lew napisał(a):....piszecie ,że drogo ,ale to tylko 2 ooo PLN od osoby (i dużo i mało)
2 tysiące za co? średnio np Bavaria 32 wychodzi około 7 tysięcy w szczycie sezonu na tydzień plus koszty dodatkowe...
janek.pl napisał(a):2000 pln od osoby - czyli wszystko się zgadza.
janek.pl napisał(a):Ależ oczywiście - nigdy nie twierdziłem że na łódce jest taniej ( chyba że się ma własną ). Szczyt sezonu to 2 połowa lipca i pierwsza sierpnia. Wcześniej i później jest taniej. Pływałem kiedyś na koniec września i było super. Ciepło, więcej wiatru niż w szczycie i dużo tańsze czartery. Gdyby nie to że dzieci mają wakacje w lipcu i sierpniu to pływałbym tylko we wrześniu. Na koniec sierpnia mam 4 kabinową Bavarię 46 z 2014 roku za 3 tyś euro. Płynie 9 osób , wychodzi po 1500 pln od osoby plus około 100-150 euro kasa jachtowa i dojazd
timovega napisał(a):Witam, w tym tygodniu uzyskalem uprawnienia sternika jachtowego. Moim celem w nastepnym roku jest Chorwacja na jachcie. Mozecie dac mi jakies wskzazowki na co powinienem zwrocic uwage i jak sie do tego przygotowac. Nie jestem pewny czy moge na moim patencie wypozyczyc jacht do 12m czy tylko do 8.5m dlugosci.
janek.pl napisał(a):obecnie w Polsce obowiązują stopnie żeglarza i jachtowego sternika morskiego. Na żeglarza w cro nic nie pożyczysz, na sternika wszystko ( prawie ). Aby dostać sternika oprócz egzaminu musisz mieć minimum 2 rejsy morskie, 200 h na morzu.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...