We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
Fotek z podejścia na grzbiet łączący Bioch z Pralongią mam mnóstwo! Poprzednio zresztą też tak było , zarówno zimą, jak wrześniową porą. Wszystkich nie wstawię, ale i tak grozi Wam zanudzenie . A na dworze coraz cieplej, więc zimowe klimaty nie kuszą .
W oddali widać Bioch, tam byliśmy na kawce w 2016 roku. Miałam ochotę pójść także tym razem, ale narciarze powiedzieli, iż nie da się siedzieć na tarasie schroniska, bo bardzo tam wietrznie . No nie, tak to ja nie chcę!
A tam La Brancia, która w tym roku „zawojowała” naszą ekipę narciarską.
Na mapce zimowych szlaków nie jest wprawdzie zaznaczone dojście na Bioch inne, niż grzbietem łączącym go z Pralongią, w tym roku jednakże taka trasa była przygotowana i oznaczona w realu (w 2011 dojście tylko grzbietem). Na fotce poniżej troszkę widać znak wskazujący to dojście, my jednakże skierowałyśmy się zimówką na grzbiet.