. A tak na marginesie, to w Generali powiedzieli, że aby wykupić assistance trzeba mieć u nich OC
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 28.06.2012 12:41

wikusia napisał(a):trudno....Klamka już zapadła. A tak na marginesie, to w Generali powiedzieli, że aby wykupić assistance trzeba mieć u nich OC

Też przed chwilą rozmawiałem z Generali i takiego warunku nie przedstawili. Tu masz wyciąg z OWU:
http://www.ubezpieczenie.com.pl/pw/poro ... e/3,0.html
Bartolski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolski » 28.06.2012 12:53

PETERENZO napisał(a):
Bartolski napisał(a):Spróbuj przez jakiegoś brokera, oni potrafią się przebić, ja też mam oc w innej firmie.

To bardzo ciekawe. Przeczytaj sobie OWU i nie bądź zdziwiony jak nie dostaniesz odszkodowania czego Ci oczywiście nie życzę.

Masz rację, żona ma tam też OC. Dopiero teraz ją sprawdziłem :D
Właśnie rozmawiałem z tym kolegą i mówił, że firmy powycofywały się z tego rodzaju ubezpieczeń. W Generali też trzeba mieć OC żeby dostać assistance. Jedynie u Siary za 403zł wariant super na rok. Zapytaj u swojego ubezpieczyciela OC czy nie mają zawsze będzie dużo taniej. W zeszłym roku kupiłem Startera, to jeszcze ten wyjazd załapię na nim ale na ten rok już nie zawierają umów.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 28.06.2012 12:59

Bartolski napisał(a):
PETERENZO napisał(a):

Właśnie rozmawiałem z tym kolegą i mówił, że firmy powycofywały się z tego rodzaju ubezpieczeń. W Generali też trzeba mieć OC żeby dostać assistance. Jedynie u Siary za 403zł wariant super na rok. Zapytaj u swojego ubezpieczyciela OC czy nie mają zawsze będzie dużo taniej. W zeszłym roku kupiłem Startera, to jeszcze ten wyjazd załapię na nim ale na ten rok już nie zawierają umów.

U swojego już pytałem i w ostateczności z tego skorzystam. Jednak jest tylko ubezpieczenie na rok dlatego myślałem, że uda się coś taniej. :wink:
Bartolski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolski » 28.06.2012 13:05

PETERENZO napisał(a):
Bartolski napisał(a):
PETERENZO napisał(a):

U swojego już pytałem i w ostateczności z tego skorzystam. Jednak jest tylko ubezpieczenie na rok dlatego myślałem, że uda się coś taniej. :wink:

Z tego, co mi ten kolega mówił, takie ubezpieczenia były strasznie kosztowne dla ubezpieczycieli,a jak wiadomo im zależy tylko dla zysku, nie dla korzyści dla klienta :evil:
mickan
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mickan » 28.06.2012 13:22

Miałem w zeszłym roku wykupiony w PTU assistance na 15 dni za bodajże 80zł, na szczęście nie musiałem z niego korzystać. Jesienią teściowa miała kolizję nie ze swojej winy, sprawca miał oc w PTU, nie wewała na miejsce policji. Wielomiesięczna batalia z PTU o odszkodowanie z pomocą RPU nadal nie zakończona. NIGDY żadnego ubezpieczenia w PTU. W tym roku wykupiłem assistance w PZU (cena normalna ok. 400zł, cena dla klientów tj. oc i ac w PZU to 176zł.). Jutro wyjazd, obym nie musiał z niego korzystać.
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 28.06.2012 14:03

Bartolski napisał(a):
PETERENZO napisał(a):
Bartolski napisał(a):
PETERENZO napisał(a):

Z tego, co mi ten kolega mówił, takie ubezpieczenia były strasznie kosztowne dla ubezpieczycieli,a jak wiadomo im zależy tylko dla zysku, nie dla korzyści dla klienta :evil:

Generali jednak nie ma takiego ograniczenia - związanego z OC. Już umówiłem się w oddziale na podpisanie polisy :wink:
Bartolski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartolski » 28.06.2012 14:55

PETERENZO napisał(a):
Bartolski napisał(a):
PETERENZO napisał(a):
Bartolski napisał(a):
PETERENZO napisał(a):

Generali jednak nie ma takiego ograniczenia - związanego z OC. Już umówiłem się w oddziale na podpisanie polisy :wink:

Jak już nabędziesz, to daj znać, to pewnie więcej osób skorzysta, a ja będę mógł dać lekcje mojemu koledze brokerowi niby zebeściakowi :twisted:
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 28.06.2012 14:59

Bartolski napisał(a):Jak już nabędziesz, to daj znać, to pewnie więcej osób skorzysta, a ja będę mógł dać lekcje mojemu koledze brokerowi niby zebeściakowi :twisted:

Bardzo miła Pani Agent z Katowic ma już moją polisę gotową tylko nie mam jak jej do soboty odebrać. Myślę, że w sobotę rano jak będę ją miał w rękach to potwierdzę wszystkie warunki - nie ma problemu. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Ubezpieczenie asistanse Jest takie - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone