napisał(a) asikx » 15.04.2008 14:32
Ooo, a tej dzielność i odwaga przesłoniły zdrowy rozsądek:
"Żona szefa policji okradziona
Wszyscy wiedzą, jak powinna zachowywać się żona cezara, a żona szefa policji? Z pewnością jak każda obywatelka nie powinna zostawiać laptopa na siedzeniu swojego samochodu. Małżonka szefa chorwackiej policji Marijana Benka niestety tego nie wiedziała, albo się nie zastosowała. "Jutarnji.hr" podał, że do jej Golfa V ktoś się włamał i zabrał leżącą tam torbę z dokumentami oraz laptopa.
Samochód należy do firmy Belupo, gdzie poszkodowana pracuje. Jej mąż nie zrobił z całej sprawy wielkiej sensacji. Nie zażądał utworzenia komisji sejmowej do zbadania całej sprawy, ani nawet ochrony. - Myślę, że złodziej włamałby się do auta, nawet gdyby wiedział, że jestem jej mężem, bo prawdopodobnie mowa o przechodniu, który skorzystał z okazji. Takich wypadków jest dużo, więc to zbieg okoliczności, że przydarzyło się to właśnie mojej żonie - powiedział szef wszystkich chorwackich policjantów. Z jego słów przebija łagodny fatalizm i pogodzenie z losem. Wiadomo - jak świat światem, złodzieje kradną, a za nieuwagę się płaci."
źródło:
http://hrjakchorwacja.blox.pl/2008/04/Zona-szefa-policji-okradziona.html
Pozdrawiam
Rafał