napisał(a) Maciej » 02.01.2003 11:08
I jeszcze do Leona-ja takim ekspertem od Tv jak Michal nie jestem ale w warstwie czysto uzytkowej mogę Ci pomóc bo mam C+. Z tego co wiem to bardzo wiele Polaków zagranicą ma dekodery Cyfry. Jak je nabyli? najprostsza droga to oczywiście w jednym z wielu punktów w Polsce. Zamówienie można zlozyć tez przez internet tam też masz wiele informacji na temat platformy, cen abonamentow, dostępnych kanałów etc.-
http://www.cyfraplus.pl/home.html.
Zamówienia z internetu dostarczaja kurierzy-tyllko nie wiem czy tez za granicę.
Sama instalacja takiego zestawu-jak juz go masz jest bardzo prosta-montujesz talerz, podłaczasz a na ekranie telewizora masz bardzo czytelny wykres czy sygnal jest wystarczajacy czy powinieneś zmienic ustawienie anteny.
Cyfra jest fajną sprawą ze względu na cyfrowa jakośc i super kanały:polski canal plus(3 rodzaje), HBO i wiele wiele innych. Ma wadę że jest płatna jak nie chcesz płacić a chcesz by żona miala polskie TV to tez chyba nie ma specjalnych problemów-tu lepiej niech sie wypowie Michał czy inny specjalista-ale na mój chłopski rozum potrzebuijesz normalny talerz i analogowy tuner-problemem jest tylko ustawienie na odpowiedniego satelitę ktory przekazuje sygnał polskich telewizji.
Pozdrawiam