Dzień dobry wszystkim, forum obserwuję już od dwóch lat ale dopiero teraz postanowiłem napisać jako, że mam dylemat i temat do dyskusji, który za często (jeśli w ogóle) się nie pojawia.
Rozważam z połówką wyjazd do Chorwacji (trzeci), ale tym razem dało nam do myślenia: zwyczajowe półtora tygodnia czy może jednak trochę dłużej skoro zawsze tak nam się podoba? Z tego co widzieliśmy na airbnb (jeszcze z tego nigdy nie korzystałem, tylko booking) to miesiąc tam kosztuje praktycznie tyle samo co 7-10 dni na bookingu. Wynika to chyba z jakiejś zniżki, którą ustawiają wynajmujący przy takich dłuższych pobytach. Faktycznie, ceny są bardzo interesujące. Dojazd wiadomo - to samo (autem) + może troszkę więcej kręcenia się na miejscu. Jeść trzeba tak czy inaczej. Nie mamy w zwyczaju codziennie latać po restauracjach i w dużym stopniu gotujemy sami w apartamencie. No i wychodzi na to, że mając taką możliwość pod względem urlopu to finansowo miesiąc wyjdzie nas "prawie" tak samo jak 10 dni. Dochodzą kwestie do sprawdzenia typu ubezpieczenie i inne. Winiety wzięliśmy pod uwagę i wyjdzie +100zł na tym, żaden koszt.
Czy jest coś czego nie widzimy? Jakieś aspekty hmm.. prawne? zdrowotne? Dajcie znać, pozdrawiamy!