blanka123 napisał(a):hej
blanka123 napisał(a):hej , niedawno kupiliśmy auto , jednak w dowodzie jest ze wydano duplikat tablic bo tamte były skradzione ,pomyslałam żeby przerejestrować auto ale do tej pory twardego dowodu nie dostane tylko tymczasowy , jak myślicie przy kontroli nie bedzie problemu??
blanka123 napisał(a):bo po tym co uslyszałam ostatnio w radiu jak zamkneli faceta bo tablice były zgłoszone jako kradzione to już sie boje i wole go przerejestrować
wojtekrybnik napisał(a):niestety nie mam szans na wydanie w tym czasie nowego dowodu rejestracyjnego
Crocodyl napisał(a):wojtekrybnik napisał(a):niestety nie mam szans na wydanie w tym czasie nowego dowodu rejestracyjnego
Kolego wydaje mi się, że przeszło dwa tygodnie do wyjazdu w WK spokojnie "wyrobią się" i wydadzą nowy twardy DR. Z takim pakietem dokumentów to i w kraju przy zbyt zaangażowanym Misiaku musisz się sporo tłumaczyć. A za granicą? Już widzę np. austriackiego policjanta, który z miną znawcy czyta polską umowę kupna - sprzedaży. Ja bym robił wszystko i jechał na swoim DR.
wojtekrybnik napisał(a):Witajcie,
tak się składa w tym roku, że świeżo zakupionym samochodem będę jechał do Cro. Wyjazd 29 maj, niestety nie mam szans na wydanie w tym czasie nowego dowodu rejestracyjnego - będę jechał na dowodzie starego właściciela, OC i ZK wykupionym już na siebie oraz z umową kupna sprzedaży.
Czy mam liczyć na nieprzyjemności w razie kontroli? Planowana trasa przez Czechy, Austrię, Słowenię, Chorwacją oraz Bośnię i Hercegowinę.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi