Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tydzień to mało-Pelješac-Dingač Borak (droga przez BiH )

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.05.2013 20:57

romanb napisał(a):
Bocian napisał(a):
romanb napisał(a):Za takie obrzydlistwo, to byś teraz dusze sprzedał... przyznaj szczerze.. ;)

Bardziej za towarzystwo co trzyma widelec, ale hobotnica i Plavac też mogą być :) A najlepiej wszystko na raz ;)

Za dobre towarzystwo to ja też, chociaż widelec sam wole sobie trzymać :mrgreen:

Jest zgoda :lol:
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 29.05.2013 21:24

romanb napisał(a):Trochę późno tu trafiłem, tak ładnie zakończony wątek w Sylwestra, może tak miało być, nie wiem czy , można odświeżać, ale co tam.....

Dzięki za miłe słowa :D
Byliśmy w Boraku od 21 "chyba" lipca :wink: na 7 nocy , (zdecydowanie za mało :( ) Cudna zaciszna miejscowość, w tym roku też "uderzamy" na Pelješac, lecz NIESTETY :cry: nie do miejscowości, która nas zauroczyła. W zeszłym roku byliśmy sami, teraz jedziemy razem z przyjaciółmi i męża kuzynką (oraz rodzinką) i bodaj mielibyśmy ich tam siłą i groźbą zaciągnąć, to do Boraka zawieziemy :twisted:

Sylwetka&Gienuś napisał(a):
Mamy zakamuflowanie winko Dingć ( czeka na rocznicę ślubu... 10 luty) .... no nie wiem czy doczeka :lol: :wink:

też mam i czeka.. nie tylko Dingac, również Prosek ;)

:lol: Było minęło...., ale uff... :roll: do rocznicy doczekało :D
A jak widzę zjeść lubimy to samo :)

Pozdrawiam :oczko_usmiech:

A jedzonko u Braenovića ( to co zajadaliśmy :wink: ) paluchy lizać :!: Oczywiście w tym roku nas tam, też nie zabraknie :lol:

Pozdrawiam Sylwia :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.05.2013 21:29

http://zeljko-vinskeprice.blogspot.com/ ... ingac.html
Znane twarze, co? ;)
Ale najlepsze wino moim zdaniem jest u Daničićów z Anadingač...
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 29.05.2013 21:54

Bocian napisał(a):http://zeljko-vinskeprice.blogspot.com/2012/09/cudesni-peljesac-mato-braenovic-dingac.html
Znane twarze, co? ;)
Ale najlepsze wino moim zdaniem jest u Daničićów z Anadingač...

:D :D

O tak :!: :D On przysiadł się do nas jak "zawitaliśmy tam pierwszy raz, :D
chwilę pogadaliśmy, mile byliśmy zaskoczeni, bo ani nas znał ani wcześniej widział . U niego piliśmy tylko Plavaca, Dingača zakupiliśmy od Ljiljany, tam gdzie mieszkaliśmy, było zacne, ale tu nie mam porównania, natomiast uważam, że miała rewelacyjną travaricę :!: :lol:

Hmmmm... to będzie trzeba po winko zjechać wcześniej do Anadingač :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.05.2013 22:09

Koniecznie. Powiedzcie, żeście cromaniacy to może zniżka będzie :) jakby mieli jeszcze Plavca z berby 2011 to bierz w ciemno. Bajka ;)
A znacie nespole?
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 29.05.2013 22:19

Bocian napisał(a):

Koniecznie. Powiedzcie, żeście cromaniacy to może zniżka będzie :) jakby mieli jeszcze Plavca z berby 2011 to bierz w ciemno. Bajka ;)
A znacie nespole?
OKI :D Będziemy pytać o Plavaca. Aaaa...nespole (czytałam,czytałam :lol: ... ponoć pychota ..., też można zakupić w Anadingač?

Piliśmy od naszej Gospodnyni wiśniówkę ... "OBŁĘDNA" :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.05.2013 22:28

Bocian napisał(a):

A znacie nespole?
OKI :D Będziemy pytać o Plavaca. Aaaa...nespole (czytałam,czytałam :lol: ... ponoć pychota ..., też można zakupić w Anadingač?

