napisał(a) stavros2002 » 11.08.2017 10:36
tomi_weber napisał(a):adrianek90 napisał(a):Ja zabiorę dekoder i jak będzie działać to super, a jak nie, to pojadę do brata który będzie kilka km ode mnie on ma nieograniczony transfer w play i obejrzymy coś na jakimś streamie. Z tego co wiem to ipla chyba działa za granicą więc można nawet wykupić za parę złotych meczyk i obejrzeć.
UWAGA! Nie ma za granicą czegoś takiego jak nieograniczony transfer! Operatorzy sie wycwanili. Mam PLAY Unlimited na wszystko, i pakiet internetu w roamingu zależny od wysokości abonamentu. Ja mam akurat 6GB na miesiąc w krajach UE. Tylko w PL masz unlimited na internet.
Dokładnie, pakiet transferu na Polskę to coś innego niż ten na UE
Na UE jest to zwykle kilka GB miesięcznie i nie jest to wliczone do "polskiego" transferu
Zresztą w Chorwacji różnie bywa z zasięgiem LTE, w zasadzie jest tylko w Splicie. Dubrowniku i innych większych miastach, poza tym sygnał zjeżdża na 3G albo nawet na HSDPA.
Z WiFi na kwaterach też różnie bywa, najczęściej podstawowe 1Mb, choć rok temu byłem miło zaskoczony, bo nasz apartament miał łącze na światłowodzie i szybkie WiFi, bez problemów chodził streaming HBO GO w wersji hd