Piliśmy od naszej Gospodnyni wiśniówkę ... "OBŁĘDNA" :D

Pytajcie o nespole tam gdzie będziecie, być może to mają. Miewają tego mało, więc czasem nie chwalą się tym i sami wypijają :) W Anadingač mogą mieć. To nieśplik japoński, rośnie to tam przy domach, zapewne znacie tę roślinę :)
Co do wiśniówki to widzę, że nie byliście w Kunie...
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 29.05.2013 22:43

Bocian napisał(a):Co do wiśniówki to widzę, że nie byliście w Kunie...

Ano nie :? Niestety w wielu zaplanowanych miejscach nie byliśmy :( ...choć, mamy po co wracać :D myślę, że to nie ostatni raz :D Mam nadzieję,że choć "troszkę" w tym roku nadrobimy....
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.05.2013 22:45

romanb
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romanb » 30.05.2013 08:41

Sylwetka&Gienuś napisał(a):...
Byliśmy w Boraku od 21 "chyba" lipca :wink: na 7 nocy , (zdecydowanie za mało :( ) Cudna zaciszna miejscowość, w tym roku też "uderzamy" na Pelješac, lecz NIESTETY :cry: nie do miejscowości, która nas zauroczyła. W zeszłym roku byliśmy sami, teraz jedziemy razem z przyjaciółmi i męża kuzynką (oraz rodzinką) i bodaj mielibyśmy ich tam siłą i groźbą zaciągnąć, to do Boraka zawieziemy :twisted:
...

Za to my 13 dni i nocy, więc już całkiem przyzwoicie :lol: i spodobało się na tyle, że wracamy w to samo miejsce w tym roku :oczko_usmiech: Będziemy z bardzo sympatycznymi znajomymi z forum :D :D

Sylwetka&Gienuś napisał(a):...

Będziecie tam wcześniej od nas, więc pozdrówcie wszystkich w Anadingač od Romana i Rity, a Božo niech już szykuje dla mnie Plavca. Pokażcie naklejkę Cro.pl na samochodzie to zniżka będzie na pewno :oczko_usmiech:
Hej :smo:
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 30.05.2013 18:24

romanb napisał(a):
Będziecie tam wcześniej od nas, więc pozdrówcie wszystkich w Anadingač od Romana i Rity, a Božo niech już szykuje dla mnie Plavca. Pokażcie naklejkę Cro.pl na samochodzie to zniżka będzie na pewno :oczko_usmiech:
Hej :smo:

Się zrobi :D Naklejka na autku jest troszkę wyblakła ale .... jest zakupiona nówka sztuka magnetyczna ... więc w razie potrzeby będziemy od głównej drogi na wstecznym .... :oczko_usmiech:

:papa:
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 16.06.2013 16:02

Sylwetka&Gienuś
jak piszesz, że poprzednio była biała Octavka, teraz nowsza dwójka, a mąż taki w niej zakochany i tak dba o nią, pucuje, niech zajrzy na ocp. Mnie też tam znajdzie :wink:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 17.06.2013 11:04

Nie mogę wchodzić w wątki o Peljesacu bo mi się serce kraje. Ja chcę do mojego kawałka raju. Co mnie na ten Hvar podkusiło :D
Tak poważnie, to cieszę się na Hvar, ale już tęsknie okropnie za moim Borje.
ruwado
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruwado » 17.06.2013 20:42

Ja też w zeszłym roku Peljesac - zauroczył mnie. A roku pierwszy raz Hvar :D
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 18.06.2013 05:18

ruwado napisał(a):..... niech zajrzy na ocp. Mnie też tam znajdzie :wink:

Oczywiście, że tam zaglada :lol:

Aldonka napisał(a):Nie mogę wchodzić w wątki o Peljesacu bo mi się serce kraje. Ja chcę do mojego kawałka raju. Co mnie na ten Hvar podkusiło :D
Tak poważnie, to cieszę się na Hvar, ale już tęsknie okropnie za moim Borje.

My w tym roku Pelješac, lecz niestety nie Borak :cry: , ale będziemy odwiedzać :lol: Jeszcze w tym roku nie byliśmy gotowi na zdradę :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Tydzień to mało-Pelješac-Dingač Borak (droga przez BiH ) - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone